Dheepan

(2015)

Dheepan

Poster Dheepan Postere Dheepan

Sinopsis Dheepan

Dheepan

Fugind din calea războiului civil din Sri Lanka, un fost soldat, o femeie tânără și o fetiță pretind că sunt o familie pentru a trece granițele. Refugiați în Franța, într-un oraș problematic, abia cunoscându-se unii pe alții, ei încearcă să-și construiască un cămin.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.2
O nominalizare BAFTA, un premiu Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Erran

Produs de

Why Not Productions

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Sundance Selects

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

Franta

Box office Dheepan

Weekend premieră (26.10.2015)
  • Loc 16
  • Spectatori 1.903
  • Încasări (RON) 18.447,00
Total
  • Spectatori 2.601
  • Încasări (RON) 26.344,00
  • Încasări (USD) 6.503,31

Părerea criticului

Gloria pe 12 Aprilie 2019 19:04
Tulburator
Ca să scape de războiul civil din Sri Lanka, un fost soldat, o tânără și o fetiță se dau drept o familie. Ei ajung să se stabilească într-un cartier cu locuințe sociale în suburbiile Parisului. Abia se cunosc unul pe altul, dar încearcă să construiască o viață împreună. Aceasta este premisa filmului Dheepan, ce rulează din 30 octombre în cinematografele noastre.

Filmul vine în România cu Palme d'Or-ul obținut la Cannes anul acesta. În luna mai, regizorii Joel şi Ethan Coen, președinții Juriului de la Cannes, au spus la conferința de după decernarea premiilor: „Hotărârea de a da premiul Palme d'Or filmului Dheepan a fost luată foarte rapid. Am fost motivaţi de către subiectul acestui film. Au mai fost filme pe care alţi membri ai juriului le-au îndrăgit, dar am avut un consens asupra acestuia. Ceea ce e mai important, este că există… citeşte

0 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Horatiucrisan pe 19 Iunie 2022 22:41
Un film realizat in 2015 in epoca politicului corect in care migratia masiva in Europa era privita cu ochi buni si chiar incurajata de politicieni ca Merkel. Se zvonea de atunci ca Putin a sustinut masiv cu bani migratia pentru a contribui la destabilizarea Europei si a-si putra pune in aplicare planurile din 2022. Istoria va dovedi adevarul, cert e ca mie mi s-a parut mult mai slab si nerealist ca Mediteraneea film care trateaza tema migratiei in Italia. Merita vizionat odata si cam atat.
0 0
El_KaPpa pe 06 Iulie 2020 23:31
8,2/10
O drama foarte buna si foarte bine jucata care are in centrul atentiei un barbat, o femeie si un copil, care pretind ca sunt o familie doar pentru a putea scapa de razboiul din Sri Lanka si a se refugia in Franta. Aici ei sunt nevoiti sa traiasca impreuna si sa se comporte ca o familie pentru a nu trezi suspiciuni.
Un film despre integrare, despre sacrificii, dar si despre traumele pe care le porti cu tine indiferent de locul in care convietuiesti.
ps: finalul m-a nemultumit putin, cred ca putea fi mult mai bine gandit

0 0
stricted pe 22 Iunie 2020 19:22
Un film bun. .
0 0
carmen_angelus_romila pe 23 August 2018 20:24
Abordand cat se poate de realist faptele, filmul ne povesteste despre niste saraci chinuiti ai soartii dintr-o destabilizata tara, incearca o viata civilizata pe teritoriul Frantei.
0 0
lili22 pe 31 Ianuarie 2018 23:00
Excelent film daca suprtati filme cu emigranti .Niste actri necunscuti mie au jucat bine.Nu stiu daca premiul de a Cannes era meritat.Regizorul e abonat la aceste premiii, a regizat si Profetul.
0 0

Spune-ţi părerea despre Dheepan

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Dheepan
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells