Will - O aventură de neuitat spre Finala Ligii Campionilor

6 Aug 2023
O metaforă pentru călătoria fiecăruia către realizarea propriilor visuri

Will (2011), un film regizat de Ellen Perry, după scenariul scris de Perry împreună cu Zack Anderson și având în distribuție nume precum Damian Lewis, Bob Hoskins și Perry Eggleton, a primit recunoașterea la Monaco International Film Festival, câștigând "Angel Film Award". Dar mai presus de premii și aprecieri critice, Will este un film de familie, o alegere perfectă pentru a fi vizionat împreună cu toți cei dragi.

Pentru Will Brennan, un copil de 11 ani cu sufletul aprins de pasiunea pentru Liverpool FC, visul de a ajunge la finala Ligii Campionilor nu este un simplu capriciu, ci o promisiune făcută tatălui său. Moartea acestuia îl lasă pe Will cu o durere imensă, dar și cu o dăruire și o hotărâre nemărginită de a-i onora amintirea.

Apare apoi Alek, străinul enigmatic, care, inițial, nu împărtășește aceeași pasiune pentru fotbal sau pentru Liverpool. El devine, însă, parte integrantă din călătoria lui Will, nu doar ca ghid fizic, ci și ca prieten și mentor spiritual. Alek îl înțelege pe Will și îi recunoaște suferința, devenind astfel o punte între copil și visul lui aproape inaccesibil.

Relația dintre Will și Alek creează axa principală în jurul căreia se desfășoară evenimentele filmului. Personajele sunt inițial opuse, dar unite de un scop comun. Will, interpretat de Perry Eggleton, este un băiat plin de speranță, inimos și nevinovat, cu o viziune pură asupra lumii și a visului său. Alek, jucat cu profunzime de Kristian Kiehling, este un adult tăcut și rezervat, cu o privire cinică asupra vieții, un om care și-a pierdut visurile.

Pe măsură ce Will si Alek călătoresc împreună, observăm cum relația lor se transformă și cum fiecare începe să influențeze pe celălalt în moduri profunde și neașteptate. Alek descoperă în Will o sursă de inspirație și o reamintire a entuziasmului și purității pe care le pierduse. În același timp, Will află de la Alek că viața poate fi mai complexă și că drumul către visuri poate fi plin de obstacole, dar că acestea pot fi depășite cu perseverență și curaj .

Această călătorie nesfârșită, în esență o odisee contemporană, ilustrează,  nu doar dorința unui copil de a-și împlini un vis, ci și nevoia universală de conexiune, înțelegere și acceptare. Ei nu călătoresc doar către o destinație geografică, ci și către o descoperire interioară și reciprocă, învățând unul de la celălalt și dezvoltând o prietenie care transcende diferențele dintre ei.

Pe măsură ce povestea avansează, descoperim trecutul complex al lui Alek și vedem cum inima sa se încălzește datorită inocenței și pasiunii lui Will.

Alek  dezvaluie ca a fost și el la un moment dat la fel de pasionat de fotbal ca Will. Dar viața l-a făcut să-și piardă entuziasmul. Ajutându-l pe Will să-și realizeze visul, Alek își regăsește bucuria și pasiunea pierdută.

Călătoria lui Will și Alek spre finala Ligii Campionilor este mult mai mult decât un simplu traseu geografic; ea se transformă într-o odisee plină de semnificații, o călătorie a auto-descoperirii și maturizării care îi modelează și îi redefinește pe amândoi.

Fiecare obstacol pe care îl întâlnesc - fie că este vorba de probleme financiare, dificultăți în a se înțelege sau probleme logistice - devine o ocazie de a învăța și de a crește. Aceste provocări îi apropie, deschizând drumul către o înțelegere mai profundă nu doar a lor, dar și a celorlalți și a lumii din jur.

La nivel simbolic, finala Ligii Campionilor devine mult mai mult decât un meci de fotbal. Ea reprezintă o etapă esențială în evoluția lor, un punct culminant în jocul vieții lor, unde se confruntă nu doar cu așteptările lor, ci și cu temerile și îndoielile. Drumul către această finală le dezvăluie caracterul lor adevărat și îi fortifică în convingerile lor.

În ciuda obstacolelor, determinarea lui Will și sprijinul constant al lui Alek le permit să ajungă la destinație. Acest lucru demonstrează că voința, prietenia și dragostea pentru un vis comun pot depăși orice barieră. Mesajul profund este că succesul nu se măsoară doar în atingerea unui obiectiv extern, ci și în creșterea interioară care se întâmplă pe parcurs.

Ellen Perry și Zack Anderson reușesc să creeze o narațiune care surprinde cu succes această aventură transformatoare, împletind realitatea cu metafora și construind o poveste inspirațională. Imaginile, muzica și interpretările aduc la viață această călătorie, oferind spectatorilor  o experiență care îi face să reflecteze la propriile lor vise și la puterea lor de a lupta pentru ele.

Drumul spre finala Ligii Campionilor în Will devine un reper universal pentru lupta fiecăruia dintre noi de a ne urma visurile și de a găsi curajul de a le împlini. Este o poveste care rezonează la nivel uman și care lasă o impresie durabilă, reușind să transforme un eveniment sportiv într-o meditație profundă asupra vieții și asupra posibilităților nelimitate pe care le oferă.

Călătoria lui Will și Alek este o metaforă frumoasă pentru călătoria fiecărui individ spre realizarea propriilor visuri. Este un film care ne învață că, indiferent de vârstă sau circumstanțe, niciodată nu este prea târziu să urmărim ceea ce ne dorim cu adevărat. În Will, visul și prietenia devin călăuze într-o lume plină de posibilități, chiar și atunci când toate șansele par pierdute.

Acum că ți-ai făcut o idee despre film, nu rămâne decât să te bucuri de el, alături de cei dragi. Pregătește gustările și lasă ca Alesto să completeze atmosfera. Momente de relaxare în familie cu Alesto!

Exploreaza subiecte similare:

Will, Ellen Perry, Damian Lewis, Bob Hoskins, Perry Eggleton

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells