Box office România: Avatar 2, încasări în 10 zile cât Top Gun: Maverick în 150

de Ştefan Dobroiu în 27 Dec 2022
Popularul sequel este acum pe locul al doilea în topul încasărilor anuale de la noi

Top Gun: Maverick, blockbusterul în care Tom Cruise îşi reia unul dintre cele mai populare roluri ale carierei la 36 de ani de la filmul original, a avut nevoie de 22 de săptămâni pentru a-şi adjudeca locul secund în topul anual al încasărilor din România. Ei bine, iată că Avatar: The Way of Water a avut nevoie de doar zece zile pentru a-l întrece.

Avatar 2, care pe noi ne-a dat pe spate doar din punctul de vedere al inovaţiei vizuale, a ajuns în zece zile la un total de 11,54 milioane de lei încasări, în timp ce Top Gun: Maverick s-a oprit la 9,47 milioane.

Avatar 2 nu a reuşit să întreacă (şi nu va reuşi nici până la sfârşitul anului) cel mai mare succes al lui 2022, anume comedia românească Teambuilding, care a avut 983.000 de spectatori şi 23,16 milioane de lei încasări de la premiera de la sfârşitul lunii septembrie. Interesant este şi faptul că în top ten-ul anual se află două filme româneşti şi că acestea sunt singurele filme din top 10 care nu sunt continuări, remake-uri sau spin-off-uri. Al doilea campion românesc al anului este Mirciulică (poţi citi cronica noastră aici).

Iată şi o comparaţie sugestivă: în 2009, când primul Avatar a făcut istorie în cinematografele din România, cea mai populară premieră românească a anului a fost Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăși, frumoasă e viața!. Cu 26.520 de spectatori, acest film s-a clasat abia pe locul 64 în topul anual.

Exploreaza subiecte similare:

Avatar: The Way of Water, Top Gun: Maverick, Teambuilding, Mirciulică, Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăşi frumoasă e viaţa!

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bloodthirst pe 30 decembrie 2022 21:40
Si totusi sunt genuri diferite
victor_neo75 pe 30 decembrie 2022 22:52
Comparația e cumva relativă, strict din punctul de vedere al încasărilor, Avatar: The Way of Water ar trebui comparat cu primul film din 2009 și mai recent cu Avengers Endgame, filme pe care probabil le va depăși luna viitoare. Poate chiar și Teambuilding va fi depășit, dar va fi diferența la numărul de spectatori, la Teambuilding am plătit bilet normal de 23 de lei în timp ce la Avatar: The Way of Water am plătit 57 de lei la 4DX și 43 de lei la IMAX (format care îl recomand neapărat pt o imersiune completă în mările din Pandora). Practic am plătit dublu per bilet la Avatar 2 față de Teambuilding. La ambele bilete pt Avatar: The Way of Water am plătit cu 10-12 zile în avans pt locurile cele mai bune.

Momentan pentru mine Avatar:The Way of Water e pe locul 2 în 2022 imediat după Everything Everywhere All at Once și înaintea surprizei indiene RRR. Iar față de primul Avatar e la fel de bun, în special ultima oră din cele 3.

victor_neo75 pe 30 decembrie 2022 23:17
Biletul la Tesmbuilding a fost de 17 lei chiar! Promoția de marți de la Plaza!
victor_neo75 pe 30 decembrie 2022 23:18
*Teambuilding (nu există editare la com-urile de la articole)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells