Vin Diesel, despre Riddick

10 Sep 2013
Actorul revine la personajul care l-a transformat într-un star action

De vineri pot fi văzute pe ecrane, inclusiv în format IMAX, noile aventuri ale lui Riddick, antieroul ce s-a trezit cu o armată de fani după prima sa apariţie în Pitch Black. La 14 ani de la rolul care l-a făcut celebru, Vin Diesel revine la furyanul dezlănţuit cu Riddick, finalul trilogiei cu eroul în prim-plan. Iată mai jos un interviu despre ce a însemnat această experienţă pentru actor şi ce l-a determinat să se întoarcă la personaj.

Ai declarat, la un moment dat, că acest rol este special pentru tine. De ce?
Cred că a fost primul meu rol principal într-un film şi de aceea simt că s-a creat o legătură specială cu personajul. Mi-a plăcut enorm rolul încă de când am citit scenariul. Este un personaj complex şi un antierou în adevăratul sens al cuvântului. Asta m-a atras în mod special. Mai mult ca orice, fanii seriei au fost cei care m-au determinat să îi rămân fidel lui Riddick.

De ce să meargă publicul să vadă Riddick?
Cred că oamenii se identifică în mare măsură cu blestemul lui Riddick şi de asta îl plac. Fiecare dintre noi are momente când se simte marginalizat, criticat sau subestimat. Faptul că Riddick reuşeşte să îşi depăşească această condiţie de renegat prin acţiune este aspectul cel mai apreciat de către public.

Ce influenţă au avut primele două părţi ale seriei asupra filmului lansat recent?
Oamenii care ies de la Riddick trebuie să simtă că este un omagiu adus primei părţi a seriei şi, în acelaşi timp, că păstrează vie întrebarea despre originile lui şi direcţia în care se îndreaptă antieroul.

Fanii seriei aşteptau de mult o nouă aventură. Cum ai decis să faci al treilea film?
Am primit mai multe mesaje pe facebook în care fanii propuneau să pună mână de la mână câte 10 dolari fiecare pentru buget, iar eu să produc filmul. M-am simţit dator faţă de ei, de aceea m-am implicat şi ca producător.
 
Cum ai lucrat cu Katee Sackhoff (personajul Dahl)?
Katee are o influenţă enormă asupra rolului. E sexi şi talentată, exact cum mă aşteptăm. Are deja mulţi fani, ceea ce mi se pare foarte tare. S-a prezentat la casting cu mult entuziasm şi hotărâre să obţină rolul. Mi-a plăcut mult ce a făcut cu personajul ei.

Ce ne poţi spune despre prezenţa lui Karl Urban în distribuţie?
Urban e grozav. Ne-am distrat foarte mult la filmări şi este un profesionist. El a înţeles mai bine ca oricine mitologia care stă la bază poveştii. M-am simţit norocos să joc alături de el.
 
De ce crezi că Riddick a rămas pe planeta pustie?  
Adevăratul motiv pentru care Riddick încă se mai află pe această planetă este acela că încearcă să îşi stabilească o casă. Însă faptul că Necromongerii sunt pe urmele lui îl fac să realizeze că oricât şi-ar dori, locul în care a fost aruncat nu îi va deveni niciodată cămin. Îşi dă seama rapid că nicăieri nu va mai fi ca pe Furya.

Exploreaza subiecte similare:

Vin Diesel, Riddick, Katee Sackhoff, Karl Urban

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Tyson_Kyd pe 10 septembrie 2013 21:38
Vin Diesel este un mare om si un actor pe masura .
vladimir84 pe 10 septembrie 2013 21:47
Cred ca este o experienta unica sa vezi Riddick la Imax. Daca si preturile ar fi mai accesibile ar fi bataie pe bilete.
alex_il_fenomeno pe 14 septembrie 2013 19:13
De abia astept, sper sa fie in atmosfera clasica Riddick.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells