Totul despre The Grudge/Blestemul

de Cinemagia în 12 Nov 2019
Noua povestire, din 3 ianuarie 2020 la cinema, explorează în continuare misterul lui „Grudge” arătând cum s-a răspândit blestemul dincolo de zidurile ruinate ale casei unde a luat fiinţă

Sam Raimi şi Columbia Pictures ne propun un thriller înfricoşător, The Grudge/Blestemul, la cinema din 3 ianuarie 2020, care explorează secretele întunecate dindărătul unui jurământ de răzbunare. Cumplitul blestem supranatural se revarsă peste un grup de victime aparent fără legătură între ele, izvorând dintr-o casă mistuită de flăcări şi întinzându-se pretutindeni.

Mult aşteptata urmare a filmului de succes din 2004 The Grudge, care a avut încasări internaţionale de peste 188 milioane dolari, ne-o prezintă pe Amber Tamblyn (Joan of Arcadia) şi pe Sarah Michelle Gellar, care se reîntoarce pentru scurt timp în memorabilul rol al lui Karen, sub bagheta regizorală a aceluiaşi Takashi Shimizu, în acest film scris de  Stephen Susco. Producătorii sunt Sam Raimi, Rob Tapert şi Taka Ichise.

Actriţa japoneză Takako Fuji reia rolul lui Kayako, Ryo Ishibashi revine în rolul emblematic al detectivului Nakagawa, iar Ohga Tanaka, de nouă ani, joacă rolul victimei terorizate, Toshio.

Blestemul 2: Un nou început

În octombrie 2004, când a fost lansat Blestemul, fanii horror-ului din toată lumea au adorat thrillerul profund tulburător al lui Takashi Shimizu, contribuind la încasările internaţionale de  circa 190 de milioane dolari. Reacţia entuziastă la povestea lui Takashi Shimizu despre un blestem înfiorător care le făcea pe victime să moară într-un acces cumplit de furie, le-a deschis spectatorilor, atât vorbitori cât şi nevorbitori ai limbii engleze, apetitul pentru mai mult. 

Shimizu s-a decis să aprofundeze şi mai mult ideea blestemului răzbunării, pe care l-a creat pentru prima dată în producţia de limbă japoneză de mare succes, Ju-On. Aşa cum explică Shimizu, „Dacă Blestemul 2 ar fi avut aceeaşi povestire ca şi Ju-On 2, aş fi refuzat să regizez filmul pe motiv ca n-ar fi avut niciun haz să realizez un remake al aceluiaşi material. Dar când am aflat că producătorii vroiau să-mi pună la dispoziţie o nouă povestire, am simţit că mi-ar face plăcere să aprofundez misterul lui “Grudge” şi al noilor sale victime.”

Scenaristul Stephen Susco, care a adaptat primul film, a obţinut şansa de a crea următoarea etapă a legendei „The Grudge”. „Ştiam că ne doream cu toţii ca acest nou episod al seriei să îmbogăţească povestirea pe care o cunoşteam deja”, spune el. „Astfel, procesul creaţiei a fost mai intens decât în cazul primului film.  Am explorat mai multe direcţii de evoluţie a povestirii şi o mulţime de personaje şi le-am stilizat până când am obţinut esenţa povestirii”.

Shimizu adaugă: „Misterul blestemului va fi dezvăluit acum, pentru că el n-a fost descifrat în filmul iniţial. Totuşi, am spus povestea într-o asemenea manieră încât cei care n-au văzut niciuna dintre variantele anterioare ale lui Grudge, nici măcar cea japoneză, să poată înţelege fără probleme şi să savureze povestea fără să beneficieze de cunoaşterea ei anterioară”.

Un ansamblu de povești

„Deşi casa joacă un rol central în povestire, ‘Blestemul’ călătoreşte în mai multe locuri în Blestemul 2,” ne promite Shimizu. Noua povestire explorează în continuare misterul lui “Grudge” arătând cum s-a răspândit blestemul dincolo de zidurile ruinate ale casei unde a luat fiinţă. Amber Tamblyn, care joacă un rol principal în Blestemul 2, spune că ceea ce a captivat-o la scenariu a fost poveștile interconectate. „Când am citit scenariul, îmi amintesc cum săream de la povestea mea la ale celorlalți, care s-au țesut în jurul ei, și că am fost foarte încântată să văd ce se întâmplă cu celelalte personaje.”

Sarah Michelle Gellar, care revine în Blestemul 2, spune: „De la început, toată lumea a fost de acord că acesta este mai înfricoșător decât primul film, mai ales pentru că întâlnești personaje și știi atât de multe lucruri personale despre ele. De exemplu, personajul Allison, jucat de Arielle Kebbel, este o persoană despre care publicul chiar ajunge să afle cum a fost viața ei înainte de a întâlni ‘Blestemul.’”

Așa cum explică Kebbel însăși, „Deoarece Blestemul 2 este un film horror, nu este timp suficient pentru dezvoltarea personajelor.  Shimizu-san împreună cu mine am făcut din Allison tipul de personaj pentru care nu ai nevoie de cuvinte pentru a-l înțelege. Atunci când o vezi mai întâi încercând să intre în gașca fetelor ‘cool’ de la liceul internațional, n-o poți ajuta, doar îți pare rău pentru ea. De la șosetele ei diferite, încălțămintea maro ieftină, îmbrăcămintea amuzantă, totul până la postura stângace ... chiar ar fi păcat să nu-ți pară rău de Allison.”

Pentru actorul veteran Christopher Cousins, faptul că poveștile sunt alternate pe durata filmului dă un sentiment deliberat de dezorientare. „Ca parte din public, începi să identifici acel simț al dezorientării, care te face să te simți mult mai vulnerabil,” spune el.

Tamblyn, care împarte multe din scene cu Edison Chen, este de acord că spre deosebire de multe thrilleruri horror, Blestemul 2 este un film bazat pe personaje. „Este vorba chiar despre momentul în care necunoscutul devine personal, atunci când ceva îngrozitor ajunge foarte aproape, dar este încă inexplicabil. Multe filme horror nu rezervă timp pentru aceasta. Există lucruri despre acest film care sunt atât de înfricoșătoare încât am tremurat atunci când am citit scenariul!  Ceea ce este minunat la un thriller horror bun – este că ține publicul atent permanent pe măsură ce lansează scene vizuale înfricoșătoare către el.”

Distribuția filmului Blestemul 2 este compusă dintr-un grup internațional de actori. Amber Tamblyn, Arielle Kebbel, Jennifer Beals, Christopher Cousins, Sarah Roemer, Jenna Dewan și Joanna Cassidy sunt americani. Matthew Knight și Edison Chen sunt canadieni, Teresa Palmer este australiancă, iar Misako Uno este japoneză. 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

The Grudge

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells