12 Years a Slave, în topul nominalizărilor Screen Actors Guild Awards

de Cristina Grigore în 12 Dec 2013
Premiile SAG se vor decerna pe 18 ianuarie 2014

Preferat de majoritatea criticilor în cursa pentru Oscar și aflat invariabil pe lista numeroaselor premii de sezon oferite de asociațiile de profesioniști din Cetatea Filmului, pelicula 12 Years a Slave domină nominalizările Screen Actors Guild Awards, anunță HitFix.com.

Protagonistul dramei istorice regizate de Steve McQueen, actorul Chiwetel Ejiofor, se află pe lista nominalizaților la Cel mai bun actor, în vreme ce Michael Fassbender apare alături de actorii selecționați pentru Cel mai bun actor secundar. Lupita Nyong’o se află pe lista ce ar putea-o desemna ca Cea mai bună actriță, iar întreaga distribuție apare la categoria Celui mai bun ansamblu de actori.

Dallas Buyers Club urmează în topul nominalizărilor (actor principal, Matthew McConaughey, actor secundar, Jared Leto și Cel mai bun ansamblu de actori), printre titlurile cu cel puțin o nominalizare aflând-se și Captain Phillips, Saving Mr Banks, American Hustle, Gravity.

Printre cei ignorați de listele SAG s-au aflat Robert Redford și a sa interpretare impresionantă din All Is Lost, dar și producțiile Her, Inside Llewyn Davis și The Wolf of Wall Street.

James Gandolfini (1961 – 2013) a fost nominalizat, postum, la categoria Cel mai bun actor secundar pentru rolul din Enough Said.

Premiile SAG se vor decerna pe 18 ianuarie, la două zile după ce vor fi anunțați nominalizații la premiile Academiei Americane de Film (16 ianuarie 2014).

Exploreaza subiecte similare:

12 Years a Slave, Steve McQueen, Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Lupita Nyong'o, Dallas Buyers Club, Matthew McConaughey, Jared Leto, Captain Phillips, Saving Mr. Banks, American Hustle, Gravity, Robert Redford, All Is Lost, Her, Inside Llewyn Davis, The Wolf of Wall Street, James Gandolfini, Enough Said

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 29 ianuarie 2014 13:58
Este un film bun, insa extrem de mare ca durata... Merita oricum urmarit :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells