12 horror-uri din 2020 cu actori celebri

de Marina Florea în 2 Nov 2020
Filme de neratat, cu Elisabeth Moss, Nicolas Cage, Elijah Wood, Imelda Staunton, Kristen Stewart, și alții în horror-uri memorabile lansate anul acesta

Anul acesta s-au lansat mai mute horror-uri de neratat în care joacă staruri nou lansate sau actori celebri, cunoscuți pentru alte genuri. Iată despre ce producții este vorba.

Shirley
Premiera internațională: a fost pe 5 iunie
Distribuţia: Elisabeth Moss, Odessa Young, Michael Stuhlbarg
Regizor: Josephine Decker (Mosaic)
De ce merită văzut: Pe jumătate o semi-biografie a unui autor vestit şi controversat, pe jumătate un thriller psihologic sumbru despre ce înseamnă co-dependenţa şi venerarea celebrităţilor. Moss joacă rolul lui Shirley Jackson, o autoare de horror foarte talentată dar fără tact. Astfel, va avea probleme atunci când un tânăr cuplu de fani vine să locuiască cu ea.

Come to Daddy
Premiera: a avut loc pe 7 februarie
Distribuţia: Elijah Wood, Stephen McHattie, Garfield Wilson
Regizor: Ant Timpson (The Greasy Strangler)
De ce merită văzut: Pentru a evita spoilerele, ne limităm să spunem că (mereu încântătorul) Elijah Wood joacă rolul unui tânăr ciudat care îşi vizitează tatăl înstrăinat, un gest care declanşează o serie de revelaţii şi ciocniri. Amuzant şi imprevizibil, filmul are un moment înfricoşător semnat de marele Stephen McHattie. 

The Other Lamb
Premiera: 3 aprilie
Distribuţia: Raffey Cassidy, Michiel Huisman, Mallory Aadms
Regizor: Malgorzata Szumowska
De ce merită văzut: O tânără născută într-o sectă foarte bizară (numai femei, cu excepţia conducătorului sectei) începe să îşi pună la îndoială credinţa, şi curând descoperă că iluminarea poate fi un blestem. Cu alte cuvinte: e pe cont propriu. Un thriller straniu, înspăimântător, tulburător. Şi foarte expresiv vizual. 

Gretel & Hansel
Premiera: 31 ianuarie
Distribuţia: Alice Krige, Sophia Lillis, Samuel Leakey
Regizor: Oz Perkins (The Blackcoat's Daughter)
De ce merită văzut:: Ştim bine că basmele, la origine, erau mult mai sinistre faţă de Mickey Mouse şi poveştile Disney. Iată un film discret, straniu şi fascinant care surprinde acea atmosferă sumbră din basmele din vechime. Mai degrabă o fabulă întunecată decât un film horror, captivant vizual şi unic în sensul cinematografului de gen. În plus, captivant de privit.

Amulet
Premiera: 24 iulie
Distribuţia: Carla Juri, românul Alec Secăreanu, Imelda Staunton
Regizor: Romola Garai
De ce merită văzut:: Un om fără adăpost este primit într-o casă stranie şi tenebroasă, unde locuiesc o femeie ciudată şi mama ei şi mai ciudată, şi unde se petrec lucruri sinistre noaptea târziu. Această fabulă horror ia ceva timp până să pornească, dar destinaţia ei finală o face una dintre cele mai memorabile poveşti de groază.

The Lodge
Premiera: 7 februarie
Distribuţia: Riley Keough, Alicia Silverstone, Richard Armitage
Regizor: Severin Fiala și Veronika Franz (Goodnight Mommy)
De ce merită văzut: Doi copii trebuie să petreacă ceva timp într-o casă, departe de lume, cu noua (şi antipatica) lor mamă vitregă, numai pentru ca să descopere tot felul de secrete înspăimântătoare. Bine filmat şi înfricoşător, această nouă versiune a poveştilor vechi de groază are parte de un joc reuşit, de sperieturi bruşte şi de surprize neaşteptate din cele mai înspăimântătoare.

Underwater
Premiera: 10 ianuarie
Distribuţia: Kristen Stewart, Jessica Henwick, John Gallagher Jr.
Regizor: William Eubank (The Signal)
De ce merită văzut: Un SF/horror/acţiune/film de categorie B care merge la ţintă şi nu pierde timp cu fire narative secundare sau cu personaje fără sens. Kristen Stewart şi câţiva colegi ai ei se trezesc captivi într-o cameră aflată sub apă, la mare adâncime, şi trebuie să scape înainte ca să facă implozie. Desigur, nici monştrii marini nu lipsesc. 

Antebellum
Premiera: s-a lansat pe 18 septembrie
Distribuţia: Janelle Monáe, Eric Lange, Kiersey Clemons
Regizor: Gerard Bush, Christopher Renz
De ce merită văzut: Îndrăzneţ, captivat şi surprinzător, acest horror plasat pe o plantaţie lucrată de sclavi începe ca un film despre drepturile civile din America (precum 12 Years a Slave), pentru a deveni repede un horror în maniera Zonei Crepusculare, apoi un horror propriu- zis care oferă câteva momente de forţă. Bine plasat în timp, provocator şi polarizator, dar fascinant.

Possessor
Premiera: s-a lansat pe 2 octombrie
Distribuţia: Andrea Riseborough, Christopher Abbott, Jennifer Jason Leigh
Regizor: Brandon Cronenberg (Antiviral)
De ce merită văzut: O poveste distopică în care asasinii pot deturna orice fiinţă umană, ca un parazit, iar tehnologia poate să o ia razna într-un mod înfricoşător. Captivant vizual, violent, şi cu un joc excepţional, este semnat de către Brandon Cronenberg.

Host
Premiera: s-a lansat internațional pe 30 iulie
Distribuţia: Haley Bishop, Jemma Moore, Emma Louise Webb
Regizor: Rob Savage
De ce merită văzut: Un grup de tineri prieteni se adună pe Zoom să facă un meeting online - numai pentru a descoperi că au trezit ceva groaznic, pe măsură ce se văd unii pe alţii atacaţi de ceva nevăzut. De fiecare dată când fanii horror primesc ceva ce transcende genul iese un film bun. Host este unul dintre acele filme. Momeala din „şedinţa de spiritism online” va duce fanii la personaje interesante, un joc reuşit şi sperieturi pe măsură. Host le are pe toate.

Color Out of Space  
Premiera: 20 ianuarie
Distribuţia: Nicolas Cage, Joely Richardson, Tommy Chong
Regizor: Richard Stanley (Hardware)
De ce merită văzut: De mult timp nu am mai văzut o adaptare bună după Lovecraft, şi iată una care l-ar face pe regizorul Stuart Gordon (Re-Animator, From Beyond) mândru: o familie americană obişnuită este infectată de un meteorit ciudat. Regizorul Richard Stanley şi echipa reuşesc să surprindă cele mai bune părţi din povestirile SF ale lui Lovecraft adăugând şi o notă personală. 

The Invisible Man
Premiera: s-a lansat la noi pe 28 februarie
Distribuţia: Elisabeth Moss, Aldis Hodge, Storm Reid
Regizor: Leigh Whannell (Upgrade)
De ce merită văzut: Povestea clasică semnată de H.G. Wells primeşte un remake modern care evită capcanele filmelor de gen. Elisabeth Moss joacă un rol excelent în rolul femeii care încearcă să scape de un iubit abuziv, pentru a descoperi că acesta încă o urmăreşte.

Exploreaza subiecte similare:

Shirley, Elisabeth Moss, Elijah Wood, Raffey Cassidy, Sophia Lillis, Gretel & Hansel, Alec Secăreanu, Imelda Staunton, Alicia Silverstone, Richard Armitage, Jennifer Jason Leigh, Kristen Stewart, Andrea Riseborough, John Gallagher Jr., Haley Bishop, Nicolas Cage, H.G. Wells, Come to Daddy, The Other Lamb, Antebellum, Janelle Monáe, Amulet, The Lodge, The Invisible Man, Color Out of Space, Romola Garai, Underwater, William Eubank, Possessor, Host

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells