15 producții de anvergură până la finalul anului

de Gloria Sauciuc în 29 Mai 2018
De la Jurassic World: Fallen Kingdom, trecând prin Mission: Impossible – Fallout, până la Aquaman și Bumblebee

Avengers: Infinity War și Solo: A Star Wars Story s-au lansat deja pe marile noastre ecrane, dar vom continua să avem producții de anvergură până în decembrie. Iată ce filme cu costuri de producție impresionante, potențiale blockbustere sau filme cu scene de acțiune complexe, ce taie răsuflarea se vor lansa până la finalul anului 2018.

Jurassic World: Fallen Kingdom
Premiera în România: 08.06.2018

Filmele de aventuri încă sunt pe gustul maselor iar continuarea lui Jurassic World este unul dintre cele mai așteptate blockbustere ale verii lui 2018. „Vom vedea aici cea mai de amploare scenă realizată vreodată în istoria francizei”, a declarat regizorul J.A. Bayona. Să nu uităm că Jurassic World este al patrulea cel mai de succes film al tuturor timpurilor, cu mai multe recorduri la activ iar că Fallen Kingdom introduce un element cu mare potențial vizual și dramatic - un vulcan gata să erupă. Au trecut trei ani de când parcul tematic și stațiunea de lux Jurassic World au fost distruse de dinozaurii care au scăpat din captivitate. Insula Nubar este acum abandonată de oameni, iar dinozaurii care au supraviețuit sunt acum pe cont propriu în junglă. Când vulcanul adormit de pe insulă dă semne de reactivare, Owen și Claire lansează o campanie pentru a salva dinozaurii care au mai rămas de la erupția iminentă a vulcanului. 

Ocean’s 8
Premiera în România: 22.06.2018

Iată că mult-aşteptatul reboot al seriei semnate de Steven Soderberg se lansează peste trei săptămâni, cu o distribuţie de zile mari: Rihanna, Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Awkwafina, Mindy Kaling, Helena Bonham Carter şi Sarah Paulson, Nouă comedie despre jafuri și spargeri, cu regia semnată de către Gary Ross și cu scenariul de Ross și Olivia Milch, este un sequel și un reboot a seriei Ocean's Eleven. Chiar în anul în care bărbați puternici de la Hollywood au fost acuzați de hărțuire sexuală, iată că tot mai multe proiecte de filme sunt cu distribuție preponderent feminină. Punctul central de interes este mult-așteptata reluare a trilogiei Oceans a lui Steven Soderberg (la rândul ei un reboot). Sandra Bullock este în fruntea echipei în rolul lui Debbie (sora lui Danny Ocean), care imediat ce iese din închisoare pune la cale un jaf la stilatul Met Ball. Matt Damon și Carl Reiner revin în rolurile lor din trilogia Ocean's ca Linus Caldwell și Saul Bloom, dar nu în roluri principale ci în apariții cameo. 

Sicario: Day of the Soldado
Premiera în România: 29.06.2018

Sicario: Asasinul se dovedea, în 2015, un thriller cu stil. Alejandro (Benicio Del Toro) era un amestec de mafiot, om al legii și asasin. Îl vom revedea în sequel. Însă Denis Villeneuve nu mai semnează regia, nici Emmily Blunt nu mai face parte din distribuție. Dar dacă va avea pe jumătate măcar din tensiunea primului, va fi interesant. 

Ant-Man and the Wasp
Premiera în România: 06.07.2018

Spider-Man: Homecoming şi Captain America: The Winter Soldier au fost primite elogios ca poveşti despre maturizare respectiv ca thrillere de spionaj. Acum, mai mult ca niciodată, comedia romantică de genul When Harry Met Sally va inspira filmul Ant-Man şi The Wasp, ce are șanse să devină prima comedie romantică marcă Marvel. Scott Lang ajunge să se confrunte cu consecințele propriilor alegeri atât ca super erou, cât și ca tată. Deși întreaga sa atenție este acum concentrată pentru a reechilibra viața de familie și responsabilitățile pe care le are în calitate de Ant-Man, Scott este solicitat de Hope van Dyne și Dr. Hank Pym să preia o misiune nouă și urgentă. Atfel, nevoit să își îmbrace din nou echipamentul, Scott trebuie să își reînvie spiritul de echipă pentru a colabora cu Wasp, alături de care va încerca să descopere misterele trecutului.

Incredibles 2
Premiera în România: 27.07.2018

Puterea animațiilor care continuă o poveste îndrăgită e uriașă. De partea animației The Incredibles 2 e nostalgia fostei garde de fani și a familiilor acestora. Să sperăm că villain-ul întrezărit la sfârşitul primei aventuri, The Underminer, se ridică la înălţime şi că incontrolabilele puteri ale lui Jack-Jack, despre care familia lui nu știe încă mai nimic, vor oferi momente memorabile. 

Mission: Impossible – Fallout
Premiera în România: 27.07.2018

Oamenii iubesc filmele cu spioni. Să nu uităm că James Bond este o franciză întinsă pe mai multe decenii, cu 26 de filme la activ, care încă reușesc cu brio la box office. Mission: Impossible - Rogue Nation a avut un important succes de critică și de public, fiind un vârf pentru franciza cu Tom Cruise protagonist. Cel de-al șaselea film al seriei se va lansa la vară. Publicul abia așteaptă cascadoriile care taie răsuflarea executate de Tom Cruise. Probabil că e greu să depăşeşti o scena de acţiune ca cea de la Burj Khalifa, din Mission: Impossible - Ghost Protocol sau pe cea realizată tot de Tom Cruise, cu aeronava A380. Dar pentru ultimul film al seriei, ce se va lansa pe 27 iulie 2018, starul de 55 de ani s-a antrenat mai bine de un an ca să ofere și mai mult în materie de casadorii și senzații tari. Chiar dacă subiectul filmului este încă necunoscut, faptul că Rebecca Ferguson revine în acest episod îl leagă mai mult decât ne-am imagina de anterioara producție. 

BlacKkKlansman
Premiera în România: 07.09.2018

Comedia anti-Trump a lui Spike Lee BlacKkKlansman a câştigat Marele Premiu la Cannes anul acesta. Ron Stallworth, un poliţist afro-american din Colorado reuşeşte să se infiltreze în Ku Klux Klan şi devine chiar căpetenia filialei locale.

Venom
Premiera în România: 05.10.2018

Sony pregătește o întreagă nouă serie de filme în jurul personajelor din cărțile de benzi desenate Spider-Man, primul film fiind Venom. În film apare Tom Hardy în rolul lui Eddie Brock, un jurnalist care devine posedat de către un simbiont extraterestru. Brock investighează cercetările unui sinistru om de știință (Riz Ahmed), care face experiențe pe o stranie materie neagră extraterestră. Brock ajunge în contact cu aceasta. Materia îi infestează corpul și îi schimbă personalitatea, dându-i în schimb super-puteri. 

Bohemian Rhapsody
Premiera în România: 02.11.2018

Mult-amânata biografie a lui Freddie Mercury îl pune pe Rami Malek (Mr. Robot) într-o postură care îi solicită corzile vocale, în rolul legendarului solist al trupei Queen. Fiind o cronică a acelor ani care au dus la legendara apariţiei a trupei la concertul Live Aid din 1985, filmările au început în Londra în septembrie 2017, sub coordonarea lui Bryan Singer. Însă, în decembrie 2017, după luni de filmări, Singer a fost concediat pentru absenţa de pe platou de numeroase ori şi pentru neînţelegeri cu actorii şi cu echipa de filmare. Dexter Fletcher a fost angajat la scurt timp pentru a completa locul lipsă şi pentru a finaliza filmările şi post- producţia. Interesul pentru film a rămas, însă, la fel de uriaș. 

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Premiera în România: 16.11.2018

Fantastic Beasts and Where to Find Them nu a impresionat critica, dar filmul a avut încasări globale de 814 milioane de dolari, motiv suficient pentru Warner Bros. de a pregăti un sequel. Care este, până la urmă, în percepția globală, tot un film Harry Potter. Iar brandul are miliarde de fani în toată lumea, așadar The Crimes of Grindelwald va pleca la drum cu un mare avans față de alte producții. În plus, cine nu își dorește să vadă un tânăr Albus Dumbledore (jucat de Jude Law)? Pe de altă parte, distribuirea lui Johnny Depp a supărat o parte din fani, așadar nu ne rămâne decât să așteptăm premiera din noiembrie pentru a vedea cum se va descurca la box office. 

Creed II
Premiera în România: 23.11.2018

Creed (2015) spunea povestea lui Adonis Creed (Michael B. Jordan), nepotul rivalului în ring al lui Rocky Balboa, Apollo. Acesta ajungea sub tutela bărânului Rocky (Sylvester Stallone). Filmul a fost un succes de critică și public, așa că un sequel era în cărți. Rolul l-a pus pe Sylvester Stallone pe lista nominalizaţilor la Oscar. Sequelul se lansează în noiembrie iar pentru români e un motiv în plus să aștepte producția - personajul negativ al filmului Creed 2 va fi jucat de un boxer român: Florian Munteanu. Creed 2 este gândit pentru a se inspira direct din Rocky IV: fiul lui Apollo Creed se va confrunta cu fiul personajului lui Dolph Lundgren, Ivan Drago. Despre viitorul oponent al lui Michael B. Jordan presa internațională de profil scrie că este „o bestie”. Acţiunea din Creed 2 va urma evenimentele din Rocky IV, unde îl vedem pe Adonis Creed (Michael B. Jordan) urmărindu-l pe omul responsabil de moartea tatălui său, anume Ivan Drago. 

Mortal Engines
Premiera în România: 14.12.2018

Într-o lume post-apocaliptică, Londra a devenit o maşinărie care trebuie să consume alte oraşe pentru a supravieţui. Tom Natsworthy (Robert Sheehan), care se trage din pătura de jos a marelui oraș pe tracțiune Londra, se vede nevoit să lupte pentru propria supraviețuire după ce dă peste o fugară extrem de periculoasă - Hester Shaw (Hera Hilmar). Cei doi, atât de diferiți, încât drumurile lor nu ar fi trebuit să se încrucișeze niciodată, formează o alianță imposibilă care va schimba viitorul omenirii.În film joacă: Hugo Weaving, Jihae, Robert Sheehan, iar adaptarea e semnată de Peter Jackson. 

Aquaman
Premiera în România: 21.12.2018

Aquaman îl aduce pe Jason Momoa în rolul lui Arthur Curry, alias Aquaman. Momoa îl descrie pe Curry ca fiind „jumătate om, jumătate zeu”. Poate să respire sub apă, să comunice cu creaturile mării și, pe deasupra, este superputernic. Geoff Johns spune că e „un om prins între două lumi, dar care are responsabilitatea de a le proteja pe amândouă...” 

Bumblebee
Premiera în România: 21.12.2018

În încercarea sa de a se ascunde, autobotul Bumblebee se refugiază într-un cimitir de mașini dintr-un mic orășel din California. Deși credea că nu o să atragă prea mult atenția asupra lui, Bumblebee este totuși descoperit de Charlie, o adolescentă de aproape 18 ani, care se străduiește să își găsească un rost în viață. Chiar dacă pare înfrânt și destul de tamponat, Charlie reușește în cele din urmă să îl repare, însă își va da seama destul de curând că Bumblebee nu e deloc un Volkswagen galben obișnuit, așa cum părea la prima vedere.

Exploreaza subiecte similare:

Jurassic World: Fallen Kingdom, Ocean's 8, Sicario: Day of the Soldado, Ant-Man and the Wasp, Incredibles 2, Venom, BlacKkKlansman, Aquaman, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, Mortal Engines, Creed II , Bohemian Rhapsody, Bumblebee 

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
JokerCroker pe 29 mai 2018 18:37
Google Translate + Copy Paste si gata articolul. Pfffff.....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells