Cele mai bune 10 scenarii neproduse ale anului

de Cristina Grigore în 14 Dec 2011
Cele mai bune 10 scenarii neproduse ale anului

Lista anuală concepută de Franklin Leonard a devenit deja un fenomen de notorietate în industria cinematografică. Şi pe bună dreptate.

Din mulţimea de scenarii puse pe masa producătorilor de film în fiecare an, cele ce nu au ajuns să fie realizate beneficiază prin intermediul acestei iniţiative de un nou impuls spre marile ecrane prin voturile a 300 de conducători ai unor cunoscute case de producţie. Rezultatul se traduce într-un clasament al celor mai interesante scenarii neproduse, în număr de 100. Pentru a se califica în listă, un titlu trebuie să primească cel puţin şase voturi.

Publicaţia britanică The Telegraph a supus descrierile filmelor unui program de calculator ce generează o sumă a cuvintelor cele mai des întâlnite în textele introduse. Conform acestuia, se pare că în scenariile filmelor cu şanse de a se îndrepta cât de curând spre marile ecrane cuvântul cel mai des întâlnit este „tată”, urmat îndeaproape de „crimă”, „fată”, „bărbat”, „siguranţă”, „iubire”, „familie”, „mister” şi „poveste”. Nu lipseşte din înşiruire tandemul „tânăr” – „bătrân”, ce, alăturat celor amintite mai sus creeză o combinaţie demnă de arhicunoscuta poveste din Hamlet – de altfel una dintre cele mai ecranizate piese.

Scenariul care a primit cele mai multe voturi (133) de la şefii caselor de producţie din Cetatea Filmului este cel al lui Graham Moore. Intitulat The Imitation Game, a fost cumpărat de către cei de la Warner Bros. şi spune povestea lui Alan Turing (personaj despre care se zvonea că ar putea fi interpretat de Leonardo DiCaprio), un britanic specialist în criptanaliză care a reuşit să spargă un faimos cod al nemţilor în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Condamnat la închisoare pentru homosexualitate, un delict la acea vreme în Marea Britanie, aclamatul om de ştiinţă, - ale cărui concepte au stat la baza apariţiei calculatorului modern şi care a fost ulterior numit părintele intelingenţei artificiale - s-a sinucis la scurtă vreme după aniversarea a 42 de ani.

Iată şi intriga celorlalte titluri din topul 10 al scenariilor neproduse (încă) la Hollywood, o combinaţie de sex, droguri, zombie şi crime.

Pe locul doi, cu 84 de voturi din partea producătorilor, se află When the Street Lights Go On. „La începutul anilor ’80, un oraş se confruntă cu consecinţele unei crime brutale asupra unei eleve şi a profesoarei sale”, spune intriga.

Chewie (59 de voturi) este o abordare satirică, o privire în culisele realizării Star Wars prin intermediul lui Peter Mayhew, actorul care l-a interpretat pe Chewbacca.

Drepturile de ecranizare ale lui The Outsider (53 de voturi), aflat pe locul patru în top, se află în posesia Warner Bros.. Este o poveste situată în Japonia anilor de după Cel De-al Doilea Război Mondial, unde un fost prizonier de război american câştigă din ce în ce mai mult teren în cadrul sindicatului crimei organizate.

Father Daughter Time: A Tale of Armed Robbery and Eskimo Kisses a primit 43 de voturi şi descrie întâmplările prin care trece un bărbat pornit să ucidă trei persoane, al cărui complice este chiar fiica sa de 11 ani. Drepturile de producţie aparţin Warner Bros..

Cu 33 de voturi la activ, In the Event on a Moon Disaster este o abordare deosebită a misiunii Apollo 11, încercând să descrie ce s-ar fi întîmplat dacă astronauţii ar fi eşuat pe Lună, fără posibilitatea de a mai reveni pe Pământ.

Pe şapte găsim o poveste cu zombie intitulată Maggie. Un virus extrem de periculos se răspândeşte în întreg ţinutul, în timp ce una dintre familii să-şi trateze fiica cea mare de infecţia care a doborât-o la pat, în timp ce aceasta se transformă, încet-încet, într-un zombie.

The Current War (30 de voturi) se bazează pe povestea adevărată a cursei dintre Thomas Edison şi George Westinghouse, în încercarea de a realiza un sistem practic de electricitate pe care să îl vândă apoi în toată lumea.

The End (28 de voturi) se centrează pe poveştile unui crainic de radio veteran din Londra, o fată de 16 ani din Ann Harbour şi prietenul ei, plus un devotat tată de familie din Shanghai. În decursul a şase ore, fiecare din ei încearcă să-şi pună ordine în viaţă şi să se împace cu ei înşişi şi apropiaţii lor, înainte ca o catastrofă interstelară să provoace sfârşitul lumii.

Top-ul este încheiat de Beyond the Pale (27 de voturi), despre descoperirile sinistre a doi fraţi adolescenţi, ale căror suspiciuni se îndreaptă spre conducătorul firmei de pompe funebre a oraşului în care locuiesc, din cauza unor sume mult prea mari încasate de acesta în schimbul serviciilor sale.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Qube86 pe 14 decembrie 2011 14:55
Sunt scenarii interesante dupa parerea mea care ar fi meritat sa fie ecranizate, in special ''The Imitation Game''...Am incredere in DiCaprio si cred ca ar fi facut un rol bun...Pacat...
hellsteed pe 14 decembrie 2011 14:59
Haha the BLACK LIST is out. "Faimosul cod " e codul ENIGMA si Alan Turing, nu a fost criptograf, ci mai degraba criptanalist sau criptologist, si mare matematician. Cu desenul mai putin. El sta si la baza primelor calculatoare.

The Black LIST poate fi gasita pe http://blcklst.com/

Crist11 pe 14 decembrie 2011 17:06
A crescut mult de tot Leo, asta imi place cel mai mult cum evolueaza un actor, el a facut minunat.
Crist11 pe 14 decembrie 2011 17:06
-o
alex_il_fenomeno pe 19 decembrie 2011 12:37
sunt cateva titluri interesante ... poate se realizeaza la anul .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells