Păreri Taken

(2008)

Teroare în Paris

Ordonează după
Radu47hitman pe 16 Decembrie 2009 20:04
Ei i-au luat fiica lui. El va lua viaţa lor.
Daca ii dati drumul acum fiicei mele, uit tot si incheiem aici. Nu va voi cauta. Nu va voi urmari. Dar daca nu faceti asta, va voi cauta, va voi gasi, si va voi ucide.
Este un film de top in care veti vedea multa actiune, putine afecte, ceea ce dupa parerea mea face filmul si mai bun, Liam Neeson, un actor putin cunoscut care a intrat perfect in rolul tatalui salvator. Cel mai mult ma mira faptul ca bugetul filmului ajunge la doar $25 000 000.
In general, este un film foarte îngrozitor şi plin de violente care se petrec in timpurile noaste. Filmul merita privit, ba chiar mai mult merita un loc caldut printre cele mai bune!

Nota 9 din partea mea

38 21
Theodor2011 pe 4 mai 2012 14:51
RADU VEZI CA LIAM NEESON NU ESTE UN ACTOR PUTIN CUNOSCUT CUM AI SPUS TU IN PAREREA TA DE MAI SUS,ESTE MEGA CUNOSCUT DUPA PARERA MEA LIAM NEESON ESTE CU SIGURANTA IN PRIMII 10 ACTORI AI LUMII SI TU SPUI CA ESTE UN ACTOR PUTIN CUNOSCUT?TE MAI DAI SI MARE CINEFIL,SI IN LOC DE PUTINE EFECTE,AI SCRIS PUTINE AFECTE,MAI BINE TI-AI EDITA COMENTARIUL
Theodor2011 pe 7 decembrie 2015 16:51
Liam Neeson, a jucat destul de bine in filme de exceptie ca: Schindler's List, Gangs of New York, Kingdom of Haven, Taken etc.
silz. pe 10 Mai 2009 12:50
super film
e un film extraordinar de bun cu o actiune aproape perfecte :D face parte din categoria celor pe care le-ai vedea si le-ai revedea fara sa te plictisesti! merita vazut de toti!
37 15
Lucaciu pe 23 mai 2009 18:08
subscriu, un film excelent, printre preferatele mele, ce sa zic...daca nu l-ai vazut pana acum nu mai pierde vremea aiurea si da-i drumul :)
alali pe 16 Septembrie 2015 21:16
Un nou "Comando pentru fiica mea"..
Chiar nu mi-a displacut acest film. Pot spune ca am petrecut 94 minute placute, chiar relaxante in compania lui. Pelicula, asa cum spunea si Robert, colegul nostru forumist, are si o mare incarcatura de stupiditate, pe care el o numea "elemente de propaganda americana". Nu sunt atat de indulgent incat sa afirm si eu ca acele abureli dintru inceput ar fi propaganda. Au americanii specialisti mult mai buni in domeniu si care ar fi fost mult mai subtili si mai eficienti, asta daca si-ar fi propus ceva in aceasta directie. Asa ca, raman la parerea ca este vorba doar despre un dialog mediocru si nimic mai mult.
Scenele de actiune sunt destul de bine realizate. Nu sunt ele perfecte, mai aparand si obisnuitele exagerari - acele rafale de mitraliera de exemplu, unde eroul principal face el o rostogolire, un salt, ceva si scapa neatins -, insa astfel de scene prostute sunt atat de uzitate… citeşte

25 1
giulestina23 pe 07 Iulie 2009 14:01
Filmul asta are de toate: actiune, suspans, drama + un gram de sadism! Un Liam Neeson cum nu l-am mai vazut de mult si o actiune banala si de duzina, dar de toata frumusetea - de aici si nota foarte mare! Un singur minus din partea mea: nu mi-a placut cum a jucat Maggie Grace (fata lui Neeson).
22 13
FreakDoll pe 22 februarie 2010 01:13
Subscriu :) Mai bine era Katie Cassidy fata lui .
scrawl pe 30 Mai 2009 17:47
captivant
Unul dintre cele mai bune filme de actiune din ultima vreme :) original din multe puncte de vedere,nu si ideea principala(fiica unui fost agent rapita,o salveaza singur)...am ramas masca oricum la unele faze :)
22 13
kamuvares pe 02 Ianuarie 2010 16:23
Foarte captivant filmul! TREBUIE vazut! Actiune, suspans, mi s-a parut ca s-a terminat prea repede! :) Mai vreau fime asa !
21 10
Ariann pe 14 Decembrie 2009 11:43
Extraordinar!
Din punctul meu de vedere este printre cele mai bune filme ale anului.Actorul,regia si actiunea filmului sunt extraordinare.Pot sa zic ca se aseamana mult cu Man in fire.Respect pentru film.L-am vazut de vreo 5 ori!E super!
13 12
deisee pe 27 decembrie 2012 17:17
Subscriu!Foarte bun
sorinreddog pe 13 Decembrie 2009 17:55
Cinste regizorului si scenaristilor,filmul poate fi si o lectie pentru unii adolescenti,ca ceea ce i s-a intamplat lui Kim,i se poate intampla oricui merge intr-o tara sau localitate straina si nu cunoaste nimic si pe nimeni,si inca ceva,trebuie sa ne agatam de orice detaliu,orice amanunt,ca ne poate fi de folos,asa a procedat Bryan...Actiunea este foarte buna,iar Liam Neeson a dovedit inca odata ca este un actor foarte priceput!
12 8
Alisa.B pe 20 Martie 2009 16:25
Mi-a placut filmul! Are actiune, suspans iar traficul de persoane e din pacate unul de actualitate! Am apreciat ca "doza" de efecte si lupte a fost destul de decenta si nu a prea exagerat cum au tendinta sa faca unele filme de acet gen! Liam Nelson face un rol bun, iar filmul dupa parerea mea merita vizionat!
11 9
dragosbor pe 08 Februarie 2010 17:01
Filmul e inspirat din realitate...fetele sunt racolate, duse intr-un anumit loc si drogate pana ce isi pierd memoria aproape total. In timpul asta li se distrug actele de indentitate reale, se fac altele false cu alte nume si ai sanse 0 sa mai dai de urma lor.
Liam Neeson interpreteaza foarte bine rolul tatalui erou, care se intoarce la metehnele de agent secret, pregatind rapid si ingenios recuperarea fetei sale.

9 6
robertsandu pe 11 martie 2014 16:36
:) Asta e nouă. Taken e inspirat din realitate, pentru că 5% din faptele descrise în film s-ar putea oarecum asemăna cu o parte din infracțiunile produse într-unul din orașele de pe această planetă.
boyzone pe 04 Februarie 2009 16:55
tare filmul, merita vazut.E plin de emotie si suspans, mai ales ca trateaza un caz care exista in mod real in ziua de azi: traficul de carne vie.Si knd mai vine vb chiar de familia ta...urmariti-l...
9 7
marius pe 05 Martie 2009 15:07
Tema fimului(traficul de carene vie)este interesanta.Din acest punct de vedere filmul este reusit dar dupa pararea mea la un moment devine penibil(Liam Neeason ii bate pe toti dar el nu este nimerit de nici un glont)
9 12
flutushor pe 15 Decembrie 2009 00:05
Ft bine realizat. Are multiple momente care te tin cu sufletul la gura, finalul este asteptat oarecum , desi eu una sicner credeam ca va reusi sa le salveze pe ambele fãtuci..

Anyway, e multa actiune, mult suspans si trateaza o problema grava cu care societatea in care traim se confrunta: traficul de carne vie.
Actiunea te prinde pe parcurs iar Liam Neeson joaca, ca de obicei, mai mult decat superb.

Gata! I`m not talkin` to strangers anymore :)))

8 10
liviutzu4all pe 26 iunie 2012 00:28
apare Taken 2 in octombrie de abia astept si dupa trailer se pare ca e aceasi poveste
c3z4r pe 02 Aprilie 2009 11:16
Bun
O drama care a prins foarte bine la publicul american ,povestea traficului de carne vie din Europa si mai precis a unei fete americane,turista la Paris care este rapita ca pe urma sa ajunga marfa pe piata de profil a traficantilor.Are un mare noroc tatal ei este un om descurcaret cu aptitudini interesante de lupta corp la corp si cu experienta in actiuni de paza si protectie.Filmul mi-a parut ceva in genul Steven Seagal,cred ca daca era distribuit nu se supara nimeni dar poate devenea prea previzibil filmul.Nu am fost impresionat foarte mult desi este un film bun care are multe elemente noi de adus filmelor de arte martiale ,prezinta foarte bine lantul acesta numit trafic de carne vie de la "productia marfii" pana la vanzarea ei iar interpretarile sunt reusite.Un film bun pe care il recomand cu placere,are actiune are suspans are drama si poate si un dram de realism.
8 11
dandi pe 13 Decembrie 2009 23:12
Bun film
Recomand e perfect petru cei care sunt tati si au fata!!! M-a placut si actiune in el si tot.
8 13
Dragosh02 pe 07 Martie 2009 16:06
wow..spectaculos.Are o actiune destul de autentica,un Liam Neeson care seamana cu un adevarat agent cu experienta,si o poveste destul de clasica dar care functioneaza de fiecare data.La genul filmului,pe langa actiune si thriller ar trebui sa apara si suspans,pt k in film existe multe momente de "linistea dinaintea furtunii".La sfarsit vei observa k ai transpirat chiar mai mult decat Neeson in timpul filmul,pt k asta e cu siguranta un film care te prinde in actiunea lui.
7 10
1900toamna pe 14 februarie 2012 13:13
spectaculos! 5! stai jos!
cezarika21 pe 29 Februarie 2016 10:56
Un tămbălău alert, dar foarte puțin probabil
Plecat la Paris pentru a-și salva fata adolescentă din mâinile unui grup de traficanți albanezi de persoane, un fost agent CIA produce un tămbălău puțin credibil, masacrând pe capete albanezi, francezi și arabi.

”Taken” este genul de film cu un subiect cunoscut și cu o acțiune violentă și plină de clișee, unele cu o evidentă tentă rasistă. Povestea conține numeroase erori tipice filmelor realizate după scenariile lui Luc Besson, precum și un șir de coincidențe improbabile, dar talentul regizorului Pierre Morel de a accelera la maxim acțiunea face ca acestea să treacă neobservate unui spectator neavizat.

Altfel, ai avea ocazia să vezi că fostul agent Bryan Mills a fost de mai multe ori împușcat în cursul filmului, dar nu i-a curs pic de sânge, că loviturile primite nu i-au produs pierderi de memorie și nici cucuie, că a… citeşte

5 0
robertsandu pe 11 Octombrie 2012 15:53
Taken (2008)
4/10

Un alt film croit parcă la comandă pentru publicul din SUA, suficient de ignorant și de paranoic încât să creadă că la el în țară e lapte și miere, buricul pământului, în timp ce Europa noastră e plină de bărboși jegoși care de-abia așteaptă să pună mâna pe bunăciunile lor crescute sub soarele din California. Dacă te iei după Taken, albanezii sunt infractori înnăscuți, francezii sunt corupți, iar arabul clasic e un burtos pervers care achiziționează și molestează virgine. Nu știați? Americanii sunt OK. Ceilalți au o problemă.

Review-ul complet pe www.lungmetraj.wordpress.com.

3 5
deadlord pe 27 August 2012 19:46
Acest film mi-a intrecut asteptarile. Scenariul este exceptional, actori bine alesi, iar regia de exceptie. Un film plin de actiune si suspans.
2 2
decathlon pe 15 Octombrie 2009 23:52
un film real.....bun...merita vazut...mai ales de fetele de peste13 ani ...poate le vine mintea la cap
2 2
Gennaio pe 29 Martie 2013 21:33
8.5/10
Un film bun, desi ideea mi s-a parut ca am mai vazut-o la alte filme... aici am vazut un scenariu mai dur, mai violent, decat la alte filme.

Un film care merita vazut, nu pierzi vremea, si ideea filmului este cat se poate de clara, lasa-mi fata, si-ti voi cruta viata!

8,5/10

2 3
margott pe 05 August 2012 22:37
Din punctul meu de vedere, un film supraapreciat, personajele astea imbatabile care scapa doar cu cateva zgarieturi, in timp ce toti cei din jurul lui mor pe capete, imi par de domeniul SF-ului. Cam superficiala actiunea.
2 3
dani9305 pe 09 August 2010 23:36
Taken
Nu ma voi chinui sa explic in termeni academici cat de ADEVARAT este acest film!

Dar daca m'ar intreba cineva ce parere am ,a'si raspunde cam asa: PREA MARFA !

de ce sa aruncam cu critici in cei ce fac asemenea capodopere?? cred ca a crea un film e o ADEVARATA ARTA

SUPER FILMUL MERITA VAZUT . Ne prezinta viata de kkt in care ne aflam si teama pe care o avem pentru cei dragi noua!

Liam Neeson e cu adevarat un ACTOR ,poate sunt contrazis dar asta e parerea mea ! Pacat ca nu este apreciat la valoarea sa reala ,adica sa fim seriosi un om ca acesta la varsta sa merita cel putin un premiu in acest domeniu!

2 3
crissa208 pe 25 Decembrie 2009 10:11
Un film foarte reusit
Un film foarte bun in care actiunea te tine in suspans pana la final. Actorul Liam Neeson este foarte bine pus in valoare de acest rol. Un film care merita vazut.
2 3
ciuci pe 27 Octombrie 2009 19:30
ciuci
un film beton beton cu un liam neeson excelent,carismatic
sa imi cada ochii-n palma daca nu a fost tare oaameni buni

2 3
Theodor2011 pe 24 Iunie 2013 23:02
Cred ca este cel mai bun film de actiune vazut de mine, cel putin pana in prezent.
Liam Neeson, face cel mai bun rol din cariera dupa cel din Schindler's List.
De asemenea Maggie Grace a jucat si a aratat extraordinar. Taken, este cel mai bun film in care a jucat ea pana in prezent (practic filmul care a facut-o arhi cunoscuta ca actrita)
Morala filmului:
- Asculta-ti intotdeauana parintii care iti vor binele, nu te aventura in tari straine insotita de doar o prietena, nu te baga cu straini care nu i-ai mai vazut niciodata, nu poti stii ce intentii au

2 4
veronica210 pe 19 Decembrie 2009 11:45
Mi-a placut filmul , mai ales faza cand fata vbeste cu tatal ei la telefon si dintrodata este trasa de sub pat..acest moment te ia prin surprindere.. dar m-au si enervat unele faze...cum spunea si Marius.. Liam Neeson ii bate pe toti.. deja incepea sa fie cm exagerat filmul...
2 4
pharmakon pe 23 aprilie 2012 19:30
Daca nu era putin exagerat, fata n-ar fi scapat.
Radu1711 pe 15 Noiembrie 2009 18:06
radu1711
tare filmul, l-am mai vazut mai demult si mi-a placut si acum l-am vazut din nou
2 4
Turi pe 08 August 2010 14:06
Multa actiune, un erou gen superman, dar ceva mai altfel decat filmele de acest gen. Nu sunt o fana a filmelor cu multa bataie si impuscaturi, insa acesta mi-a placut. Este interesanta ideea, ca Parisul mai este si altceva in afara de" orasul luminilor".
1 0
Razvan600 pe 25 Martie 2013 09:09
Obligatoriu de vazut
Un film foarte bun, are suspans, actiune si sentimente profunde. Merita vazut.
1 2
Andrei.Ciprian pe 18 Decembrie 2012 22:19
" I’ll tear down the Eiffel Tower if I have to! "
Unul dintre cele mai bune filme de actiune vazute in ultimul timp.Genul de film care nu plictiseste nici macar o secunda.Este bine realizat,actiune cursiva,ritm extrem de alert,adrenalina si mult suspans.Liam Neeson este pur si simplu excelent,in acest film a reusit sa ma dea pe spate.Recomand cu incredere, nu trebuie ratat!
1 2
andreea1987d pe 15 Iunie 2011 22:37
film extraordinar de bun
film insiprat din realitate
recomand

1 2
zeki pe 02 Februarie 2011 12:54
un film extraordinar de bun , Liam Neeson este actorul perfect acest film , merita vazut ....
1 2
Kable pe 14 Ianuarie 2011 21:27
Un film bine gandit , rolul lui Liam Neeson a fost ca a altor actori in in filme de actiune de acest gen, deci nu mi s-a parut nimic nou dar totusi acest a avut si ceva mister si multa intriga deci as spune ca e obligatoriu de vazut .
1 2
rodriguez pe 02 Decembrie 2010 13:49
as vrea sa existe si alte filme de acest gen,filmul este cu adevarat extraordinar!
1 2
deea9595 pe 21 Februarie 2010 10:52
chiar mi-a placut filmul,fiind foarte interesant si cu multa actiune:)
1 2
claudiu-daniel-lugoj pe 26 aprilie 2010 12:46
asa este un film foarte bun,mai ales este de vazut de catre fete.
Rihanna pe 07 Februarie 2010 21:55
Acest film are toate ingredientele unui film reusit: actiune, suspans, mister, putin sadism si elemente din cruda realitate. Liam Neeson face un rol de zile mari. Are un subiect inspirat din cruda realitate si chiar daca ne convine sau nu , actiunea acestui film poate fi un caz real oricand.
Nota 10, merita vizionat, il recomand!

1 2
roxana.ver pe 30 Ianuarie 2010 12:41
waw!
un film reusit.
cine stie cate cazuri nu se intampla,insa nu exista nici macar pentru un sfert din ele un "tata Bryan".
intr-adevar un film de succes.m-as mai uita inca de doua ori:)

1 2
Kanedel pe 28 Ianuarie 2010 12:46
Foarte bun
Foarte bun filmul,merita vazut,Liam Neeson este foarte bun,l-am vazut si in "Schindler's List",foarte bun si acolo!
1 2
andyy pe 05 Ianuarie 2010 17:00
Exceptional film si din pacate cred ca povestea filmului nu e departe de realitate.L-am urmarit cu sufletul la gura,un film plin de actiune si suspans.Merita vazut!
1 2
emanuela batfoi pe 05 Februarie 2009 18:53
este cel mai tare film 2009 cu diferente l/am vazut intr o seara sia doua imediat pt ca este un film de 5 stele
1 2
Eva pe 02 Februarie 2009 00:55
@Morphy - singurul care abereaza esti tu. filmul a fost lansat de anul trecut in europa, la noi (in romania) a avut premiera in mai 2008. fii mai atent altadata, cand incerci sa faci pe desteptul.
1 2
mu_zz_i pe 02 Decembrie 2008 16:42
Nu l-am mai vazut pe Liam Neeson intr-un rol ca acesta, defapt singurul film cu el pe care mi'l amintesc acum este The Schindler's List in rest nu imi amintesc altul. Filmul incepe cu primele 25 de minute prin prezentarea vietii lui Bryan, pensionare, despartire, relatia cu fiica lui iar dupa incepe adevarata actiune care curge cu intensitate pana la sfarsitul filmului.
1 2
boboc pe 23 Noiembrie 2008 12:51
Bun, original...
Totusi parca peste unele pasaje, s-a trecut cam repede, meritau un pic detaliate...
Si nu cred ca deranja pe nimeni, daca filmul era un pic mai lung.
In rest super.

1 2
Ene A pe 13 Octombrie 2008 20:40
Super bun filmul!
1 2
cezarica98 pe 19 Septembrie 2008 00:16
super, bestial, liam neeson joaca extraordinar, nu ma asteptam ca el sa aiba un asemenea rol.mi-a placut de el in lista lui schinder. in taken are un rol plin de adrenalina ce te tine mereu in suspans!
1 2
cypony pe 04 August 2008 01:46
E foarte bun filmu actiune si suspans pan' la capat....Liam Neeson ca de obicei joaca magistral
1 2
Sef pe 16 Mai 2008 08:17
Mi-a placut
1 3
theodor pe 21 Iulie 2008 05:43
rar s-au mai scos in ultimul timp asa filme de captivante care sa te tina in suspans
1 4
haiduta g. pe 19 Iunie 2008 00:10
foarte tare filmul.mi-a placut jocul actoricesc al lui liam neeson.de fapt, pt el m-am si uitat la film :)
1 4
Go1 2 3 4

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

jinglebells