Cât va încasa Saga Amurg: Eclipsa?

de Ştefan Dobroiu în 30 Iun 2010
Cât va încasa Saga Amurg: Eclipsa?

Saga Amurg: Eclipsa ar putea scurtcircuita box-office-ul american al verii, cam amorţit după ce blockbustere ca Echipa de şoc sau Întâlnire explozivă au fost primite cu răceală de spectatori.

La un buget de doar 68 de milioane USD, a treia parte a francizei Twilight s-ar putea dovedi din nou o maşină de făcut bani pentru producătorul Summitt Entertainment, putând încasa în primele cinci zile de rulare în SUA nu mai puţin de 175 de milioane, anunţă Reuters.

Studiourile se aşteaptă la 150 de milioane de dolari, dar experţi independenţi au analizat o mulţime de sondaje de piaţă, iar cifra vehiculată de ei variază între 175 şi 190 de milioane pentru debutul filmului, care se sincronizează şi cu celebrarea popularei Zile a Independenţei în SUA, ceea ce înseamnă şi că ziua de luni este liberă.

Cel mai bun debut de cinci zile din istoria cinematografului american este Transformers 2, cu 200 de milioane câştigate de miercuri până duminică.

În comparaţie cu Eclipsa, SF-ul Inception, regizat de Christopher Nolan şi considerat cel mai aşteptat film al anului, ar putea încasa sub 100 de milioane de dolari în primul weekend, conform aceloraşi analişti.

În România Eclipsa se lansează vineri.

O să mergi să vezi filmul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bogdan0125 pe 30 iunie 2010 10:16
Normal, daca toate adolescentele inebunite dupa Edward (si nu numai) se vor duce sa vada filmul, va avea incasari mari.
shmekerila pe 30 iunie 2010 10:24
geez, adolescenti isterici! tocmai ce citeam titlul unei recenzii a noului film: "Eclipse - just as bad as the other Twilight movies" si m-a bufnit rasu'
b3lla pe 30 iunie 2010 11:18
cred ca va avea incasari mari, dar asta vom vedea dupa lansare
JohnnyAddams pe 30 iunie 2010 11:21
Daca s-a ajuns sa vedem oameni pe strada care sa strige dupa "Edward" e grav. Banuiesc ca numai fetele virgine se vor duce la astfel de intalniri. Oricum, Inception va distruge Twilight la toate capitolele, de la efecte speciale, pana la scenariu/regie si incasari.
phufu.ruoz pe 30 iunie 2010 11:40
o sa ma duc la cinema numai de dragul de a nu sta in casa - trebuie sa gasesc eu in buc un cinema cu 5 lei biletul =D
dar .. oricat v a incasa se stie de pe acum ca v a lua multe premii la vma, care oricum nu conteaza ..

mvpsebi pe 30 iunie 2010 11:58
milioane de dolari si..injuraturi..
johnnyg pe 30 iunie 2010 12:55
Incasarile nu reprezinta intotdeauna un indice in aprecierea calitatii filmelor (vezi The Fountain, de exemplu), dar daca exista aceasta nisa pe piata (ma refer aici in mod special la adolescente si la perioada pubertatii), nu vad de ce Summit Entertainment nu le-ar oferi ceea ce vor in schimbul unui pret de bilet . . .toata lumea ar fi fericita. Acuma daca stam sa analizam calitatea filmului . . . sa ma iertati.
cristinica pe 30 iunie 2010 13:36
va avea incasari mari,este un film bun si merita
victor_neo75 pe 30 iunie 2010 14:00
De ce nu se pune problema altfel? Cate adolescente o sa mearga sa il vada in primele 5 zile; sau mai bine zis, cati spectatori o sa vada filmul asta, ca doar nu banii (dolarii) se duc la cinematograf, ci oamenii !!!
Lilian pe 30 iunie 2010 14:20
Tocmai l-am vazut si mi s-a parut slabut si la capitolul vampirism, si la efecte speciale (cred ca nici nu se poate compara cu filmul lui Nolan in privinta asta!). Noroc cu pustiul asta, Taylor, care mai improspateaza un pic capitolul "love"! Cit despre Pattinson, mi se pare ca nu e exploatat la valoarea lui, fiindca e un tip interesant - de exemplu, in Remember Me, in rol de "ratacit" , usor dezaxat era in elementul lui (fara misto!).
karanyz pe 30 iunie 2010 14:31
sa ma iertati dar daca robert pattinson si kristen stewart aduc MUUUUULTI bani celor de la summit entertainment ( si nu numai) atunci de ce nu ar face filme cu ei indiferent de calitatea lor?????pana la urma in ziua de azi NUMAI la bani se rezuma totul, alftel nu am mai citi articole de genul " filmul x a avut incasari de n mii dolari", imi plac filmele doar findca mi-au placut cartile si cu toate ca nu sunt adolescent sau la pubertate am sa merg la cinema si am sa-l vad din placere .....
Petra pe 30 iunie 2010 14:34
Din nou, postul acesta va avea peste 100 de comentarii.
vinci pe 30 iunie 2010 14:43
lansat la 7 luni distanta de new moon...new moon a fost o prostie, si m-am plictisit uitandu-ma pt k cartea nu a fost buna..dak e dupa carte eclipse o sa fie mult mai bun..si se asteapta k miercuri eclipse sa ajunga l 70 de mill d dolari..si tinand cont k e vacanta..o sa fak multi banii l office, cred k mai multi decat 296 a lui new moon..
Blondie pe 30 iunie 2010 15:10
Probabil va avea un boom mare la debut dar pe o perioada lunga nu cred ca va fii ceva iesit din comun. Filmul este prost, deci se bazeaza mult pe fanii seriei care sunt destui. Daca filmul scoate ca si precedentul, atunci va producatorii vor fi foarte multumiti.
Inception are sanse sa se bata la locu 3 la box ofice all time daca va fi un film foarte bun, mai ales ca se face ceva valva deja in jurul acestui film. Daca e un SF asemanator cu momento, nu cred ca va face treaba mare la box office chiar daca pentru unii care voteaza pe imdb filmul este o capodopera.
Si ca sa imi mai spun o parere si termin, cei mai penali sunt fanii Twilight care se lauda (sau se scuza) ca sa uita la film doar pentru ca le-a placut carte. Am o noutate fratilor, nu orice este carte este o capodopera, nu am citit cartea/cartile dar ceva imi spune ca nu este "Crima si Pedeapsa":). Cei care declarati ca va placut cartea si nu filmu, sunteti la cam la fel ca si acele adolescente disperate dupa filmele Twilight.
Pana la urma in carti este vorba despre iubirea dintrea o adolescenta si un vampir stralucitor/varcolat bland....cred ca asta spune totul.

Eufimia pe 30 iunie 2010 15:23
Intr-adevar, ar trebui sa se preconizeze si cati oameni vor merge sa-l vizioneze, nu muntii de bani castigati. Cu toate astea, sunt sigura ca Eclipse va obtine multi bani, cel putin din considerentul ca si romanul este foarte bun si plin de actiune fata de precedentele. Eu cred ca filmul nu va dezamagi, mai ales ca a fost regizat de David Slade. Iar filmul nu se adreseaza numai adolescentilor, mie-mi plac mult cartile(desi traducerea lasa de dorit pe alocuri), dar si filmele, si nu mai sunt adolescenta. Pe de alta parte, actorii au facut eforturi in a interpreta rolurile. Asa ca filmul ar trebui apreciat chiar si doar pt asta. Daca unii din voi va credeti asa de atotstiutori, de ce nu jucati voi in filme si ne aratati ce e ala talent si munca?
karanyz pe 30 iunie 2010 15:25
of doamne si cei care intra aici si isi lasa criticile de atotcunoscatori nu sunt mai sus decat niste pustani ofticati altfel nu-mi explic cum de s-au coborat la nivelu de a lasa com unui film atat de prost daca nu ii intereseaza....
banuiesc ca oricine a citit o carte si i-a placut ar fi incantat sa vada si ecranizarea....dar de ce stiu eu??? st doar un fan penal :)) si nu pot sa ma compar cu toti cunoscatorii de capodopere.....te pup blondie!!! ;)

Blondie pe 30 iunie 2010 15:32
NU sunt fan de capodopere si nici pustan, sunt doar un biet inginer care a prins o pauza de 15 minute la birou.
Filmul este pur si simplu prost, ca va place voua este altceva iar cand iti place ceva ce toata lumea spune ca este prost, inseamna ca si gradul tau de cultura/intiligenta este echivalent cu nota de pe imdb a filmului.
Ca sa intelegi mai bine si cei ca tine, fanii twilight sunt un fel de manelisti ai cinematografiei, la fel cum te-ai apuca sa spui ca Salam face muzica de calitate. Adevarat ca, gusturile nu se discuta dar cateodata spun si gusturile ca ceva nu este in regula:)

karanyz pe 30 iunie 2010 15:55
pfffu blondie, esti inginer deci de sex masc, scuze de pupic am crezut ca esti o blonda hot...dar na ca m-am inselat,,, inapoi la treaba ca iei cam des pauze, ce-or sa zica sefii???sau......a da.... de fapt blufezi cu toata faza cu ingineria. inventeaza niste creier pt prosti ca mn =)), vezi ca spune ceva despre caracter si faptul ca te iei in gura cu totii looseri de pe net...ESTI LA FEL DE PROST doar prin simplul fapt ca ai raspuns la commul meu. app sa nu deviem de la film..e chiar misto si cartile la fel. cioa si sper sa dai dovada de maturitatea pe care eu nu o am si sa-ti vei de job-ul tau. salutari prietene.
Andreea pe 30 iunie 2010 15:59
Nu sunt o manelista a cinematografiei si nici nu cred ca Salam face muzica buna...sunt doar o biata directoare de vanzari care nu are pauza..lucreaza si in acelas timp mai citeste ceva articole...si culmea astept cu nerabdare sa vad filmul....si apropo "blondie" cine-i Salam?Cred ca te cam grabesti in a face afirmatii...ma gandesc ca anumiti critici si analisti care dau procente bune filmului sunt doar niste pusti virgini si niste manelisti ai cinematografiei (ca noi toti cei care apreciem filmul) si gradul lor de cultura/inteligenta lasa de dorit...si ai dreptate...cand nu iti place ceva ce toata lumea apreciaza esti diferit si comentariile negative la adresa filmului respectiv si a fanilor filmului iti arata gradul de inteligenta/cultura...enyway..filmul e bun , cartile sunt si mai bune ....celor care nu il apreciaza..vizonare placuta!!!
JohnnyAddams pe 30 iunie 2010 16:01
Filmul e praf de da in cele mai josnice gropi, faptul ca este "bomba sexy" Robert Pattinson in el, excita la maxim adolescentele si in mare masura din aceasta cauza reuseste filmul sa scoata atatia bani. Sa nu uitam ca sondajele spun ca mai mult de 55% din persoanele care merg la cinema la Twilight sunt adolescente virgine sub 18 ani. No offence.
djnenea pe 30 iunie 2010 18:05
mie nu mi se pare o serie de filem cine stie ce..insa...o sa faca incasari mari datorita tinerilor care sunt disperati dupa anumite caractere din film...
in special fetele care sunt absolut distruse dupa personajul principal...
nai cu cine bai nai cu cine...niste...............

SK-yuna-Nyx#! pe 30 iunie 2010 19:00
Pt mine e o chestie atat de minunata....nici n-am cuvinte....IUBESC SAGA AMURG...e o lucrare intradevar implinita..plina de magie....shi dramatism...e ceva care simti k te alina de-a dreptul...parca iti hraneste SUFLETUL...
Sper sa aiba cat mai multi spectatori adevarati....care sa patrunda...aceasta poveste fascinanta...:X :)

vinci pe 30 iunie 2010 20:09
filmul e facut in proportie de 95% dupa carte..pt cei kre au citit cartea o sa fie plictisitor, pt k stii ce sa intampla..asa a fost la mn la harry potter..am citit cartile si cand au aparut filmele m-au plictisit..pt k nu era nimik nou..stiam ce se va intampla...
Mihai2508 pe 30 iunie 2010 20:53
inca o stire despre amurg. of
......... pe 30 iunie 2010 22:45
eu am fos la new moon la cinema din curiozitate si am vazut bosorogi la 50-60 ani lol..........si eu care credeam ca numai adolescentii se uita la acet film
vinci pe 30 iunie 2010 23:58
eclipse a batut recordul de incasari la midnight showings. peste 30 d mill de dolari..cred k va batea recordul lui new moon de 72 d mill in prima zii..o sa vedem..
dede14 pe 1 iulie 2010 10:54
De ce ne batem capul ?
Clar ca "astora" care urask Twilight intra aici doar sa critice filmul si pe noi , in mare parte!

Tiic! Romanilor nu le prea plc filmele americane....lasa ca lor le plac tenelovelele :)
Si sunt OAMENI MATURI care asteapta filmul draga JohnnyAddams !

Sunteti asa de raiiiiiiiiiiiiii !
daca ne place ? ce va doare pe voi ? v`am luat painea de la gura daca ne uitam la film ?
nu !
asa ca mai bine pastrati pentru voi sau spuneti`va parerea intr`un mod mai putin jignitor !

BarbuAlina pe 1 iulie 2010 13:28
Mie nici Transformers 2 nu prea mi-a placut(adica DELOC) si se pare ca a incasat 200 de milioane ...asa ca Eclipsa va incasa lejer 180...nu pare un film extraordinar ...si cred ca nici nu e,desi am citit toate cele 4 carti...
marius93 pe 1 iulie 2010 20:38
Bineinteles ca va incasa o suma fabuloasa, doar toate pustoaicele topite dupa vampir isi vor goli pusculitele ca sa vada filmul
Raluu.ca pe 1 iulie 2010 21:44
Deci actorii is bestial si filmu`la fel ..


adouuurrrr.


va incasa o suma extraaa:xx. pt ca ii senzatsionall filmul astaa:x

Raluu.ca pe 1 iulie 2010 21:45
bestialiii`:))).
Morigo23 pe 1 iulie 2010 23:57
Parerea mea e ca unii au probleme grave( JohnnyAddams) si tot repeta cuvantul adolescente virgine,aa naspa, etccc. Fratilor nu intelegeti sunteti batuti in cap,daca nu va place filmul nu va mai bagati aiurea,nu aveti ce comenta,unde comenta,uite asa niste frustrati se gasesc sa comenteze aiurea,defapt traim in Romania, dc naiba ma mai mir? :))))))))
Liviu- pe 2 iulie 2010 00:08
@karanyz - Esti chiar amuzant/a (nu ti-am citit mesajele in intregime ca sa vad, mi se pare oricum irelevant). Hai ca daca Blondie nu avea un avatar pe langa numele ala te intelegeam, dar asa nu-ti arati decat incultura cinematografica ;) Si se mai mira unii de ce e un fenomen asa mare Twilight cand astia habar n-au ca cinematografia nu a inceput in anii '90. Si apoi va mai supara comparatia cu Salam...
Morigo23 pe 2 iulie 2010 00:14
Cred ca ai fost bucuros ca s a deschis subiectul asta iar,( JohnnyAddams) pun pariu ca nu ai mai tastat de mult ;) Daca sondajele ne spun ca tu esti cam depasit de subiectul asta ce sa credem? Dupa parerea ta sondajele au mereu dreptate ;) App filmul Inception pare interesant
Morigo23 pe 2 iulie 2010 00:22
Liviu imi place de tine spui lucrurilor pe nume ;) bv
alex_il_fenomeno pe 3 iulie 2010 18:57
cred ca o sa se apropie de suma de 100 de milioane de dolari in prima zi! avand in vedere ca deja nu mai are nevoie de publicitate , acest film avand foarte multi fani!
alex pe 3 iulie 2010 21:15
cum va fi oare?
lili pe 8 iulie 2010 16:11
L-am descarcat nu se vede prea bn dar peste cateva luni e super tare de vazut oricum fani destui are filmul mai ales totzi il asteptam sa-l vedem e super .
CullenA pe 13 iulie 2010 11:21
da,cred ca va avea incasari mari:)
smaller pe 17 iulie 2010 14:41
poi......mere:D
MissBlossom01 pe 18 iulie 2010 01:41
Mda,"NF" are dreptate..mie imi place twilight..desi apreciez muult mai mult Harry Potter,nu pot sa spun ca nu ma atrage povestea la twilight,desi nu ma dau in vant ca altele sa-i vad pe aia care alearga shirtless prin padure .
Twilight cred ca e numai pentru adolescenti,trec si peste asta,pe cand Harry Potter chiar e pentru toata lumea,cunosc persoane din generatii diferite care citesc romanele scrise de JK Rowling.

taviotto pe 23 iulie 2010 02:05
da...a avut,inca are si va mai avea incasari foarte mari...pe langa faptul ca ruleaza de cateva zeci de ori pe zi,salile sunt aproape pline...miercurea e teroare la acest film
emsy pe 6 august 2010 18:09
il ador, ador,ador,ador,ador,adorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ROB e genial >>>>am fost prima care a vazut filmu:X:XX:X:X:X:X:X
gabriela pe 14 octombrie 2010 01:23
ador filmu.este cel mai tare film care l am vazut vreodata.m am indragostit de el dar mai ales de EDWARD
Vorador pe 22 ianuarie 2012 19:25
miliarde

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells