Articole Limitless

(2011)

Dincolo de limite

Despre distribuție

BRADLEY COOPER (Eddie Morra) a acumulat multă experiență în teatru, pe micul și pe marele ecran, astfel încât a devenit unul dintre cei mai căutați actori. Vara trecută, Cooper a apărut în filmul lui Joe Carnahan, The A-Team, o adaptare a îndrăgitului serial televizat din anii '80. Cooper a jucat rolul Lt. Templeton "Faceman" Peck alături de Liam Neeson, Jessica Biel, Sharlto Copley și Quinton "Rampage" Jackson.

În 2009, Cooper a jucat în comedia de mare succes comercial The Hangover. Regizat de Todd Phillips (Old School), filmul spune povestea a trei prieteni care îl pierd pe al patrulea, la o petrecere a burlacilor din Las Vegas. Ca să se lămurească mai bine cei trei (Cooper, Ed Helms și Zach Galifianakis) încearcă să reconstituie evenimentele anterioare și să pună cap la cap șirul de decizii proaste. The Hangover a avut cele mai mari încasări în ziua lansării și a devenit comedia cu cel mai mare succes din acel an.

Tot în 2009, Cooper a jucat în New York, I Love You, versiunea americană a filmului de succes franțuzesc, Paris, Je T’aime, și în comedia He’s Just Not That into You, alături de Jennifer Connelly și de Scarlett Johansson, comedie inspirată de romanul omonim al lui Greg Behrendt și Liz Tuccillo. Cooper a prezentat Saturday Night Live în perioada în care făcea publicitate filmului.

Filmografia lui Cooper include roluri în filmul de succes de casă Yes Man, cu Jim Carrey; All about Steve, cu Sandra Bullock; Wedding Crashers, cu Vince Vaughn și Owen Wilson; și în filmul-cult al anului 2001, Wet Hot American Summer, cu Janeane Garofalo și Paul Rudd, regizat de David Wain.

Cooper a debutat pe Broadway în primăvara lui 2006 în producția lui Joe Montello Three Days of Rain, alături de Julia Roberts și de Paul Rudd. În iulie 2008, Cooper a fost inclus în distribuția piesei The Understudy, semnată de Theresa Rebeck și care a avut mare succes la critică, după premiera sa la Williamstown Theatre Festival. Piesa s-a jucat cu casa închisă, iar în 2010, a fost invitată să debuteze pe Broadway.

Pe micul ecran, Cooper a jucat rolul lui Aidan Stone, din serialul dramatic de mare succes Nip/Tuck, serial care a rezistat șase sezoane la rând. În 2005, Cooper a apărut în comedia realizată de Fox Kitchen Confidential, inspirată de aventurile și necazurile renumitului bucătar Anthony Bourdain. A mai apărut în serialul nominalizat la Globul de Aur Alias, precum și în Jack & Bobby, Touching Evil, Law & Order: SVU și Trial By Jury.

Născut în Philadelphia, Cooper este licențiat în engleză, magna cum laudae, la Universitatea Georgetown. După ce s-a mutat la New York, el a obținut un masterat în arte frumoase de la Actors Studio Drama School din cadrul New School University.
În prezent, Cooper locuiește în Venice, CA.

Australianca Abbie Cornish (Lindy) este o tânără actriță foarte apreciata, care și-a făcut deja un nume la Hollywood. Cornish e cunoscută mai ales pentru rolurile ei din filmele independente australiene Candy (2006), alături de Heath Ledger și Somersault (2004), cu Sam Worthington. Ambele producții i-au adus premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal, din partea Asociației Criticilor Australieni, precum și faima în SUA. De asemenea, a primit premiul pentru cea mai bună actriță din partea Institutului de Film Australian pentru Somersault și o nominalizare la aceeași categorie pentru Candy. Cornish și-a împrumutat vocea unui personaj din filmul animat Legends of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole regizat de Zack Snyder. În primăvara lui 2011, Cornish va începe filmările la drama independentă The Girl, regizată de David Riker, povestea unei mame, interpretate de Cornish, obligată să treacă imigranți ilegali peste graniță, pentru a-și proteja fiul.

În toamna lui 2009, Cornish a jucat în drama de epocă regizată de Jane Campion, Bright Star, o adaptare realistă a pasiunii poetului John Keats pentru o tânără pe nume Fanny Brawne. Cornish a primit o nominalizare la British Independent Film Award Best Actress și laudele unora dintre cei mai faimoși critici britanici, americani și australieni. Bright Star a avut premiera la festivalul de la Cannes din 2009, unde a fost nominalizat la Palme D'Or.
Cornish va juca în viitorul film SF de acțiune, filmat în 3D și regizat de Zack Snyder's Sucker Punch, alături de Jena Malone, Vanessa Hudgens, Emily Browning și Jamie Chung. Filmul produs de Warner Bros. va fi lansat pe 25 martie 2011.
Cornish a încheiat filmările la W.E., un film realizat în Londra și regizat de Madonna despre relația dintre regele Edward VIII și americanca divorțată, Wallis Simpson.

Debutul actoricesc al lui Cornish a avut loc când actrița avea 15 ani, în serialul produs de Australian Broadcasting Company, Children's Hospital. La scurt timp, ea a apărut în serialul ABC Wildside, care i-a adus primul premiu AFI, în 1999. În 2003, Cornish a fost nominalizată pentru a doua oară la AFI, pentru rolul secundar din miniseria produsă de ABC Marking Time. Ea a apărut și în filmul regizat de Ridley Scott, A Good Year, alături de Russell Crowe.

În 2007, a jucat cu Cate Blanchett, în rolul damei de companie favorite a reginei, în filmul lui Shekhar Kapur, Elizabeth: The Golden Age produs de Universal Pictures. În 2008 Cornish a jucat rolul principal feminin în drama realizată de Paramount Pictures Stop Loss, regizată de Kimberly Peirce (Boys Don't Cry).

ROBERT DE NIRO (Van Loon) și-a început cariera în 1969 în filmul lui Brian De Palma, The Wedding Party. Deja în 1973, De Niro câștigase de două ori premiul criticii newyorkeze pentru cel mai bun actor în rol secundar, o recunoaștere a interpretărilor sale din Bang the Drum Slowly și Mean Streets, realizat de Martin Scorsese.

În 1974, De Niro a primit Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea rolului tânărului Vito Corleone în The Godfather: Part II. Al doilea Oscar al carierei, de data asta pentru rol principal, l-a câștigat grație extraordinarei sale interpretări în rolul campionului la box Jake La Motta din filmul lui Scorsese, Raging Bull (1980).
De atunci De Niro a obținut numeroase nominalizări la Oscar pentru rolurile sale din Taxi Driver, The Deer Hunter (Michael Cimino), unde a interpretat un veteran din Vietnam traumatizat; din filmul lui Penny Marshall, Awakenings, unde a jucat rolul unui pacient catatonic, readus la viață, precum și pentru rolul din remake-ul după clasicul Cape Fear, din 1962, unde l-a jucat pe Max Cady, un fost condamnat însetat de răzbunare.

În 2009, De Niro a primit Kennedy Center Honor pentru distinsa sa carieră actoricească. A primit și Hollywood Actor Award la Hollywood Film Festival precum și Stanley Kubrick Award din partea BAFTA Brittania Awards. Pe lângă asta, AARP The Magazine l-a ales pe De Niro drept câștigător al Movies for Grownups Lifetime Achievement Award din 2010.

Proiectele viitoare ale lui De Niro includ drama psihologică Stone și comedia Little Fockers, al treilea film produs de Tribeca Productions, din seria de succes inițiată cu Meet the Parents.
Filmografia lui De Niro include: The Last Tycoon (Elia Kazan), 1900 (Bernardo Bertolucci), Once Upon a Time in America ( Sergio Leone), King of Comedy, New York, New York, Goodfellas și Casino ( Martin Scorsese), Brazil (Terry Gilliam),The Mission ( Roland Joffe), The Untouchables ( Brian De Palma), Angel Heart ( Alan Parker), Midnight Run ( Martin Brest), Stanley and Iris ( Martin Ritt), We’re No Angels ( Neil Jordan), Backdraft ( Ron Howard), This Boy’s Life și City by the Sea (Michael Caton-Jones), Mad Dog and Glory (John McNaughton), Mary Shelley’s Frankenstein (Kenneth Branagh), Heat (Michael Mann), Sleepers și Wag the Dog ( Barry Levinson), Jackie Brown ( Quentin Tarantino).

De Niro a infiintat propria casa de producție, Tribeca Productions; cu Tribeca Film Center, pe care a înființat-o cu Jane Rosenthal în 1988 și cu Tribeca Film Festival, pe care l-a inițiat cu Rosenthal și cu Craig Hatkoff în 2001 ca reacție la atacurile împotriva WTC. Festivalul a fost creat pentru a ajuta la revitalizarea culturală și economică a zonei Lower Manhattan, printr-o sărbătoare anuală a filmului, muzicii și culturii. Misiunea festivalului e să promoveze New York- ul ca un centru major pentru cinematografie și să ajute realizatorii să aibă un public cât mai vast.

Prin intermediul companiei Through Tribeca Productions, De Niro a dezvoltat mai multe proiecte, în care a colaborat în diferite moduri, inclusiv ca producător, actor și regizor. Producția Tribeca, A Bronx Tale (1993) a marcat debutul regizoral al lui De Niro. Mai târziu, a regizat și jucat în drama The Good Shepherd, cu Matt Damon și Angelina Jolie.

Alte filme produse de Tribeca și în care s-a implicat De Niro sunt: Thunderheart, Cape Fear, Mistress, Night and the City, The Night We Never Met, Faithful, Panther, Marvin’s Room, Wag the Dog, Analyze This, Analyze That, Flawless, The Adventures of Rocky and Bullwinkle, Showtime, Meet the Parents, Meet the Fockers și Fifteen Minutes.
În 1992, Tribeca TV a fost lansat cu serialul Tribeca. De Niro a fost unul dintre producătorii executivi. În 1998, Tribeca a produs o miniserie pentru NBC inspirată de viața lui Sammy Gravano, The Bull.

Note de producție Despre echipa de producție
jinglebells