TV: şapte filme de văzut în săptămâna 18-24 ianuarie 2016

de Ştefan Dobroiu în 17 Ian 2016
Parodie, comedie, animaţie şi multă aventură pe micile ecrane

Televiziunile din România par a se concentra pe emisiuni de divertisment de calitate îndoielnică, ceea ce ne face tot mai dificilă misiunea săptămânală de a-ţi semnala cele mai interesante filme din programul TV. Iată mai jos ce am ales pentru această săptămână, concentrându-ne pe programele la care are acces majoritatea românilor.

Două pupeze albe/White Chicks (2004)
joi, 20.30, Pro TV
La sfârşitul lunii vom vedea la cinema Fifty Shades of Black, parodia lui Marlon Wayans la Fifty Shades of Grey. Până atunci, să ne întoarcem mai bine de un deceniu în trecut la o altă parodie a lui Wayans, însoţit de această dată de fratele său, Shawn Wayans. Două pupeze albe a fost desfiinţat de critică la premieră, dar s-a bucurat de un consistent succes de casă, mulţi spectatori rămânând sideraţi de trăsnăile imaginate de cei doi fraţi, interpreţii unor agenţi FBI de culoare care se deghizează în două surori caucaziene pentru a-şi salva cariera. Ştim, sună complicat, dar filmul parodiază comediile cu poliţişti şi liceeni.

Un pic însărcinată/Knocked Up (2007)
joi, 20.30, Antena 1
Între timp, Judd Apatow a devenit una dintre cele mai importante voci ale comediei americane, dar în 2007 se afla de-abia la al doilea lungmetraj. Knocked Up e o dovadă şi a fragilităţii faimei la Hollywood: Katherine Heigl, căreia i se prezicea un viitor strălucit, aproape că a dispărut din atenţia, în timp ce durduliul Seth Rogen se bucură de succes. Cei doi actori atunci foarte tineri îi interpretează pe Ben şi Allison, care nu au nimic în comun, dar, după o noapte petrecută împreună, află că vor deveni părinţi şi iau o decizie surprinzătoare cu privire la viitorul lor.

King Kong (2005)
joi, 21.00, TV1000
Protagonistul a trei filme, unul în 1933, altul în 1976 şi cel mai recent în 2005, King Kong are parte de o parteneră pe măsură în filmul lui Peter Jackson: Naomi Watts. Interpretat, cu ajutorul tehnologiei motion capture, de Andy Serkis, King Kong este probabil cel mai tragic personaj al speciei sale: dezrădăcinat de pe insula pe care este venerat ca un zeu, marele Kong sfârşeşte ucis de umanitate, într-o încleştare ce subliniază o dată pentru totdeauna războiul etern dintre civilizaţie şi natura sălbatică. În prezent se află în pregătire un prequel al filmului, Kong: Skull Island, cu Tom Hiddleston în rol principal şi premiera programată pentru martie 2017.

Codul lui Da Vinci/The Da Vinci Code (2006)
sâmbătă, 21.00, AXN
Iată că se fac aproape zece ani de la lansarea celui de-al doilea film ca încasări din 2006. Codul lui Da Vinci a căpătat o notorietate şi mai mare în urma boicoturilor organizate de Biserica Catolică, nemulţumită de reinventarea biografiei lui Iisus din romanul lui Dan Brown. Cu Tom Hanks în rolul specialistului în simbolistică Robert Langdon, filmul porneşte de la investigarea unei crime oribile comise în muzeul Luvru pentru a dezvălui poate cel mai bine păzit secret din istoria umanităţii. Cel de-al treilea film al trilogiei, Inferno, va apărea în cursul acestui an.

Piraţii din Caraibe: La capătul lumii/Pirates of the Caribbean: At World's End (2007)
sâmbătă, 22.00, Antena 1
În 2007 La capătul lumii devenea cel mai scump film din istorie, cu un buget de 300 de milioane de dolari, dar şi unul dintre campionii încasărilor (aproape un miliard). În România a fost campionul anului respectiv. Îi revedem pe căpitanul Sparrow (Johnny Depp), Elizabeth Swann (Keira Knightley) şi Will Turner (Orlando Bloom) într-o nouă aventură ce implică o confruntare pe viaţă şi pe moarte cu încercatul căpitan al navei Olandezul zburător, Davy Jones (Bill Nighy). Actorul român Marcel Iureş îl interpretează pe căpitanul francez Chevalle.

Furios şi iute/The Fast and the Furious (2001)
duminică, 20.30, Antena 1
Anul acesta se împlinesc 15 ani de la lansarea francizei care a crescut într-un an cât altele în zece, devenind una dintre cele mai de succes din istorie. După ce Furios şi iute 7 a încheiat 2015 pe primul loc în topul românesc al încasărilor şi al numărului de bilete vândute, ne întrebăm câţi români vor dori să reviziteze weekend-ul acesta începutul aventurii globale a lui Dominic Toretto (Vin Diesel). Povestea începe în Los Angeles, în lumea curselor de maşini, când tânărul Brian (Paul Walker) se alătură grupului lui Toretto fără să-i spună acestuia că este poliţist sub acoperire. Iată începutul prieteniei care pe marele ecran a durat pe 15 ani, iar în viaţa reală a fost sfârşită de moartea tragică a lui Walker.

Stă să plouă cu chiftele/Cloudy With a Chance of Meatballs (2009)
duminică, 20.30, Pro Cinema
Un film pe pofta întregii familii, animaţia din 2009 este de văzut şi pentru mesajul ei pro moderaţie (şi anti junk foodd). Avem de-a face cu un inventator trăsnit, Flynt, şi obsesia lui de a inventa o maşinărie în stare să mai schimbe meniul din micul său orăşel de la malul mării unde nu poţi mânca decât sardine! Doar că invenţia care face ca din cer să pice ca prin minune hamburgeri, cârnaţi, îngheţată, grătare şi multe altele, ajunge la un moment dat să se strice, iar porţiile să capete proporţii giganteşti şi... ucigătoare. Un succes de casă, filmul a avut parte de o continuare în 2013.

Exploreaza subiecte similare:

White Chicks, Fifty Shades of Black, Knocked Up, Cloudy With a Chance of Meatballs, king kong, The Da Vinci Code, Pirates of the Caribbean: At World's End, The Fast and The Furious

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 19 ianuarie 2016 22:55
Toate sunt filme bune, le-am vazut; eu doresc sa vad filme mai noi.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells