Cele mai așteptate filme din 2024. Iată și data lansării lor în România!

de Gloria Sauciuc în 28 Dec 2023
Dacă vă plac supereroii și filmele bazate pe benzi desenate, aveți o mulțime de opțiuni în 2024

Pregătiți-vă în 2024 pentru o mulțime de continuări și prequel-uri, inclusiv câteva filme ce au fost amânate din cauza grevelor de la Hollywood. Deși grevele actorilor și scenariștilor au amânat producția și datele de lansare ale unor filme, cinefilii vor avea totuși parte de multe lansări în anul care vine, scrie Variety. Dacă vă plac supereroii și filmele bazate pe benzi desenate, aveți o mulțime de opțiuni, de la Madame Web și Deadpool 3 la Venom 3 și Joker: Folie à Deux.

Și câteva biografii mult așteptate despre cântăreți îndrăgiți se lansează la anul: Back to Black, despre Amy Winehouse, și One Love: The Bob Marley Story.

Alte continuări așteptate la anul includ Ghostbusters: Imperiul înghețat, Kung Fu Panda 4, Inside Out 2, Godzilla x Kong: Noul imperiu și Regatul planetei maimuțelor.

Printre regizorii notabili care vor reveni în atenția noastră în 2024 se numără George Miller cu Furiosa: A Mad Max Saga, Luca Guadagnino cu Challengers, Bong Joon-Ho cu Mickey 17 și regizorul lui Minari (Globul de Aur pentru film străin), Lee Isaac Chung, cu Twisters, mai scrie Variety. Și fanii horror vor avea parte, de asemenea, de o mulțime de sperieturi, inclusiv de continuările A Quiet Place: Day One, Saw XI și Terrifier 3.

Așadar, pregătiți-vă pentru ceea ce sperăm să fie un an de succes la box office cu aceste titluri ce urmează să se lanseze în România:

Argylle (premiera în România: 2.02.2024)
Comedia de acțiune Argylle, a regizorului Matthew Vaughn, are o distribuție plină de vedete, precum Dua Lipa, Henry Cavill, John Cena, Samuel L. Jackson și Ariana Debose. În centrul acțiunii se află Bryce Dallas Howard, care o interpretează pe Ellie Conway, o scriitoare de romane de spionaj care descoperă că evenimentele din romanele sale prind viață - iar acum spionii pe care îi credea fictivi sunt pe urmele ei.

Madame Web (premiera în România: 16.02.2024)
În Madame Web, al Marvel, Dakota Johnson joacă rolul personajului titular, un paramedic clarvăzător care dezvoltă abilitatea de a vedea în viitor. Ea trebuie apoi să încerce să supraviețuiască forțelor mortale alături de trei femei - interpretate de Sydney Sweeney, Celeste O'Connor și Isabela Merced.

Bob Marley: One Love (premiera în România: 16.02.2024)
Produs în colaborare cu familia cântărețului, acest film biografic îl are ca protagonist pe Kingsley Ben-Adir în rolul artistului reggae emblematic Bob Marley. Filmul acoperă viața și muzica sa, de la începutul carierei sale, până la împușcăturile din 1976 de la domiciliul său și moartea sa în 1981, la doar 36 de ani.

Dune: Partea II (premiera în România: 1.03.2024)
Partea a 2-a a filmului lui Denis Villeneuve continuă călătoria lui Paul Atreides (Timothée Chalamet), care pornește pe calea răzbunării împotriva celor care i-au distrus familia, încercând în același timp să prevină un viitor teribil. Lui Chalamet i se vor alătura Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Charlotte Rampling și Stephen McKinley Henderson. Printre noii veniți se numără Austin Butler, Christopher Walken, Florence Pugh, Léa Seydoux și Souheila Yacoub.

Kung Fu Panda 4 (premiera în România: 15.03.2024)
În cel de-al patrulea episod al îndrăgitei francize DreamWorks, Kung Fu Panda 4, panda Po (Jack Black) este anunțat de maestrul Shifu (Dustin Hoffman) că nu va mai fi Războinicul Dragon, ci va deveni liderul spiritual al Văii Păcii. Acest lucru este curând întrerupt de un nou antagonist, Cameleonul (Viola Davis), o vrăjitoare care își schimbă forma și care absoarbe kung fu-ul fiecărui răufăcător și care caută să-l distrugă pe Po. Mâncatul tăițeilor va trebui să mai aștepte.

Ghostbusters: Frozen Empire (premiera în România: 29.03.2024)
Continuarea filmului Ghostbusters din 2021: Afterlife, Ghostbusters: Imperiul înghețat urmărește familia Spengler părăsind Oklahoma și mergând la stația de pompieri originală din New York (cea din filmul original Ghostbusters din 1984). Acolo, ei se întâlnesc cu Vânătorii de fantome originali și ajung să fie nevoiți să „aresteze” o forță ticăloasă numită pe bună dreptate Răcnetul Morții.

Mickey 17 (premiera în România: 29.03.2024)
Robert Pattinson joacă rolul călătorului spațial Mickey 17 în thrillerul SF al lui Bong Joon-ho. Mickey, un angajat „de unică folosință”, este trimis într-o misiune mortală de colonizare a lumii de gheață Niflheim. Când un angajat moare, el este clonat cu amintirile călătorului care ajunge înaintea lui. Mark Ruffalo și Toni Collette sunt coproducătorii.

Godzilla x Kong: The New Empire (premiera în România: 12.04.2024)
Godzilla și King Kong nu mai sunt adversari, ci aliați în Godzilla x Kong: The New Empire. Filmul este continuarea filmului Godzilla vs. Kong din 2021 și urmărește cum cele două personaje iconice se aliază pentru a se confrunta cu o nouă amenințare.

Challengers (premiera în România: 26.04.2024)
Regizat de Luca Guadignino, Challengers este o comedie sportivă romantică, fierbinte chiar, cu Zendaya în rolul lui Tashi, o antrenoare de tenis care l-a pregătit pe soțul ei, Art Donaldson (Mike Faist), pentru a ajunge la celebritatea tenisului. După o serie de înfrângeri ale lui Art, Tashi îl înscrie pe acesta la un eveniment Challengers împotriva nimănui altcuiva decât fostul iubit al lui Tashi - și fostul cel mai bun prieten al lui Art - Patrick (Josh O'Connor). În scurt timp, devine clar că tensiunile de pe teren provin din tensiunile din afara acestuia.

The Fall Guy (premiera în România: 10.05.2024)
Ryan Gosling, starul din Barbie, revine într-o adaptare cinematografică sub formă de comedie de acțiune a serialului din anii 1980 The Fall Guy. Filmul îl urmărește pe cascadorul Colt Seavers (Gosling) în timp ce lucrează la un film regizat de fosta sa iubită, Jody Moreno (Emily Blunt). După cum se poate ghici, lucrurile nu merg bine odată ce vedeta filmului dispare, iar Colt pornește în căutarea ei.

Furiosa: A Mad Max Saga (premiera în România: 24.05.2024)
Franciza Mad Max a lui George Miller continuă cu Furiosa: A Mad Max Saga, în care Anya Taylor-Joy joacă rolul tinerei Imperator Furiosa (versiunea mai tânără a personajului lui Charlize Theron). Furiosa este aruncată într-o hoardă a motocicliștilor condusă de Warlord Dementus (Chris Hemsworth) și trebuie să găsească drumul înapoi acasă.

Garfield (premiera în România: 24.05.2024)
Chris Pratt și Samuel L. Jackson se alătură universului creatorului de benzi desenate Jim Davis în cel mai nou film de animație al francizei, după filmul lui Bill Murray din 2004, Garfield: The Movie și continuarea sa din 2006, Garfield: A Tail of Two Kitties. Pratt va juca rolul felinei portocalii titulare, iar Jackson îl va întruchipa pe tatăl său, Vic - un personaj nou.

Kingdom of the Planet of the Apes (premiera în România: 24.05.2024)
Continuând după moartea lui Cezar din Planeta Maimuţelor: Războiul din 2017, cea mai nouă adiție la franciza 20th Century Studios va fi plasată câteva generații mai târziu, cu maimuțele devenite acum specia dominantă. În timp ce o nouă maimuță tiranică începe să construiască un imperiu, o maimuță tânără este nevoită să se confrunte cu decizii care vor defini viitorul atât pentru maimuțe, cât și pentru oameni. Din distribuție fac parte Owen Teague, Kevin Durand, Freya Allen, William H. Macy și Peter Macon.

If (premiera în România: 7.06.2024)
Scris și regizat de John Krasinski, filmul de comedie If îi are în rolurile principale pe Krasinski, Ryan Reynolds și Phoebe Waller-Bridge în această poveste care se întreabă: cum ar fi dacă prietenii tăi imaginari nu ar fi imaginari? O tânără va afla răspunsul la această întrebare după ce va începe să vadă prietenii imaginari creați de cei din jurul ei.

Inside Out 2 (premiera în România: 14.06.2024)
În această așteptată continuare, Anxietatea lui Maya Hawke se alătură Bucuriei, Tristeții, Mâniei, Fricii și Dezgustului, în timp ce Riley, acum adolescentă, se confruntă cu sentimente noi și complexe. Amy Poehler, Phyllis Smith și Lewis Black își vor relua rolurile Bucurie, Tristețe și, respectiv, Mânie, în timp ce Tony Hale și Liza Lapira vor prelua rolurile de voce ale personajelor Frică și Dezgust. Filmul a intrat deja în istorie ca având trailer animat cel mai vizionat de la Disney.

A Quiet Place: Day One (premiera în România: 28.06.2024)
Prequel-ul thrillerului post-apocaliptic din 2018 va descrie originile lumii în care facem cunoștință cu familia Abbott, în care oamenii trebuie să rămână tăcuți pentru a se ascunde de creaturile care vânează prada folosind sunetul. Lupita Nyong'o joacă în film, în timp ce se confruntă cu zorii invaziei extraterestre din New York.

Despicable Me 4 (premiera în România: 12.07.2024)
Deși nu au fost dezvăluite prea multe detalii cu privire la intriga filmului, Steve Carell, Kristen Wiig, Pierre Coffin, Miranda Cosgrove și Steve Coogan se vor întoarce cu toții pentru ultimul capitol al francizei. Chris Renaud, regizorul primelor două filme Despicable Me, se întoarce pentru cel de-al patrulea film.

Twisters (premiera în România: 19.07.2024)
Filmul urmează producției epice Twister din 1996, în care Helen Hunt, Bill Paxton, Cary Elwes și Philip Seymour Hoffman au jucat rolul unor oameni de știință care încearcă să învingă cea mai puternică tornadă din ultimele decenii. Detaliile privind intriga pentru continuarea filmului sunt încă ținute sub tăcere, dar Universal a descris-o ca fiind „un nou capitol” față de filmul original. Acesta va fi regizat de Lee Isaac Chung, cunoscut mai ales pentru Minari, după un scenariu de Mark L. Smith (The Revenant).

Deadpool 3 (premiera în România: 26.07.2024)
Ryan Reynolds își va relua rolul titular în cel de-al treilea episod al francizei, în care se va reîntâlni cu Wolverine, personajul X-Men al lui Hugh Jackman. Votat drept cel mai așteptat film al anului 2024 în cadrul sondajului anual Fandango, filmul marchează primul proiect „Deadpool” care va fi produs de Walt Disney Studios după ce a achiziționat 20th Century Fox în 2019.

Kraven the Hunter (premiera în România: 30.08.2024)
J.C. Chandor semnează regia filmului cu Aaron Taylor-Johnson în rolul imigrantului rus Sergei Kravinoff, care încearcă să demonstreze că este cel mai bun vânător din lume. Kraven the Hunter se bazează pe personajul de benzi desenate Marvel cu același nume. Din distribuție mai fac parte Russell Crowe, Ariana DeBose și Christopher Abbott.

Beetlejuice 2 (premiera în România: 6.09.2024)
Tim Burton se întoarce pentru a regiza continuarea clasicului său cult din 1987, Beetlejuice, în care Michael Keaton își reia rolul fantomei excentrice. Winona Ryder și Catherine O'Hara se întorc, de asemenea, iar Jenna Ortega se alătură distribuției ca figură nouă în franciză.

Transformers One (premiera în România: 13.09.2024)
Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Keegan-Michael Key, Jon Hamm, Laurence Fishburne și Brian Tyree Henry sunt doar câteva dintre vedetele care completează distribuția celei mai recente apariții în universul Transformers. Regizat de Josh Cooley, filmul este considerat a fi o poveste de origine care se desfășoară pe Cybertron, de unde provin Autoboții și Decepticonii. Hemsworth dă glas lui Optimus Prime, iar Tyree Henry, lui Megatron.

Joker: Folie a Deux (premiera în România: 4.10.2024)
Lady Gaga i se alătură lui Joaquin Phoenix în continuarea filmului Joker al lui Todd Phillips. Thrillerul muzical o prezintă pe Gaga în rolul lui Harley Quinn, în timp ce Phoenix își reia rolul titular în rolul comediantului ratat devenit criminal Arthur Fleck. Restul distribuției îi include pe Zazie Beetz, Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland și Harry Lawtey.

Smile 2 (premiera în România: 18.10.2024)
Naomi Scott, vedeta din Aladdin, se numără printre membrii distribuției pentru continuarea filmului de groază de senzație, care va avea probabil o nouă protagonistă, deoarece Rose, interpretată de Sosie Bacon, nu a supraviețuit primului episod. Primul film a obținut peste 217 milioane de dolari la box office-ul mondial.

Terrifier 3 (premiera în România: 25.10.2024)
Clovnul Art s-a întors, dar de data aceasta într-o parte a francizei de comedie horror „Terrifier” cu tematică de sărbători. David Howard Horton îl interpretează pe clovnul înfricoșător, iar Samantha Scaffidi o interpretează pe Victoria Heyes, personajul care revine, care a apărut în precedentele două filme „Terrifier”.

Gladiator 2 (premiera în România: 22.11.2024)
Ridley Scott revine pentru a regiza mult așteptata continuare a filmului Gladiatorul, câștigător al premiului Oscar pentru cel mai bun film în 2001. Paul Mescal joacă rolul unei versiuni adulte a lui Lucius Verus II, nepotul antagonistului primului film, Commodus (Joaquin Phoenix), puştiul salvat de către Maximus de uneltirile pline de cruzime ale unchiului obsedat de putere. Russell Crowe nu se întoarce în sequel, rolul principal fiind interpretat acum de Paul Mescal (Normal People, Aftersun), actor britanic. Restul distribuției îi include, printre alții, pe Denzel Washington, Pedro Pascal, Connie Nielsen, Derek Jacobi și Joseph Quinn.

Wicked: Part One (premiera în România: 29.11.2024)
Prima parte a adaptării cinematografice a îndrăgitului musical de pe Broadway „Wicked” va fi lansată în noiembrie, cu Cynthia Erivo în rolul Elphaba și Ariana Grande în rolul Glinda. Restul distribuției îi include, printre alții, pe Jonathan Bailey, Ethan Slater și Bowen Yang. Regia este semnată de Jon M. Chu ("Crazy Rich Asians"), iar muzica este compusă de Stephen Schwartz.

The Karate Kid (premiera în România: 13.12.2024)
Jackie Chan și Ralph Macchio, care au jucat în filme separate din seria „Karate Kid”, se vor reuni pentru cel mai nou episod al francizei. Macchio se va întoarce în rolul lui Daniel LaRusso, starul trilogiei originale care a început în 1984, iar Chan își va relua rolul domnului Han, maestrul de kung fu inspirat de domnul Miyagi din remake-ul din 2010, în care Jaden Smith avea rol principal. Detaliile despre scenariu au fost ținute sub tăcere și nu se știe cum se va conecta Cobra Kai al Netflix cu noul film.

Mufasa: The Lion King (premiera în România: 20.12.2024)
Acest prequel al remake-ului fotorealist din 2019 va explora povestea de origine a leului titular, concentrându-se pe relația cu fratele său Scar, care devine principalul personaj negativ din The Lion King. Aaron Pierre și Kelvin Harrison Jr. vor da voce versiunilor mai tinere ale lui Mufasa și, respectiv, Scar.

Sonic the Hedgehog 3 (premiera în România: 27.12.2024)
Noul film din franciza Sonic the Hedgehog, bazată pe seria de jocuri video Sega, îl va vedea pe Ben Schwartz reluând rolul personajului titular. Bazându-se pe succesul filmelor anterioare, cel mai recent film va dezvolta probabil aspecte ale jocului video care nu au fost încă explorate pe ecran, scrie Variety.

Exploreaza subiecte similare:

Ghostbusters: Frozen Empire, Madame Web, Deadpool 3 , Joker: Folie à Deux, Kung Fu Panda 4, Inside Out 2, Godzilla x Kong: The New Empire, Kingdom of the Planet of the Apes, Dune: Part Two, A Quiet Place Part II, A Quiet Place: Day One, Despicable Me 4, Mufasa: The Lion King

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells