Articole Limitless

(2011)

Dincolo de limite

Despre echipa de producție

NEIL BURGER (regizor) este cunoscut mai ales ca scenarist și regizor al filmului de mare succes din 2006, The Illusionist, cu Edward Norton, Paul Giamatti și Jessica Biel. Burger s-a inspirat dintr-o nuvelă numită "Eisenheim, the Illusionist" scrisă de câștigătorul premiului Pulitzer Steven Millhauser. Burger a scris și regizat și filmul Interview with the Assassin (2002), care a câștigat premiul pentru cel mai bun film artistic atât la festivalul de la Woodstock Film Festival cât și la festivalul de la Avignon, și care a fost nominalizat la trei categorii la Independent Spirit Awards, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun scenariu de debut.
Cel mai recent film al lui Burger a fost The Lucky Ones, cu Rachel McAdams și Tim Robbins.

Înainte de a lucra în cinematografie, Burger a regizat reclame pentru companii ca Mastercard, IBM și ESPN. El a creat o serie de spoturi pentru televiziune pentru Amnesty International. De asemenea, a creat și regizat campania care a câștigat numeroase premii Books: Feed Your Head pentru MTV, campanie care promova literatura.
Absolvent al Universității Yale, cu diplomă în domeniul artelor frumoase, Burger locuiește în New York City cu familia sa.

LESLIE DIXON (scenaristă, producătoare) a renunțat la aerul curat din San Francisco ca să se mute la Los Angeles și să devină scenaristă, ignorând sfaturile tuturor celor din jur. Având note prea mici pentru a primi o bursă și fiind prea săracă pentru a -și plăti studiile, Leslie n-a urmat colegiul. În schimb, a trecut printr-o serie de slujbe neînsemnate și o mulțime de iubiți chitariști.
Dixon a început să scrie noaptea, iar al doilea scenariu al său a stat la baza unui film de mare succes, Outrageous Fortune, cu Bette Midler și Shelley Long, lucru care a ajutat-o mult în carieră. Filmografia ei include Overboard, Mrs. Doubtfire, The Thomas Crown Affair, Pay It Forward, Freaky Friday și Hairspray.
Dixon este căsătorită cu scenaristul Tom Ropelewski și au un copil, pe care il numesc simplu, Satan.

SCOTT KROOPF (Producător) a contribuit la realizarea a peste 60 de filme în calitate de producător sau de producător executiv. Filmele au avut încasări de peste 1,5 miliarde de dolari în SUA. În prezent, Kroopf are ca partener pe Larry Brezner și lucrează la un remake al filmului Arthur cu Russell Brand și Helen Mirren.
Kroopf a fost vicepreședinte și președinte la Motion Picture Group din cadrul Intermedia. În acea perioadă a produs The Hunting Party, scris și regizat de Richard Shepard, cu Richard Gere și Terrence Howard în rolurile principale; Breach, regizat de Billy Ray cu Chris Cooper, Ryan Phillippe și Laura Linney; Magicians, regizat de Andrew O’Conner cu Robert Mitchell și David Webb; și remake-ul filmului lui Takashi Miike, One Missed Call. În plus, în calitate de reprezentant Intermedia, a supervizat producerea filmelor RV, producție de succes, regizată de Barry Sonnenfeld cu Robin Williams în rolul principal.

Înainte de a lucra pentru Intermedia, Kroopf a fost președintele consiliului de administrație la Radar Pictures, companie fondată de el cu Ted Field. La Radar, Kroopf a produs filme precum The Last Samurai, peliculă de succes internațional, regizată de Ed Zwick cu Tom Cruise în rolul principal, filmul produs de Merchant-Ivory, Le Divorce, cu Kate Hudson și Naomi Watts și filmele artistice Zathura, The Chronicles of Riddick și How To Deal. În timpul mandatului său la Radar, Kroopf a supervizat realizarea remake-ului după filmul The Texas Chainsaw Massacre și a lucrat la The Heartbreak Kid, Waist Deep și The Horsemen.

Kroopf și Field au creat Radar având ca bază compania Interscope Communications, unde Kroopf a produs și supervizat peste 50 de filme în decurs de 14 ani. Printre acestea se numără Jumanji, Runaway Bride, Bill & Ted’s Excellent Adventure, Bill & Ted’s Bogus Journey, Pitch Black, Very Bad Things, Gridlock’d, Mr. Holland’s Opus, The Hand That Rocks the Cradle, Cocktail, Bird on a Wire, Three Men and a Baby și Outrageous Fortune.
În timpul mandatului său la Interscope, Kroopf a debutat ca producător intern și a ajuns in final, președintele companiei.

În televiziune, Kroopf a fost producătorul executiv al filmelor The Three Stooges, Into Pitch Black, Dead Silence și Snow White: A Tale of Horror, cu Sigourney Weaver.
Înainte de a lucra pentru Interscope, Kroopf a lucrat ca producător executiv la Embassy Pictures din1982 până în 1985. Acolo, a fost implicat în realizarea și producerea unor filme precum Stand By Me, The Sure Thing și A Chorus Line. El și-a început cariera cinematografică la Robe-Ackerman, o casă de producție care realiza seriale de televiziune, documentare și reclame.

Despre distribuție
jinglebells