Planeta Petrila

(2016)

Planeta Petrila

Poster Planeta Petrila Postere Planeta Petrila

Sinopsis Planeta Petrila

Planeta Petrila

În Petrila, un oraş minier din Transilvania, un fost miner devenit artist şi activist se foloseşte de artă şi absurd pentru a opri autorităţile locale să demoleze clădirile istorice ale celei mai vechi mine din ţară. Scopul său nu este doar să salveze istoria şi identitatea oraşului natal, ci şi să găsească noi metode pentru a împiedica destrămarea comunităţii locale.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Caseta tehnică

Distribuit in Romania de

Transilvania Film

Țara

Romania

Box office Planeta Petrila

Weekend premieră (19.06.2017)
  • Loc 14
  • Spectatori 2.963
  • Încasări (RON) 12.046,34
Total
  • Spectatori 4.756
  • Încasări (RON) 22.123,12
  • Încasări (USD) 5.478,63

Părerea criticului

StefanDo pe 26 Iunie 2017 12:45
Planeta Petrila, al doilea documentar al lui Andrei Dăscălescu după ataşantul Constantin şi Elena, reuşeşte un rar efect triplu: educă, emoţionează şi amuză. Ai ocazia unei incursiuni în lupta împotriva uitării şi a indiferenţei dusă de locuitorii oraşului minier Petrila, a căror unică sursă de venit, mina centenară din localitate, va fi nu doar închisă, ci şi demolată. Ameninţaţi cu ştergerea unei părţi relevante din istoria socială şi culturală a locului, petrilenii nu se resemnează în faţa deciziilor indiferente şi adesea inepte ale autorităţilor şi iau salvarea patrimoniului cultural în propriile mâini. Rezultatul te va impresiona cu siguranţă.

Unul din lucrurile ce par a nu se fi schimbat după Revoluţie în România este lipsa totală de comunicare dintre decidenţi şi cei care trebuie să suporte efectul deciziilor… citeşte

0 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Ticul pe 24 August 2017 10:11
Interesant mi s-a părut. Coloana sonoră mi-a plăcut foarte mult! Caravana TIFF la Galaţi mi-a dat ocazia să urmăresc documentarul! :)
0 0
vladalmond pe 23 Iunie 2017 23:59
Foarte reușit
Mi s-a părut un documentar foarte reușit. Cinematografia superbă, plină de imagini contrastante, de la pereții colorați de grafitti de artistul Ion Barbu la funinginea de pe fețele minerilor, la fel de reușită și coloana sonoră (în special mi-au plăcut piesa de început, a celor de la The Dream Diggers, și ultima piesă a lui Jurjak). Să nu mai zic de subiectul în sine, care ar trebui să ajungă la urechile cât mai multor persoane.
0 0
lili22 pe 31 August 2018 09:57
Sa fiu sincera? Cel mai mult mi-a placut cass aceea colorata cu grafitti.
0 1
Ghemot pe 23 Iunie 2017 22:03
Un film slăbuț. M-am așteptat la mult mai mult, mai ales că este o producție HBO.
0 1

Spune-ţi părerea despre Planeta Petrila

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi documentare
Liste cu Planeta Petrila
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells