Articole Divergent

(2014)

Divergent

Despre distribuție

SHAILENE WOODLEY (Beatrice „Tris” Prior) este cunoscută pentru interpretarea sa alături de George Clooney, în filmul nominalizat la Oscar Descendenții, scris și regizat de Alexander Payne. Printre distincțiile pe care le-a primit pentru interpretarea sa se numără premiul Independent Spirit, premiul National Board of Review, o nominalizare la Globul de Aur și la premiul Critics’ Choice, toate pentru cel mai bun rol secundar feminin.

Publicația Variety a comentat interpretarea ei: „Woodley, în rolul lui Alex, este o revelație. Îi conferă profunzime și prospețime rolului.” A.O. Scott, de la New York Times, a fost de aceeași părere: „Woodley ne-a încântat cu cea mai puternică, inteligentă și credibilă interpretare a unui actor adolescent din ultima vreme.”

Woodley și-a început cariera la vârsta de cinci ani, când un impresar i-a recunoscut potențialul și a semnat un contract cu părinții ei. De atunci, a lucrat fără încetare. La început, a jucat în spoturi publicitare, iar în 1999 a obținut primul rol în televiziune, în serialul Replacing Dad, în care joacă Mary McDonnell, nominalizată la două premii Oscar.

Când nu se află pe platoul de filmare, Woodley își petrece timpul în aer liber gândindu-se la modalități în care poate conserva frumusețea și sănătatea mediului de dragul generațiilor ce vor urma. A înființat organizația caritabilă All It Takes, care se dedică îmbunătățirii mediului și a ajutorării oamenilor în orice privință.

THEO JAMES (Four) a încheiat de curând producția a două filme: drama polițistă London Fields, cu Johnny Depp și Billy Bob Thornton, și lungmetrajul independent Franny, cu Richard Gere și Dakota Fanning, filmat în Philadelphia.
A interpretat rolul principal masculin în Lumea de Dincolo: Trezirea la viață, cel mai nou film al francizei Lakeshore/Sony. James a interpretat rolul răufăcătorului în comedia britanică de mare succes Vacanța, și a lucrat cu Woody Allen la filmul Vei întâlni străinul din visele tale.

James a jucat rolul memorabil al personajului Kemal Pamuk în primul sezon al serialului britanic aclamat Downton Abbey și a jucat și în serialul Bedlam.
Cel mai recent, James a interpretat personajul detectivului Walter Clark în serialul CBS Golden Boy, alături de Chi McBride.
Actorul britanic, în vârstă de 29 de ani, a studiat la prestigioasă Școală de Teatru Bristol Old Vic, din Marea Britanie.

KATE WINSLET (Jeanine Matthews) este o actriță câștigătoare a premiului Oscar, care a dat viață unor personaje memorabile și captivante. Are un portofoliu bogat, a jucat în filme de succes critic și comercial și, de-a lungul carierei sale, a câștigat numeroase premii și distincții care îi onorează talentul și îi țin un loc permanent în istoria cinematografiei.

Winslet a câștigat primul premiu Oscar după ce fusese nominalizată de cinci ori, pentru rolul lui Hannah Schmitz, în filmul Cititorul, regizat de Stephen Daldry. Pentru acest rol, Winslet a fost distinsă și cu premiile Globul de Aur, BAFTA, Critics’ Choice și premiul Breslei Actorilor de Cinema, printre multe altele.

În același an, actrița a jucat în Nonconformiștii, în regia lui Sam Mender, în care s-a reunit cu Leonardo DiCaprio. Winslet a câștigat Globul de Aur și a primit numeroase nominalizări pentru interpretarea personajului April Wheeler.

Winslet a crescut într-o familie de actori și a început să joace în producții de televiziune britanice la vârsta de 13 ani. La 17 ani, a dobândit succesul internațional în filmul Heavenly Creatures, regizat de Peter Jackson. În 1995, a jucat rolul lui Marianne Dashwood, în filmul regizat de Ang Lee Rațiune și Simțire. Winslet a fost nominalizată pentru prima oară la premiul Oscar pentru interpretarea sa și la Globul de Aur. De asemenea, a câștigat premiul BAFTA și premiul Breslei Actorilor de Cinema.

În 2001, Winslet a jucat în Iris, în regia lui Richard Eyre, în care a interpretat personajul Iris Murdoch, în tinerețe, iar Judi Dench a interpretat același personaj, la bătrânețe. Winslet a fost nominalizată la premiile Globul de Aur și Oscar. Apoi a jucat în Enigma, în regia lui Michael Apted, o dramă cu spioni despre descifrarea codurilor în al doilea război mondial, și în David Gale, cu Kevin Spacey. Și-a vopsit părul în albastru și portocaliu pentru rolul Clementinei din filmul Strălucirea eternă a minții neprihănite, pentru care a fost nominalizată la premiile Oscar, Globul de Aur și BATFA, pentru cea mai bună actriță. Apoi a jucat alături de Johnny Depp în filmul În căutarea Tărâmului de Nicăieri, care a fost distins cu premiul National Board of Review pentru cel mai bun film.

Joacă alături de Josh Brolin în Labor Day, regizat de Jason Reitman, care s-a lansat în ianuarie, 2014. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Toronto, iar Winslet a fost nominalizată la Globul de Aur pentru cea mai bună actriță. În 2013, a jucat în A Little Chaos, regizat de Alan Rickman, în care joacă rolul unui peisagist care lucrează la grădinile regelui Ludovic XIV, la palatul Versailles.
Tot în 2013, Winslet a primit ordinul cavalerilor într-o ceremonia oficiată de regina Elisabeta II-a, la palatul Buckingham.

ASHLEY JUDD (Natalie Prior) și-a demonstrat talentul actoricesc în filme variate și succesul la box-office. A debutat în cinematografie în rolul lui Ruby Lee Gissing în filmul aclamat la nivel mondial Ruby in Paradise, regizat de Victor Nunez.

De curând, a jucat în Dolphin Tale, sequelul filmului de succes din 2011 Povestea Delfinului. Va interpreta din nou rolul lui Lorriane Nelson, alături de Morgan Freeman, Harry Connick Jr. și Kris Kristofferson. Filmul va fi lansat de Warner Bros. în septembrie, 2014.

În continuare, va juca în The Identical, în rolul lui Louise Wade, alături de Ray Liotta, Seth Green și Blake Ryman, în regia lui Dustin Marcellino. Va și juca și în Big Stone Gap, regizat de Adrian Trigiani, în rolul Avei Maria Mulligan, cu Jane Krakowski, Patrick Wilson, Jenna Elfman și Whoopi Goldberg. The Identical va fi lansat în aprilie, 2014, iar Big Stone Gap va apărea în cinematografe începând din vara lui 2014.

Anul 2002 a fost diversificat pentru actriță. A avut un rol mic, dar important - Tina Modotti, în filmul biografic Frida Kahlo, regizat de Julie Taymor, și a avut un rol secundar în The Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood, în care a jucat alături de nume mari, precum Sandra Bullock, Ellen Burstyn, Maggie Smith și James Garner. Filmul a fost regizat de Callie Khouri, după romanul bestseller omonim al autoarei Rebecca Wells.

Judd lucrează și în afara industriei de divertisment. Din 2002 face parte din comitetul Population Services International, educând despre virusul HIV SIDA și susținând programe de prevenire dedicate tinerilor. PSI e o organizație non-profit, cu sediul în Washington D.C., care are activitate în peste 65 de țări. Programele organizației se concentrează asupra malariei, reproducerii sănătoase, supraviețuire infantilă și HIV. PSI promovează produse, servicii și comportamentul sănătos care să-i ajute pe oamenii cu venit redus și vulnerabili să trăiască sănătos. Judd a vizitat programe PSI în Tailanda, Cambodgia, Madagascar, Kenya, Africa de Sud, Guatemala, Honduras, Nicaragua, El Salvador, India, Rwanda și Republica Democrată Congo.

Judd a studiat la Universitatea Kentucky și a fost membru Phi Beta Kappa și o studentă eminentă, licențiată în limba franceză și alte trei domenii. Când a ajuns la Hollywood, a studiat metoda de actorie Meisner. În mai 2010, Judd a absolvit secția de administrație publică la Universitatea Harvard, Școala de Guvern John F. Kennedy.
Judd locuiește în Tennessee, alături de cele opt animale ale sale, și duce o viață liniștită, departe de oraș.

Despre producție Despre realizatori
jinglebells