Aventura şi supranaturalul, principalele ingrediente ale serii de joi la TV

de Ştefan Dobroiu în 3 Iun 2020
Lara Croft: Tomb Raider, Blade şi horror-ul Avertizarea, în program

Un omagiu cinematografic adus unuia din puţinii supereroi de culoare care a făcut trecerea la marile ecran şi filme cu două dintre cele mai cunoscute actriţe în roluri emblematice ale carierei pot fi văzute joi la televizor. Spune-ne într-un comentariu alte titluri care te atrag în program.

Lara Croft: Tomb Raider (2001)
Paramound Channel, 20:30
Nu mai e decât un an până se împlinesc două decenii de la premiera acestui blockbuster, prima incursiune a cunoscutei Angelina Jolie (care azi împlineşte şi ea 45 de ani) în genul action. După ce în 2018 franciza s-a relansat cu Alicia Vikander în rolul principal, revenirea la filmul original invită la o comparaţie. Noi am spune că ambele filme suferă din cauza unei probleme specifice adaptărilor după jocuri video: o abordare mult prea tehnică şi fidelă, mai degrabă interesată să bifeze aşteptările fanilor jocului decât să îşi asume libertăţile proprii marelui ecran. Chiar şi aşa, Jolie are o carismă incontestabilă, iar blockbusterul combină antrenant misterul şi aventura.

În treacăt fie spus, un sequel la filmul din 2018 se află deja în lucru. Iniţial programat pentru 2021, e posibil ca premiera să fie amânată sau, în contextul incertitudinii actuale legate de marile producţii de la Hollywood, să fie sacrificat cu totul.

Blade
TNT, 21:00
Cu Statele Unite devenite subiect de ştiri în urma morţii lui George Floyd (am scris despre subiect aici), revizitarea unuia din rarii supereroi de culoare ai Hollywood-ului este mai mult decât nimerită. Despre Blade, un hit surpriză de la sfârşitul mileniului, se spune că ar fi dovedit acţionarilor Marvel Comics că adaptările pentru marele ecran pot fi o sursă de venit imposibil de ignorat. Da, a mai durat încă un deceniu până la Iron Man şi lansarea oficială a Universului Cinematografic Marvel, dar suntem siguri că la fiecare obstacol întâlnit pe drum cineva de la Marvel a menţionat Blade. Wesley Snipes are parte de rolul carierei în acest film scris de David S. Goyer, care va răspunde ulterior, în diverse forme, de scenariul multora dintre mega-ecranizările DC Comics, inclusiv The Dark Knight şi Man of Steel. Ştii probabil deja că studiourile Marvel au anunţat relansarea francizei Blade cu Mahershala Ali în rolul titular.

The Ring/Avertizarea
Paramount Channel, 22:40
Înainte de The Grudge, Dark Water, Shutter, Pulse, One Missed Call, The Eye, Mirrors şi altele a fost The Ring. Horror-ul regizat de Gore Verbinski (acesta avea să-şi continue cariera cu megahitul Piraţii din Caraibe) după originalul japonez Ringu avea să deschidă calea pentru o lungă serie de reciclări americane ale unei reţete infailibile de horror asiatic. Cu o Naomi Watts pe atunci puţin cunoscută (apăruse doar în Mulholland Drive-ul lui David Lynch) în rolul principal, The Ring a devenit un succes instantaneu, reuşind să-şi depăşească de cinci ori bugetul cu încasările.

Mai trebuie spus că istoria personajului Samara, protagonistă a unora dintre cadrele emblematice ale filmului, avea să fie explorată complet în cele două sequel-uri, cel mai recent apărut în 2017.

Ce alte filme îţi fac cu ochiul în programul TV de joi?

Exploreaza subiecte similare:

Ringu, The Ring, Gore Verbinski, Naomi Watts, Angelina Jolie, Alicia Vikander, Lara Croft: Tomb Raider, Wesley Snipes, David S. Goyer, Blade, Mahershala Ali

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells