The Visit, cel mai bine primit film al lui M. Night Shyamalan în 13 ani

de Ştefan Dobroiu în 13 Sep 2015
Specialistul în "dezastre" cinematografice revine în atenţie cu un horror cu buget mic

M. Night Shyamalan, regizorul care a dat lovitura cu hitul Al şaselea simţ în 1999 şi a înregistrat apoi o cădere abruptă în aprecierile publicului şi ale criticilor, pare să fi revenit pe calea cea bună cu The Visit, un horror found-footage lansat vineri pe marile ecrane din SUA. Filmul nu are o dată de lansare în România.

După ce uimea publicul mondial cu debutul Al şaselea simţ şi revenea în atenţie cu (pentru noi dezamăgitoarele) Unbreakable şi Signs, Shyamalan a semnat câteva dintre filmele cel mai prost primite de critică din ultimii ani. After Earth, The Last Airbender şi The Happening sunt doar câteva exemple.

The Visit, povestea a doi fraţi care se bucură de o săptămână alături de bunicii lor într-o izolată fermă din Pennsylvania, dă curând idilicul montan pe horror-ul în toată puterea cuvântului. "Aici ora de culcare este 9.30. Ar fi o idee bună ca după această oră să nu ieşiţi din cameră", le spune bunicul nepoţilor, după care, aşa cum probabil ne aşteptam cu toţii, lucrurile degenerează.

Fără să fie extrem de bine primit, The Visit are totuşi un procent de 62% cronici pozitive pe Rottentomatoes. Este prima "roşie proaspătă" primită de Shyamalan de la Signs, horror-ul SF lansat în 2002. "The Visit le oferă fanilor genului un melanj satisfăcător de sperieturi şi râsete şi în acelaşi timp semnalează o întoarcere la formă a scenaristului-regizor M. Night Shyamalan", este concluzia Rottentomatoes.

Iată mai jos trailerul filmului.

Exploreaza subiecte similare:

M. Night Shyamalan, The Visit, After Earth, The Last Airbender, The Happening, Signs, The Sixth Sense

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Shadow_Master pe 13 septembrie 2015 15:25
Unbreakable a fost chiar foarte bun.
bogyvaly pe 14 septembrie 2015 10:43
Ca si Signs, de altfel. Dar totul este o chestie de gusturi....
Shadow_Master pe 14 septembrie 2015 12:12
Mi-a placut si Signs.The Village a fost ok, dar de la Lady in the Water au inceput sa fie din ce in ce mai slabe.Nici nu am rezistat sa vad pana la final The Last Airbender.The Happening si After Earth nu au fost foarte bune dar mi s-au parut acceptabile.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells