Avatar 2 va face publicului cunoştinţă cu o nouă rasă. Va atrage oare o altă polemică pe tema diversităţii rasiale?

de Gloria Sauciuc în 2 Oct 2022
SF-ul fantasy al lui James Cameron va face publicului cunoştinţă cu o nouă rasă inspirată din poporul Maori din Noua Zeelandă

Atât Amazon cât şi HBOau fost, de curând, ţinta comentariilor rasiste, pentru că actori de culoare s-au numărat în rândul distribuţiei lumilor fantastice din Stăpânul Inelelor şi Casa Dragonului, toamna aceasta, scrie Daily Mail. Va atrage oare Avatar 2 o altă polemică pe tema diversităţii rasiale?

Se pare că Disney s-ar putea să fie următorul producător care intră în ape tulburi, odată cu mult-aşteptatul sequel Avatar: The Way of Water, anunţă Alison Boshoff de la The Daily Mail.

Cel de-al doilea film semnat de James Cameron din universul Pandorei prezintă publicului un nou popor, Metkayina, inspirat explicit din poporul Maori din Noua Zeelandă.

Poporul Metkayina luptă alături de Na'vi, iar actorul de origine Maori Cliff Curtis dă vocea lui Tonowari, un conducător al poporului, care are tatuaje Maori.

Cultura Maori a fost legată de Avatar timp de ani întregi, şi această legătură este făcută şi mai profund cu poporul Metkayina. Ta Moko, un tatuaj pe care aceştia îl poartă pe buze şi pe bărbie, reprezintă familia extinsă a unei femei şi faptul că aceasta are un rol conducător în familia ei, transmis pe linie maternă, pe care îl numeşte Niwareka.

O re-difuzare a originalului Avatar din 2009 a ajuns numărul 1 la box-office-ul global weekendul trecut. Cifrele arată că 93% din publicul din Statele Unite a urmărit filmul lui James Cameron în format 3D.

Exploreaza subiecte similare:

Avatar: The Way of Water

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vyydo pe 3 octombrie 2022 17:03
ah, da, inca un articol smart pe cinemagia. rings of power a primit critici din cauza actorilor de culoare nu din cauza ca e un serial extrem de plictisitor

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells