La source des femmes

(2011)

Izvorul femeilor

Poster La source des femmes Postere La source des femmes

Sinopsis La source des femmes

La source des femmes ro

Povestea din "La Source de femmes", noul film al lui Radu Mihăileanu, este contemporană și are loc într-un sat aflat undeva între Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Tradiția locului spune ca femeile să aducă apă dintr-un izvor săpat în munte, în fiecare zi, în plin soare. Leila (Leila Bekhti), o tânără mireasă, le convinge pe celelalte femei să intre într-o grevă a iubirii: fără sex, nici măcar o mângâiere, până când bărbații vor începe să preia ei responsabilitatea aducerii apei în sat.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.2
O nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • The Source

Produs de

Elzévir Films

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

BIM Distribuzione

Distribuit in Romania de

Independența Film

Box office La source des femmes

Weekend premieră (26.03.2012)
  • Loc 13
  • Spectatori 1.682
  • Încasări (RON) 21.568,00
Total
  • Spectatori 5.741
  • Încasări (RON) 83.024,00
  • Încasări (USD) 24.985,81

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
mongolarix pe 13 Aprilie 2012 12:38
Bravo
Alt film subapreciat in Ro, acest film are curajul sa vorbeasca despre unele lucruri ramase Taboo pana in zilele noastre... filmul este foarte bun, amuzant dar cel mai important este mesajul profund care il transmite ,Bravo Radu Mihaileanu.
10 3
cosmin742000 pe 21 aprilie 2012 09:57
E usor sa vorbesti din Franta despre lucruri care se petrec in lumea araba . Nu iti trebuie deloc curaj.
lord_sarc pe 16 Aprilie 2012 13:47
superb=doar atat se poate spune,alte cuvinte de prisos
5 2
razsax pe 09 Mai 2012 21:11
Pastila antiipocrizie!
Intr-o lume "inghetata in preistorie", numai daca s-ar fi intamplat un sfert din ce a aratat filmul ar fi reprezentat un pas urias catre o normalitate plina de bun simt. Oricum, ca peste tot, "dupa razboi, multi viteji se-arata" Felicitari echipei, au facut o treaba excelenta!
4 2
ramaitreaz pe 02 Iunie 2012 23:58
ptr cosmin742000
felicitari. ai reusit sa ma faci sa scriu o cronica filmului :) sper sa nu mai aud te tine de acum incolo :P

iata cronica: http://ramaitreaz.blogspot.ro/2012/06/la-source-des-femmes-izvorul-femeilor.html

2 0
psihologu pe 19 Septembrie 2012 09:58
La source des femmes: greva iubirii
Atunci cand ne povesteste despre dragostea dintre Leila si Sami si despre revolta femeilor, Mihaileanu este ca un batran plin de har. Atunci cand ingroasa pionii sociali si ii antagonizeaza in maniere previzibile, devine doar militantul unei cauze.

Train de Vie-ul l-as revedea oricand, mai proaspatul Le Concert a fost o revelatie personala la finalul lui 2009, iar despre Radu Mihaileanu cred ca si-a gasit locul perfect in cinematografie. Detine atuul absolut: e un povestitor innascut. Stie sa-si dozeze intamplarile, le trece printr-o alchimie emotionala numai de el stiuta si ma absoarbe de fiecare data in lumi si timpuri diferite cu o usurinta inexplicabila. Peste doua ore de pelicula trec intr-o clipa de experienta.

In La source des femmes el aseaza camera de filmat deasupra unei comunitati rurale, izolate si sarace, de limba araba, un loc unde femeile,… citeşte

1 0
Postmodern pe 02 Aprilie 2012 01:09
La source des femmes de Radu Mihaileanu - didactic, dar frumos vizual | Postmodern
[...] aceasta lectie. Oricat de nefericit si stresat ai fi, este imposibil sa nu te loveasca, privind La source des femmes, revelatia norocului de a te fi nascut intr-o societate civilizata in care problemele tale par [...] citeşte
1 2
La source des femmes / The Source – Radu Mihaileanu si povestile lui fara sfarsit
[Titlul in limba romana: Izvorul femeilor]
CoolRank: 9/10
- atmosfera & entertainment: 9/10
- regie: 9/10
- actori: 9/10
- scenariu: 9/10
- montaj: 9/10
Nota IMDb: 6.7/10




Regie: Radu Mihaileanu
An: 2011


Actori: Leïla Bekhti, Hafsia Herzi, Biyouna
Genul: drama



 
Imposibil sa nu-l stiti pe Radu Mihaileanu. E regizorul ala evreu, cu prezenta de spirit si simtul umorului care traieste acum in Franta si, din cand in cand, ne invita sa ne pierdem in cate un film de-al lui. Hai ca sigur ati auzit de Train de vie, ca doar s-a filmat la noi. Dupa, au urmat Va, vie et deviens, ... citeşte

1 2
sabinalin pe 19 Aprilie 2012 23:20
Excesiv de tezist, usor dezamagitor
Am avut asteptari mari. Era normal dupa exceptionalul "Le concert", o bijuterie cinematografica, un film pe care l-am vazut deja de trei ori si l-as mai vedea si altadata nu numai pentru fabuloasa scena in care cinematograful se imbina cu muzica divina a lui Ceaikovski. Din pacate Radu Mihaileanu coboara stacheta si ne livreaza o telenovela a carei concluzie e "toti barbatii e niste porci". Ma rog, nu chiar toti ci arabii. S-or mai gasi si printre arabi unul-doi care sunt politically correct, dar in rest e inapoiere multa, cum or fi supravietuit de-a lungul secolelor cu traditiile lor de comuna primitiva? In ciuda tezismului agresiv, talentul regizorului nu-i estompat, priceperea cu care filmeaza se manifesta si aici in toata splendoarea ei. Filmul mai e salvat de la corigenta si de Leila Bekhti, cu o prestatie la superlativ, asemanatoare cu aceea a lui Melanie Laureant in amintitul "Le… citeşte
1 6
cosmin742000 pe 21 Aprilie 2012 10:00
Concluzia la care am ajuns dupa ce am vazut acest film , concluzie cu care am pornit inca dinainte de vizionarea lui a fost )Mai prost decat Concertul nu are cum sa fie.Nu a fost , dar nici nu voi mai piere timpul de acum incolo cu filme de-ale lui Radu Mihaileanu.
1 12
fphvac01 pe 10 mai 2012 03:00
da, foarte proaste filmele lui mihaileanu. cu atat mai proaste cu cat se si vand, fac incasari, naspa, omul chiar vrea sa fie in industrie, nu un simplu diletant care se plange ca e neinteles... si ne strica noua astora netalentati toate alibiurile... groaznic.
cosmin742000 pe 7 noiembrie 2016 20:14
Christopher Nolan e unul dintre cei mai slabi regizori , mult supraevaluat , nu are niciun film serios.
margochirila24_69 pe 07 Martie 2017 11:05
L-am vazut in urma cu cinci ani şi mi-a placut pentru că era ceva diferit de filmele americane văzute de obicei. Si azi imi amintesc cu plăcere de acest film. L-am luat asa cum era - un omagiu adus femeilor din intreaga lume!
0 0
Ghemot pe 18 Iunie 2015 22:49
Un film inspirațional foarte bun! Toată aprecierea mai ales pentru regizorul Radu Mihăileanu!
0 0
BitterCandy pe 25 Aprilie 2013 18:03
L-am urmarit cu placere in urma cu ceva vreme, iesind putin din sfera uneori sufocanta a productiilor americane.
Fimul este o incursiune (foarte bine realizata) in cultura musulmana, prezentand mentalitatea, traditiile si stilul de viata al familiei si totodata o realitate dureroasa si cat se poate de actuala a multor femei arabe, realitate prezenta, din pacate, si prin partile noastre - femei maltratate, abuzate fizic si psihic, care sufera in tacere ani de-a randul.
Productia este un omagiu adus femeilor din intreaga lume, cum preciza, la vremea respectiva, si regizorul Radu Mihaileanu, care mai adauga, cu umor, ca visul lui este ca filmul sa fie furat de pe internet de fiecare femeie araba.

0 0
arkim pe 01 Aprilie 2012 14:04
interesant!
din trailer pare interesant! cred ca merita vazut! eu, una abia astept sa-l vad!
0 0
CostelloMunteanu pe 18 mai 2012 20:09
...face totzi banii papusha ...:)
eduard_stratan pe 09 Iunie 2015 15:37
Filmul este atat de enervant in artificialitatea lui, incat a trebuit sa-l intrerup de cateva ori, si sa vad cateva videoclipuri pe youtube, ca sa "reusesc" sa termin vizionarea lui!
0 1

Spune-ţi părerea despre La source des femmes

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu La source des femmes
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells