Tot ce știm despre Infernul din zgârie-nori

de Cinemagia în 10 Iul 2018
Skyscraper se lansează pe marile noastre ecrane pe 13 iulie

Supervedeta Dwayne Johnson se află în fruntea distribuţiei noii producții marca Legendary – Infernul din zgârie-nori, în rolul fostului agent FBI și veteran de război, Will Sawyer, comandant al unității de negociatori pentru situații care implicau ostatici, care acum este consultant independent pentru securitatea clădirilor zgârie-nori.

În cursul unei misiuni de consultanță în China, acesta se trezește implicat, fără voia lui, într-un incendiu catastrofal chiar în clădirea pe care fusese chemat să o inspecteze din punct de vedere a siguranței și securității. În scurt timp își dă seama că acest incendiu i se înscenase de către forțe necunoscute, așa că prioritatea lui acum este să afle cine și cu ce motiv îl voia mort, și să-și scoată și familia rămasă captivă în infernul dezlănțuit în acea clădire colosală.

Scris și regizat de Rawson Marshall Thurber (Central Intelligence, We’re the Millers), thrillerul de acțiune 3D e produs de Beau Flynn (San Andreas, Baywatch), Johnson, Thurber și Hiram Garcia (San Andreas, Central Intelligence).

Perla, cel mai înalt zgârie-nori din lume

Cu 225 de etaje și cu o înălțime de peste 1050 de metri, este situat la marginea Kowloon, lângă faimosul Victoria Harbour în Hong Kong, un reper al prosperității și reușitelor tehnologice.

Destul de vast încât să cuprindă două Empire State Building și cu încă 50 de etaje în plus, este cu siguranță o operă de artă. Structura sa sinuoasă se împarte la vârf în două, susținând o enormă sferă luminoasă ce îi conferă clădirii renumele. Inspirată de anticul mit chinezesc Perla Dragonului, maiestoasa clădire promite tuturor celor care locuiesc acolo că vor rămâne în siguranță.

Dotat precum un hotel de cinci stele, cu trei săli de gimnastică, două cinematografe cu 16 ecrane, teren de golf, sală de concerte, un mall de șase etaje, un restaurant de trei stele Michelin, Parcul Jade ce are 30 de etaje, și mai mult de 100 de etaje de apartamente luxoase, turnul Perla este el însuși un oraș. Ideea dezvoltatorului chinez Zhao Ming Zhi, este de altfel prima din lume de asemenea mărime ce se bazează pe energie solară și eoliană și reușește să aducă un nivel atât de ridicat de performanță în sustenabilitate: își creează practic și propria hrană.

„Perla este însăși un personaj în filmul nostru”, spune producătorul filmului Hiram Garcia. „În orașe precum Hong Kong unde populația este atât de mare, se întâlnește deseori problema lipsei spațiului pentru construcții întinse; poți doar să construiești clădiri tot mai înalte. Să ne plasăm acțiunea în cea mai înaltă clădire din lume reprezintă în mare parte realitatea actuală. Cu toate astea, Perla este de trei ori mai mare decât Empire State Building. Este una dintre situațiile în care apare întrebarea: Dacă putem face un lucru, ar trebui să-l facem? Este un aspect al Titanicului. Este o minune a tehnologiei, dar odată cu ea, apar și riscuri, așa cum Will și familia sa au să întâlnească”.

Cine este Will Sawyer (personajul lui Dwayne Johnson)?

Îl întâlnim pe Will pentru prima oară cu 10 ani în urmă, atunci când conducea o divizie de asalt în Echipa de Salvare a ostaticilor în cadrul FBI în mijlocul unei situaţii tensionate ce implică salvarea unei familii ținută captivă într-o cabină de către un om cu probleme. Atunci când negocierile eșuează, echipa lui Will este trimisă înăuntru. Misiunea de salvare ia o turnură neașteptată, iar Will pierde ostaticii, mare parte din echipa sa, dar și piciorul său stâng, de la genunchi în jos.
 
În timp ce se recuperează în spital, atât fizic cât și psihic pentru a se putea întoarce la carieră pe care o avea înainte de accident, Will o întâlnește pe frumoasa și talentata Sarah, medicul chirurg ce i-a salvat viața. El și Sarah se căsătoresc și își întemeiază o familie fericită împreună. Un deceniu mai târziu, cei doi sunt niște părinți devotați pentru gemenii de opt ani, Georgia și Henry, o echipă de copii ce sunt atât amici, cât și rivali în încercarea de a obține afecțiunea părinților.
 
În ciuda trecerii timpului, unele răni refuză să se vindece. Puternicul Will este pentru totdeauna un om schimbat, iar piciorul pe care l-a pierdut este amintirea constantă a celei mai întunecate nopți a vieții sale. A dat armele pe un pix și a părăsit armata pentru a deveni un antreprenor privat, consiliind sectorul corporativ cu privire la securitate.

Exploreaza subiecte similare:

Skyscraper 

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells