Ana de Armas, despre pregătirea pentru rolul Marilyn Monroe: „A fost ca o tortură”

de Marina Florea în 26 Ian 2021
Ana de Armas a petrecut nouă luni perfecționându-și vocea pentru rolul lui Marilyn Monroe din Blonde

„A fost ca o tortură, așa de epuizant”, a relatat despre rolul celebrității marelui ecran Marilyn Monroe. În timp ce selecțiunea oficială de filme Netflix pentru anul 2021 a cuprins filme de succes precum comedia cu nume mari a lui Adam McKay Don't Look Up, unul dintre cele mai așteptate titluri pentru cinefili este, fără îndoială, Blonde al lui Andrew Dominik.

Drama biografică mult-așteptată cu Marilyn Monroe este inspirată de romanul din 2000 al lui Joyce Carol Oates, care aruncă o privire încărcată cu ficțiune asupra vieții interioare a celebrității de Hollywood. Proiectul este primul film narativ din ultimii nouă ani al regizorului Andrew Dominik, după The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford și Killing Them Softly. Dominik a ales-o personal pe de Armas să fie actrița din rolul principal.

Într-un interviu acordat pentru The Times of London, actrița a relatat că a petrecut aproape un an perfecționându-și vocea pentru a surprinde accentul lui Marilyn Monroe. „Am încercat! Mi-a luat nouă luni de training de voce, de exercițiu, de sesiuni de ADR (reînregistrarea vocii după filmare)”, relata de Armas despre pregătirea vocii. „A fost o tortură, epuizantă. Creierul meu era prăjit...”

Despre Marilyn Monroe în sens larg, de Armas adăuga: „M-am gândit mult la ea ca femeie în lumea cinematografului, și chiar în general, despre cum lucrurile din anii 30, 40, 50 sunt așa de similare cu cele de astăzi. Și cum, dacă nu ai un suport solid, cu familia și așa mai departe, este greu să reușești - chiar greu...”

Pentru De Armas, cariera a fost într-un parcurs ascendent în decursul ultimilor ani, începând de la rolul secundar din Blade Runner 2049 și până la rolul de Globuri de Aur din filmul lui Rian Johnson Knives Out. De Armas a mai avut un rol important în producția Bond No Time to Die, decalată încă o dată pentru noiembrie 2021 datorită pandemiei. Blonde îi oferă lui Armas ocazia să joace în cel mai mare proiect al ei de până acum, și este perfect conștientă despre ce înseamnă pentru ea, ca actriță cubaneză, să joace una dintre cele mai celebre figuri ale Hollywood-ului.

„Am dat proba pentru Marilyn și regizorul mi-a spus ”Tu ești”, însă a trebuit să continuu proba și în fața celorlalți”, relata de Armas pentru Vanity Fair anul trecut. „Producătorii. Cei cu banii. Întotdeauna am oameni pe care trebuie să-i conving. Să joc rolul lui Marilyn a fost o premieră. O cubaneză în rolul lui Marilyn Monroe. Mi-am dorit-o atât de mult. Vezi fotografia aceea celebră a ei în care zâmbește, însă este numai o fațetă a lucrurilor prin care ea trecea la momentul respectiv...”

De Armas nu este singura actriță care a avut nevoie să petreacă timp perfecționându-și accentul după o persoană reală. Kristen Stewart urmează să intre în faza de producție pentru drama lui Pablo Larraín Spencer despre Prințesa Diana, relatând pentru InStyle toamna trecută că surprinderea accentului era o provocare continuă. „Accentul este intimidant pentru că oamenii îi cunosc vocea, și este una atât, atât de distinctă și de particulară”, relata Stewart. „Lucrez la asta și deja am un coach de voce”.

Exploreaza subiecte similare:

marilyn monroe, Ana de Armas, Blonde, Andrew Dominik, Kristen Stewart, Pablo Larrain, Blade Runner 2049, Rian Johnson, Knives Out, No Time to Die, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Killing Them Softly, Adam McKay, Don't Look Up

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells