Alfonso Cuarón ar putea marca mai multe recorduri la Oscar 2019

de Gloria Sauciuc în 28 Oct 2018
Filmul Roma este cea mai subiectivă şi mai personală realizare a regizorului

Roma, considerat de mulţi cel mai reuşit film al anului, pare un concurent serios pentru Oscaruri: cel puţin opt sau nouă nominalizări par să fie în cărți, scrie publicația Variety. Alfonso Cuarón e pregătit de un record ca număr de nominalizări.

Unul peste recordul de patru Oscaruri al lui Warren Beatty (Heaven Can Wait şi Reds), al lui Alan Menken (Beauty and the Beast), al lui Joel şi Ethan Coen (No Country for Old Men). De fapt, singura persoană înafară de studioul Disney care a primit mai mult de patru nominalizări în acelaşi an este Francis Ford Coppola care a primit trei pentru The Godfather Partea II şi încă două pentru The Conversation din 1974.

În calitate de producător, regizor, scenarist, director de imagine şi monteur pentru filmul Roma, Cuarón pare să se simtă sigur că premiile Academiei vor veni la el pentru cele mai multe, dacă nu pentru toate secţiunile pe care le-a „atacat” în film.

Şi, totuşi, în pofida elogiilor la Festivalul de Film de la Veneţia de acum două luni, Roma lui Alfonso Cuarón (Y Tu Mamá También, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, Children of Men, Gravity - cea mai subiectivă şi mai personală realizare a regizorului - pare să aibă câteva hopuri, deocamdată pe hârtie, care stau în faţa unui succes la Oscaruri, comentează Variety.

În primul rând, este un film într-o limbă străină. Şi numai 10 filme din această categorie au luat nominalizarea pentru Cel mai bun film în istoria de 90 de ani a Academiei, cel mai recent fiind „Amour” al lui Michael Haneke, acum şase ani. În al doilea rând, este un film marca Netflix. Gigantul streamingului nu a luat, deocamdată, nicio nominalizare în această categorie, în faţa multor alte nominalizări ale concurenţei. Şi, vorbind despre branşa actorilor, nu există nicio figură celebră în film - mai degrabă apar anonimi şi nou-veniţi. Cuaron însuşi se află în faţa unei provocări remarcabile la capitolul imagine de film: branşa nu a mai nominalizat niciodată un regizor care să semneze şi imaginea de film, atrage atenția publicația mai sus citată.

Care credeți că va fi evoluția filmului Roma la Oscaruri? Filmul are parte de o proiecție unică în România în cadrul Les Films de Cannes a Bucarest - duminică, 28 octombrie, la Grand Cinema & More din Băneasa Mall.

Exploreaza subiecte similare:

oscar 2019, roma, Alfonso Cuarón

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 28 octombrie 2018 19:11
Fara ai stirbi cu nimic din calitatile pe care le are si de munca depusa, bag seama faptul ca, aflandu-se prezent in vreo cinci categorii al conducerii tehnice, mai ceva ca Nicolaescu al nostru pe vremuri, e si normal sa intruneasca un asa mare numar de nominalizari...!
CristiTalos pe 22 decembrie 2018 09:00
Cu siguranta...abia astept sa-l vad ! :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells