The Social Dilemma, documentarul considerat mai dur decât un film horror

de Daniel Dumitrescu în 14 Sep 2020
Fanii Netflix spun că producția trebuie văzută, desi mulți mărturisesc că au căpătat o senzație de anxietate după ce au aflat că fiecare acțiune de pe internet este monitorizată.

The Social Dilemma, documentarul care prezintă "partea întunecată" a rețelelor de socializare, trebuie neapărat văzut, desi este tulburător, sunt de părere fanii platformei Netflix.

Filmul analizează modul în care rețelele de socializare ne influențează viața și faptul că foarte putini dintre noi conștientizează că fiecare acțiune de pe internet este monitorizată cu o precizie îngrijorătoare, notează The Mirror.

"Această docu-dramă explorează impactul uman periculos al rețelelor de socializare, iar experții în tehnologie trag semnalul de alarmă asupra propriilor creații", se arată în prezentarea documentarului lansat săptămâna trecută.

Deși fundamental nu aduce elemente noi față de dezvăluirile din presă și din alte documentare despre controlul pe care îl exercită marile companii tehnologice asupra utilizatorilor, The Social Dilemma se remarcă prin mărturiile convingătoare ale celor care au creat aceste "plase informaționale" în care cad miliarde de oameni.

Filmul prezintă mărturiile unor specialiști care au lucrat pentru marile companii de tehnologie, precum Facebook, Pinterest, Google, Twitter, Instagram și altele, și care acum atrag atenția asupra direcției greșite spre care se îndreaptă aceste rețele.

"Ceea ce vreau să știe oamenii e că tot ce fac online este privit, este urmărit. Fiecare acțiune pe care o faci este monitorizată cu atenție și înregistrată", se arată în trailerul documentarului.

"Ceea ce oamenii nu realizează este că există o întreagă echipă de ingineri al căror role este să-ți folosească psihologia împotriva ta. Întotdeauna am simțit că era fundamental o fortă a binelui - acum nu știu dacă mai e așa", spune unul dintre personajele documentarului.

Reacțiile celor care au urmărit filmul sunt pozitive, însă mulți recunosc că acum, după ce au înțeles la ce pericol se expun, au rămas cu un sentiment de teamă. "Trebuie să vezi Dilema Socială pe Netflix. E răvășitor și sincer... te face să te simți murdar. Voi reevalua rețelele de socializare", a scris cineva pe Twitter.

"Deci The Social Dilemma este realitate, nu un episod din Black Mirror?", a scris altcineva.

"The Social Dilemma" este cel mai înfricoșător și mai uimitor lucru pe care l-am văzut vreodată pe Netflix", a concluzionat un alt utilizator.

Alții avertizează, însă, că documentarul are un efect foarte dur: "Nu te uita la The Social Dilemma... îți dă imediat senzația de anxietate. Îmi vine să arunc telefonul. Mă simt înșelat și parcă cineva mă urmărește tot timpul", a scris un utilizator.

Alte știri din cinema

Documentarul Impresioniști secreți în premieră la Happy Cinema București

Filmul explorează revoluția din artă adusă de mișcarea impresionistă, și prezintă 50 de comori ascunse, expuse pentru prima dată la Roma în Palazzo Bonaparte.

Avem sinopsis oficial pentru Monster Hunter, ecranizarea jocului video omonim

În fața unei primejdii care le-ar putea distruge lumea, acești viteji luptători își combină forțele pentru lupta supremă

Sequel-ul la The Passion of the Christ va fi „cel mai amplu film din istorie”

Mel Gibson lucrează la scenariul lui The Passion of the Christ: Resurrection de câțiva ani buni

Tenet are rezultate bune la box-office pe măsură ce publicul se întoarce, încet-încet, în săli

China, cu 5,6 milioane de dolari la al treilea weekend de rulare al filmului, încă este pe locul 1 la încasări

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells