In the Valley of Elah

(2007)

În valea terebinților

Poster In the Valley of Elah Poster In the Valley of Elah

Sinopsis In the Valley of Elah

Mai mult
In the Valley of Elah

Când soldatul american Mike Deerfield (Jonathan Tucker), de-abia întors de pe frontul din Irak, dispare misterios, tatăl său Hank (Tommy Lee Jones), ofițer de carieră, începe o investigație pe cont propriu pentru a descoperi ce i s-a întâmplat fiului său. Obligat să accepte indiferența autorităților militare, bărbatul obține ajutorul unei polițiste, Emily Sanders (Charlize Theron). Celor doi li se alătură și mama băiatului, Joan (Susan Sarandon).

Scris și regizat de Paul Haggis, filmul este…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.2
O nominalizare Oscar, un premiu şi o nominalizare Venetia
Vezi toate premiile
Tommy Lee Jones Tommy Lee Jones Hank Deerfield Charlize Theron Charlize Theron Emily Sanders James Franco James Franco Dan Carnelli
Susan Sarandon Susan Sarandon Joan Deerfield Josh Brolin Josh Brolin Chief Buchwald Jason Patric Jason Patric Lt. Kirklander
Zoe Kazan Zoe Kazan Angie Jonathan Tucker Jonathan Tucker Spc. Mike Deerfield Barry Corbin Barry Corbin Arnold Bickman
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Blackfriars Bridge Films

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

RCV Film Distribution

Distribuit in Romania de

Audio Visual Romania

Țara

SUA
Film disponibil pe DVD în România

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alali pe 18 August 2014 22:52
Interpretarea, mai importanta decat povestea insasi..
Filmul asta poate intra cu usurinta in categoria filmelor de autor. O poveste daca nu previzibila, atunci macar lipsita de tensiune, a carui conflict se rezolva relativ repede, de la sine, simplist. Si spun asta pentru ca la o prima vizionare ramanem cu anumite goluri ale evolutiei povestii - de unde pana unde deductia ca a fost omorat pe margiea strazii; dupa descoperirea cadavrului se duce sa ceara amanunte de la politista ghicind cred ca ea a fost implicata in acest caz, etc -. Este clar inca din primele 10 minute ca scenariul pare scris mai mult pentru o prestatie deosebita a actorului principal si mai putin pentru detaliile detectivistice ori pentru tensiunea rezolvarii unui caz de crima. Tommy Lee Jones face un rol mare, un rol ce e cam dificil sa il judeci, traiesti si intelegi datorita acestei dualitati: tata si sot, dar si fost militar de cariera, iar nu multi dintre noi… citeşte
10 0
Adi pe 20 Februarie 2008 21:06
Filmul este remarcabil, profund. Subiectul este cam delicat-dezumanizarea soldatilor americani in Irak, datorita ororilor la care trebuie sa se adapteze.Cred ca asta este si motivul pentru care nu a fost nominalizat la oscar decat pt. "cel mai bun actor in rol principal-Tommy Lee Jones".Acest tip de dezumanizare da nastere unei violente cu mult peste violenta domestica din America.Nu il ratati,este un film pretentios, complex chiar daca in aparenta nu este foarte complicat.
8 6
silv_xd_tweety pe 30 mai 2010 11:34
subscriu:P
mihaib75 pe 2 mai 2011 15:45
Am avut ocazia sa urmaresc un film superb, crud, real si mai ales... american. Coincidenta face sa-l fi vizionat chiar in ziua in care cu mare mandrie, americanii anuntau moartea lui Osama Bin Laden. Ciudat, nu? Anyway, un TL Jones si Charlize Theron foarte buni, iar finalul... finalul absolut surprinzator si emotionant. Sunt inca bulversat de partea de final neasteptat, cu inaltarea steagului pe acel stalp. Oare noi, romanii, o sa inaltam vreodata steagul cu partea de jos in sus? Si daca da, oare o sa vina cineva sa ne salveze fundurile? Ramane de vazut.
KarGo pe 05 Octombrie 2012 17:27
Un film bun dar nu suficient incat sa placa tuturor sau sa intre in categoria filmelor mari! Foarte buna prestatia lui Tommy Lee Jones,un rol exceptional, si la fel si Charlize Theron care imi place mult! Merita o vizionare.
2 0
lanca pe 18 Septembrie 2009 00:54
tommy lee joaca foarte bine, a meritat nominalizarea, chiar daca nu a luat statueta. iar filmul nu poate fi catalogat zero barat, ce naiba ...
2 5
evaalbertina pe 17 Martie 2008 23:24
Un film modest, care reuseste sa te tina, totusi in suspans pana la final.
Ca realizare artistica e zero barat.

2 7
Ghemot pe 12 Februarie 2023 17:29
Un film foarte bun. Nu excelent, dar suficient de bun pentru a fi urmarit!
1 0
emy_sinaia pe 17 Iulie 2014 23:34
Drama
Un film bine facut cu actori de nota 10, drama unui tata care afla ca fiul lui este gasit mort si merge pe firul reconstituirii faptelor si imprejurarilor care au dus la moartea lui. Desi un pic lung merita vazut.
1 0
Spikos pe 19 Aprilie 2013 07:33
Un film despre realitatea , adesea cruda , necosmetizata , privind efectele razboiului , aici cel din Iraq , traumele psihologice cu urmari dramatice , uneori de neinteles ; aici decaderea morala si alunecarea spre droguri pot usor condamna un tanar care de fapt n-a putut suporta omorul accidental , conform rigorilor razboiului , al unui copil ; credem ca tatal lui a fost singurul care a inteles pana la urma toata drama fiului sau ; nota 7 .
1 0
Andrei.Ciprian pe 29 Decembrie 2012 09:23
Interesant!
Un film profund,captivant si dur.Este un film de la care am avut asteptari foarte mari.Dupa vizionare il incadrez la categoria filme mediocre.Punctul forte al filmului este actingul,atat Charlize cat si Tommy fac niste roluri foarte bune.Finalul este unul reusit si imprevzibil.Merita vazut odata!
1 0
MrSacou pe 13 August 2012 00:59
ok
film bun. se putea si mai bine.............................
1 0
cosmin_kedii pe 13 Martie 2012 13:42
Excelent,!Durerea de război.Suferinţa părinţilor pentru copiii lor acesta este un film remarcabil, cu o perspectivă psihologică mare
1 0
ioanaro pe 20 Februarie 2012 19:46
Mi-a placut foarte mult filmu!merita vazut!Finalul este socant
1 0
cetateanu pe 08 Septembrie 2010 17:23
Un film foarte bun despre un parinte interpretat de Tommy Lee Jones in cautarea ucigasilor propiului copil.Acesta a murit in conditii stranii corpul lui fiind raspandit pe un camp.Charlize Theron este un detectiv care nu este lasata sa ancheteze crima pentru ca este femeie si se crede ca a ajuns unde a ajuns deoarece s-a culcat cu sefu.Foarte buna prestatia celor doi actorii.
1 0
andystarx pe 13 Noiembrie 2015 18:26
Nota 5/10
Fara a supara pe nimeni,dar din nou ,pacat de distributie! Scenariul nu mi s-a parut extraordinar,deja se exagereaza cam mult pe tema filmelor de raboi ! Foarte static,nu m-a surprins cu nimic,aveam alte asteptari,cu greu l-am vizionat pana la sfarsit !
1 1
Vorador pe 16 Septembrie 2011 00:11
Drama plina de mister care te va tine pe scaun aproape doua ore. Static.
1 1

Spune-ţi părerea despre In the Valley of Elah

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu In the Valley of Elah
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells