La vida de los peces

(2010)

Viața peștilor

Poster La vida de los peces Postere La vida de los peces

Sinopsis La vida de los peces

La vida de los peces ro

Andres trăiește de zece ani în Germania. Se întoarce în Chile pentru a-și încheia socotelile cu trecutul înainte de a se stabili pentru totdeauna la Berlin. În timpul vizitei, ajunge la aniversarea unui prieten unde redescoperă lumea pe care a lăsat-o în urmă, inclusiv pe femeia pe care o iubește de atâta vreme, Beatriz. Regăsirea i-ar putea schimba viața pentru totdeauna.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.7

Caseta tehnică

AKA

  • La vie des poissons
  • The Life of Fish

Produs de

Ceneca Producciones

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Ceneca Producciones

Distribuit in Romania de

Transilvania Film

Țara

Chile, Franta

Box office La vida de los peces

Weekend premieră (09.01.2012)
  • Loc 19
  • Spectatori 1.190
  • Încasări (RON) 3.930,00
Total
  • Spectatori 2.266
  • Încasări (RON) 11.358,72
  • Încasări (USD) 3.389,47

Părerea criticului

StefanDo pe 09 Ianuarie 2012 11:02
Propunerea statului Chile pentru Oscar în 2011, Viaţa peştilor nu te ţine prea mult în şah să înţelegi despre ce e vorba: Andres, un tânăr chilian, se reîntoarce în ţară după o lungă perioadă petrecută în străinătate. La o aniversare, invidia vechilor prieteni, întrebările curioase despre exotica sa viaţă (scrie ghiduri de călătorie) şi rememorările vechilor isprăvi stârnesc amintiri, iar curând devine clar că socotelile cu trecutul sunt departe de a fi încheiate, căci la petrecere se află şi marea iubire a vieţii protagonistului, Bea.

Ai nevoie de doar câteva minute ca să-ţi dai seama că titlul este o pledoarie pentru "acum". Cu excepţia câtorva colorate cadre cu un acvariu, Matías Bize (En la cama/În pat) nu forţează spectatorul cu trimiteri prea evidente care să justifice cele două cuvinte (sau cinci, în varianta… citeşte

3 2
magic_fm30 pe 13 ianuarie 2012 23:32
Am de gand sa merg sa vad filmul acesta, e genul care de film care imi place iar comentariile tale ajuta de multe ori in decizia ... de a merge sau nu la un film :) De Carnage ce stii, l-ai vazut? abia urmeaza sa vina asa e? Oricum sunt curioasa sa-l vad numai pt Kate Winslet. A

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
klute pe 14 Ianuarie 2012 05:20
Vietăți de apă dulce
"Viața peștilor" se adresează reflecției spectatorului cu o punere în abis "secundă" și neobișnuită: nu film în film, ci acvariu în acvariu. Acvariul cel mare - casa prin care se preling și se intersectează, la o incertă petrecere, reprezentanții dezolați ai genului uman - îl conține și totodată îl evocă pe cel mic, în care se desfășoară, printre plante verzi precum începuturile, cu o grație neverosimilă, constelații de pești multicolori. Însă, de această dată, oglinda nu doar că nu reproduce fidel obiectul care se oglindește în ea, dar, într-un anumit sens, chiar se plasează în opoziție cu el, constituindu-se într-un pol contrastant. Pe de altă parte, dacă micul paradis ihtiologic nu reflectă situația de fapt a oamenilor exilați în afara zidurilor de sticlă (adulți uzați de trecerea timpului și roși de remușcări, copii obsedați de… citeşte
12 2
tsar pe 25 Ianuarie 2012 18:54
unde e iesirea ?!
In jur de 90 de minute in care veti urmari un individ (alias Santiago Cabrera ) cautand iesirea dintr-o casa, Pentru un eventual serial, de recomandat regizorului ca locatie Casa Poporului.
3 1
LiavonStauffenberg pe 20 mai 2012 15:34
Ai simţul umorului.:))
dido pe 18 ianuarie 2013 17:20
Savuros!!!
LiavonStauffenberg pe 20 Mai 2012 15:43
Trist.
Am observat în acest film, o altă abordare, ca şi cum lungile pauze dintre replicile personajelor sunt menite să ne aştepte pe noi să ne gândim la alte variante, să analizăm personajul cu mimica şi gestica lui.
M-a atras filmul, în special ultima parte, în care Beatriz e supusă tentaţiei de a renunţa la familia ei de dragul unei vieţi noi, dar inainte de a ieşi , işi intâlneşte prietenii. Acesta ar putea fi un simbol, ca şi copilul care apare la final, care au menirea de a-i reaminti că ceea ce va face in următoarele minute e hotărâtor pentru viaţa ei.
Mi-a atras atenţia acest film, şi datorită lentorii cu care e filmat.

1 0
fleur_de_paris pe 19 Iulie 2012 12:22
Minunat filmul.
Merita vazut!
Nu m-am gandit ca va fi atat de bun!

1 1
alisina pe 26 Ianuarie 2012 09:16
Da, merita vazut. Sper sa mai ruleze, saptamana asta a fost si la cinema Europa, acum vad ca mai e doar la Digiplex. L-am recomandat prietenilor si mi-ar parea rau sa nu-l mai prinda pe ecrane.
1 1
psihologu pe 25 Ianuarie 2012 11:36
prim planul singuratatii
La vida de los peces a ajuns si in cinematografe. Ii lipsesc efectele speciale si nu rimeaza cu popcorn-ul pentru ca e o privire prin lentila intrebarilor si remuscarilor spre trecutul unor oameni adevarati, amalgam de carne si sentimente. Fara nume cunoscute in distributie, pelicula are cel mai mare atuu in scriitura onesta, in replicile si calde si reci, dar intotdeauna naturale ce scot la iveala cu finete egoismul si duritatea masculina sau indecizia si suferinta feminina.

Pentru: adulti cu disponibilitate la introspectie

Merita vazut!

1 3
photobyalex pe 04 Februarie 2012 23:33
PIERDERE DE TIMP !
Dupa aproximativ 50 de minute am plecat, eu si prietena mea, pentru ca "filmul" erea numai o vorbaraie intro casa fara nici un efect "daramatic" cum se declara la genul filmului. Douo persoane din spatele nostru adormisera....

Nu am stiut ca filmele "create" pentru uz personal au voie sa iasa pe piata.
Filmul este defapt o telenovela care nu avea voie sa ajunga in afara Chilei, sau in afara sud-americi. Pacat, o co productie franco-chileneza nu trebuia sa imi lase un gust amar.

1 4
D.Ionut pe 04 Ianuarie 2012 18:05
Ce diferenta mare intre anul aparitiei filmului si cea a premierei din Romania.
Merita filmul?

0 4
ubu_rex_kkt pe 13 februarie 2012 15:19
NU
Crynick pe 22 februarie 2012 15:06
Merita!

Spune-ţi părerea despre La vida de los peces

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu La vida de los peces
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells