Adio, Don Knotts

27 Feb 2006
Adio, Don Knotts
Don Knotts, actorul care a distrat generatii de spectatori interpretandu-l pe slabanogul simpatic si cam prostut, care se bilbaia mereu, Sefirul Barney Fife in The Andy Griffith Show, a murit la 81 de ani.
Knotts a trecut in alta lume vineri noapte, din pricina unor complicatii pulmonare si respiratorii, la Centrul Medical Cedars-Sinai din Beverly Hills, a declarat Paul Ward, purtatorul de cuvant al retelei de televiziune prin cablu TV Land, care difuzeaza The Andy Griffith Show, si un alt succes al lui Knotts, Three's Company.
Actorul s-a nascut in Morgantown, West Virginia, iar cariera lui de jumatate de secol include sapte seriale de televiziune si peste 25 de filme, dar rolul din Griffith Show i-a adus cel mai mare succes si nu mai putin de cinci premii Emmy.
Serialul a rulat intre 1960-68, si a fost in top 10 pe scara de audienta Nielsen in fiecare season, inclusiv pe locul 1 in ultimul an. Este unul dintre singurele trei seriale din istoria televiziunii americane care s-a retrat in glorie: celelalte doua sunt I Love Lucy si Seinfeld. Cele 249 de episoade au fost redifuzate frecvent si au generat o retea mare si activa de fan cluburi.
Knotts, a carui personalitate timida si blanda era contrara majoritatii personajelor sale, a declarat odata ca era cel mai multumit de personajul Fife si ca nu-l deranjeaza ca asa isi va aminti lumea de el.
Episoadele lui preferate erau The Pickle Story, in care matusa Bea face muraturi pe care nimenu nu le poate manca,  si Barney and the Choir, in care numeni nu-l poate opri pe Fife din cantat. Actorul spunea: "Eu nu pot sa cant. Si ma intristeaza faptul ca nu pot sa cant sau sa dansez suficient de bine ca sa joc intr-un muzical, dar pur si simplu nu am astfel de talente. Este una din slabiciunile mele."
Taguri:  Don Knotts

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells