Astăzi începe Festivalul de Film de la Sarajevo

12 Aug 2009
Astăzi începe Festivalul de Film de la Sarajevo

Filmele româneşti Poliţist, adjectiv, Amintiri din epoca de aur, Felicia, înainte de toate şi Cea mai fericită fată din lume se numără printre cele şapte pelicule care vor reprezenta România la ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo. Evenimentul debutează astăzi şi se va încheia pe 20 august. Amintiri din Epoca de Aur va fi prezentat în deschidere.

Felicia, înainte de toate, regizat de Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf, face parte din competiţia oficială, în cadrul secţiunii Feature. Premiul Heart of Sarajevo este în valoare de 25.000 de euro.

Poliţist, adjectiv al lui Corneliu Porumboiu şi Cea mai fericită fată din lume, regizat de Radu Jude, se regăsesc în secţiunea InFocus a Festivalului de la Sarajevo.

Constantin şi Elena, regizat de Andrei Dăscălescu, va fi prezentat în cadrul categoriei Documentar, iar O familie de Emanuel Pârvu intră în competiţia scurtmetrajelor.

Scurtmetrajul Renovare, regizat de Paul Negoescu, va fi prezentat în cadrul secţiunii Short-New Talents.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
FarkaS pe 12 august 2009 11:02
Avem și noi cinematografie de calitate, păcat că nu prea sunt fonduri care s-o întrețină/
iuliuta pe 12 august 2009 12:29
Foarte bine ca participa si "Politist, adjectiv". Daca tot vrem sa fie propunerea Romaniei pentru Oscar, sa vedem daca ni se confirma asteptarile la Sarajevo. Sa vedem cum va fi primit filmul de critica internationala. Mi-as dori ca strainii sa fie deschisi la stilul lui Porumboiu. Scenele de sfarsit, (mai ales cea cu DEX-ul) sunt memorabile. Dar asta doar daca ai rabdarea si curiozitatea sa treci de inceputul oarecum static si banal al filmului.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells