Ce e de neratat la „Les Films de Cannes à Bucarest” 2013. Invitaţii la film

de Gloria Sauciuc în 22 Oct 2013
Evenimentul se desfăşoară între 25 şi 31 octombrie în trei cinematografe din capitală

Vineri, 25 octombrie, debutează Les Films de Cannes à Bucarest, cu peste 20 de filme aduse de la cel mai important festival de film al lumii. Cinemagia salută iniţiativa şi vă pune la dispoziţie, prin amabilitatea organizatorilor evenimentului, câte două invitaţii duble la filmele de mai jos. Totodată, vă semnalăm, ce ne-a atras nouă atenţia în luna mai, la Cannes, dar şi ce alte producţii, mai vechi, merită bifate ediţia aceasta.

Pentru înscrierea la concursul cu invitaţii, adăugaţi la acest articol un comentariu cu filmul pe care doriţi să-l vedeţi dintre cele care participăla concurs şi o scurtă motivaţie pentru care doriţi să vedeţi filmul. Câştigătorii vor fi anunţaţi joi, 24 octombrie.

 
SÂMBĂTĂ, 26 OCTOMBRIE
CINEMA STUDIO
*15.30 – „À nos amours”, de Maurice Pialat (1983)
Discuție retrospectivă Maurice Pialat. Invitați: Sylvie Pialat, Sandrine Bonnaire, Nick James, Răzvan Rădulescu.
CINEMA PRO
16.30 - „Fruitvale Station”, de Ryan Coogler (Prix de l’avenir, Un Certain Regard 2013)

DUMINICĂ, 27 OCTOMBRIE
CINEMA ELVIRA POPESCU
18.00 - „Los Bastardos”, de Amat Escalante (2008)
În prezența regizorului Amat Escalante

LUNI, 28 OCTOMBRIE
CINEMA PRO
18.00 - „The Lunchbox”, de Ritesh Batra (Grand Rail d’Or, Semaine de la Critique 2013)
MARȚI, 29 OCTOMBRIE
CINEMA ELVIRA POPESCU
21.00 „La graine et le mulet”, de Abdellatif Kechiche (2007)
În prezența regizorului Abdellatif Kechiche
Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

A nos amours, Fruitvale Station, Los Bastardos, The Lunchbox, La graine et le mulet, Heli, La Vie d'Adèle, Inside Llewyn Davis, Le passé, Grand Central, Léa Seydoux

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Liviu- pe 22 octombrie 2013 16:46
Deja am vazut o data "La graine et le mulet", ca si altele de pe lista de fapt (Los bastardos, A nos amours, filme foarte bune), si poate asta-i motivul principal pentru care vreau neaparat sa-l revad. As zice ca oricum un film nu-i vazut cu adevarat pana cand nu are parte de o a doua vizionare, iar unul atat de natural si puternic nu poate fi ratat cand apare sansa unei proiectii la cinema. E unul din cele mai bune filme pe care le-am vazut. Eram tentat sa zic in ultimul an, dar perioada se poate extinde pe cat posibil. E o redare excelenta a relatiilor interumane, a conditiei sociale si a sacrificiului pentru o viata decenta, ca oricare alt film de Kechiche, dar aici parca mai bine inchegat si mai puternic din punct de vedere emotional decat in oricare alt film al sau. Nu pun la socoteala La vie d'Adele, urmeaza sa fie vazut. Si, in final, cum poate fi ratata ocazia de a-i pune intrebari direct lui Kechiche? Imi imaginez ca Fruitvale Station trebuie sa fie un film bun, dar alegerea-i extrem de simpla aici.
distroe pe 22 octombrie 2013 18:29
Eu as vrea o invitatie la „The Lunchbox”. Sinopsisul filmului m-a dus cu gandul la primele pagini din „Ultimul suspin al Maurului”. Citind cartea, mi-am dorit sa pot vizualiza nu doar cu ochii mintii acea forfota printre mirodenii, sari feminine, culori, chipuri. Ar fi o buna ocazie acum, cu acest film :)
sanctuary pe 23 octombrie 2013 14:49
As vrea sa vad Fruitvale Station pentru subiectele de actualitate abordate, printre care se numara si rasismul; in plus, faptul ca se bazeaza pe o poveste adevarata il face si mai atractiv.
Solofon pe 23 octombrie 2013 16:20
Eu doresc sa vad "In acvariu". In primul rand pentru ca este realizat de un roman, iar pe deasupra a fost si premiat la sectiunea dedicata noii generatii de regizori.
zbuciumatu pe 23 octombrie 2013 19:08
As dori sa vad filmul "Inside Llewyn Davis", fiindca vreau sa admir capodopera fratilor Coen si pe simpaticul Justin Timberlake.
ranitsirc pe 23 octombrie 2013 22:31
As vrea sa vad La graine et le mulet al lui Kechiche. Mi se pare interesanta perspectiva de a urma realizarea unui vis in fata piedicilor sociale. Am vazut Games of love and chance si mi-a placut redarea realista a vietii de adolescent de acolo. Interesul lui Kechiche pt redarea realitatii creeaza capodopere.
andreea_deu pe 23 octombrie 2013 23:03
Mi-as dori sa vad "A nos amours" pentru ca trateaza un subiect interesant. Mai exact, modul in care adolescentii si mai mult de atat, oamenii in general incearca sa se sustraga de la problemele vietii creandu-si dependente sau facand lucruri care le dau aparent senzatia ca sunt liberi. Sunt curioasa cum se desfasoara lucruile si care este deznodamandul povestii! Sper sa am ocazia sa-l vad:)
manina pe 24 octombrie 2013 12:35
"The Lunchbox" e atractiv; o placere (ne)vinovata. Probabil un feel good movie, printre filmele mai serioase din selectie.
Gloria pe 25 octombrie 2013 10:22
Multumim pentru comentariile voastre. Iata castigatorii. Felicitari!
Liviu- doua locuri la "La graine et le mulet
distroe - doua locuri la The Lunchbox
sanctuary - doua locuri la Fruitvale Station
ranitsirc - doua locuri la La graine et le mulet
andreea_deu - doua locuri la A nos amours
manina - doua locuri la The Lunchbox

Trimiteti-mi pe adresa gloria.sauciuc@cinemagia.ro numele complet din spatele nickname-urilor cu care ati postat, iar la film sa va prezentati, va rog, cu cartea de identitate.

cosmin742000 pe 28 octombrie 2013 01:25
Ma miram eu de ce s0a inghesuit lumea sa comenteze la filme de la Cannes , .Din cauza invitatiilor . Oricum e bine si asa , faptul imi demonstreaza ca mai exista totusi cinefili Iar commenturile sunt foarte bune si argumentate. Asa da.
alex_il_fenomeno pe 17 noiembrie 2013 16:21
Mi-as dori sa le urmaresc pe toate, cred ca fiecare vine cu ceva nou :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells