Box Office: Fast and Furious 9, cea mai mare lansare de film din perioada pandemiei

de Marina Florea în 29 Iun 2021
Furios și iute 9 rulează pe marile noastre ecrane din 25 iunie

Așteptarea a merita pentru F9. Atunci când a venit criza Covid în Statele Unite, Universal au hotărât să amâne cel de-al nouălea film din seria Fast and Furious cu un an întreg, și nu să riște o premiera în cea de-a doua jumătate a lui 2020. Așa cum s-a dovedit, multe săli de cinema au rămas închise până la sfârșitul primăverii lui 2021.

Peste weekend, F9 a ajuns la un nivel record de încasări de 70 de milioane de dolari în Statele Unite, cele mai mari de la începutul pandemiei și cele mai mari de la Star Wars: The Rise of Skywalker din decembrie 2019. Performanța acestui blockbuster este o victorie clară pentru Hollywood și pentru sălile de cinema după A Quiet Place Partea II, scrie publicaţia The Hollywood Reporter.

F9 a depășit cu ușurință Hobbs&Shaw - spinoff-ul din 2019 - ce avea încasări la data premierei de 60 milioane de dolari numai în Statele Unite (top realizat fără a se considera inflația), dar nu a reușit să egaleze încasările de 98,8 milioane de dolari de la The Fate of the Furious din 2017, subliniind natura fragilă a revenirii box-office-ului, comentează publicația THR.

În afara Statelor Unite, acolo unde filmul semnat de către Justin Lin a avut premiera acum mai multe săptămâni, F9 a câștigat 335 de milioane de dolari dintr-un total global de 405 milioane duminică, conform box office mojo. Filmul – care a costat cel puțin 225 milioane de dolari – ar trebui să depășească cu ușurință un box-office total de 600 de milioane de dolari, considerând că are premiera pe numeroase piețe de film, iar în Statele Unite abia a început să ruleze.

F9 reușește să se bucure de o bază solidă de fani, cu o diversitate care oglindește amestecul de rase din America: pâna la 37% dintre spectatorii premierei din weekend au fost hispanici, după care 35% albi, 16% de culoare, 8% asiatici, și indieni americani sau alte rase circa 4%, notează publicația mai sus citată.

Deși critica a fost rezervată, publicul a fost mai darnic dând o notă B+ pe Cinemascore. Fața de alte studiouri, Universal și-a asumat riscul unei premiere numai în cinematografe, hotărând să nu organizeze premiera și pe marele și pe micul ecran, deși alte studiouri au recurs la asta în timpul pandemiei.

Restricțiile au fost ridicate la timp pentru F9 în majoritatea orașelor americane, inclusiv Los Angeles și New York, piețele cele mai profitabile la box-office din America.

Între timp, și obligativitatea măștii a scăzut dramatic, majoritatea sălilor nu mai cer masca pentru clienții care sunt vaccinați. La ora actuală, aproape 80% dintre sălile din America de Nord s-au redeschis: 4647 de săli, conform Comscore. Totuși, în Canada numeroase săli au rămas închise.

În România filmul a fost deja văzut de 116.968 spectatori, fiind distribuit în 136 de copii în toată țara.

Exploreaza subiecte similare:

Fast & Furious 9, A Quiet Place Part II, Justin Lin

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells