A murit Ian Holm

de Ştefan Dobroiu în 20 Iun 2020
Actorul era cunoscut pentru aproape 200 de roluri pe scenă şi ecran

Unul dintre cei mai cunoscuţi actori britanici, Ian Holm s-a stins din viaţă la vârsta de 88 de ani. Pentru publicul larg este cel mai cunoscut probabil datorită rolului lui Bilbo Baggins din trilogia Stăpânul inelelor, dar lista de roluri interpretate de-a lungul carierei de aproape şapte decenii este gigantică.

Pentru Holm totul a început cu... o vizită la dentist, în adolescenţă. Aici l-a întâlnit pe Henry Baynton, un actor specializat în roluri din piesele lui Shakespeare, care l-a pregătit să intre la The Royal Academy of Dramatic Art din Londra, în 1949. După ce a interpretat zeci de roluri pe scenă, actorul a făcut trecerea la televiziune şi film.

A primit o nominalizare la Oscar pentru rolul său din Chariots of Fire (1981). A avut apariţii în Time Bandits, Brazil, Mary Shelley's Frankenstein, Kafka, The Fifth Element, The Aviator, printre multe, multe altele. Ultimul său rol a fost în 2014, când avea o scurtă apariţie în The Hobbit: The Battle of the Five Armies.

Exploreaza subiecte similare:

Ian Holm, Chariots of Fire, Time Bandits, Brazil, Frankenstein, The Fifth Element, The Aviator, The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Theodor2011 pe 20 iunie 2020 18:51
Am aflat la doar trei ore (ieri) dupa ce a murit. Raman memorabile prestatiile lui din Alien (1979, prima parte) si in special cea din Lord of the Rings in rolul lui Bilbo Baggins! Incet, incet (din pacate) se duc pe rand actorii din cel mai apreciat film de catre mine din toate timpurile (LOTR):
A murit Christopher Lee (Saruman) in 2015, si ieri, Ian Holm (ce e drept, aveau si o varsta inaintata) Dumnezeu sa ii odihneasca in pace!

rapid_visiniu pe 20 iunie 2020 19:23
Dumnezeu sa-l odihneasca!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells