The Prom: O „explozie de bucurie” pentru fanii musical-ului

de Marina Florea în 30 Nov 2020
Premiera filmului cu numeroase staruri, semnat de Ryan Murphy, va avea premiera în România pe 11 decembrie

Musical-ul The Prom, semnat de Ryan Murphy, cu Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden, Kerry Washington, Keegan-Michael Key, Andrew Rannells și nou-venita Ellen Pellman, va avea premiera pe Netflix România, în data de 11 decembre. O serie de critici de film și presa străină s-au putut bucura de vizionarea filmului, stârnind o varietate de prime reacții. Primele reacții variază de la extatice la rezervate, scrie IndieWire.

The Prom este varianta cinematografică a musical-ului de Broadway premiat al lui Chad Beguelin, Bob Martin și Matthew Sklar. „Motivul pentru care (acest musical) spune atât de multe pentru mine este că pe atunci când eram tânăr aș fi vrut să văd așa un film”, relatează Murphy într-o sesiune de întrebări și răspunsuri ținută după film. „Mi-aș fi dorit ca pe atunci când eram în proces de maturizare să nu mă simt așa de singur. Ca și personajul lui Jo Ellen, și eu sunt din Indiana. Aveam un sentiment asemănător atunci când căutam o comunitate în care să mă integrez, și mă bucur că acest musical este despre ceva anume. Este despre lupta de a fi luat în seamă și de a fi parte din conversație”.

În film, actrița cândva star de Broadway Dee Dee (Meryl Streep), de două ori câștigătoare de premiu Tony, face echipă cu Barry Glickman (Corden) pentru a face un musical despre Eleanor Roosevelt. Având cronici dezamăgitoare, producția se oprește încă din prima seară, așa că cei doi se hotărăsc să își învie reputația cu un bal de caritate. Lor li se adaugă cântăreața de Broadway Angie Dickinson (Kidman), alături de actorul ieșit din lumina reflectoarelor Trent Oliver (Rannels), propunându-și să salveze situația pentru Emma Nolan (Pellman), aflată la vârsta liceului, căreia i s-a interzis să își aducă prietena Alyssa (Ariana DeBose) la balul de absolvire.

În ceea ce privește distribuirea lui Meryl Streep în rolul actriței Dee Dee Allen, Meryl a glumit: „A fost așa o provocare să joc o persoană atât de vanitoasă și de excesivă, o narcisistă mare și grasă! Nu știu unde au găsit-o”, adăugând în ceea ce o privește că „nu este o divă”.

Nicole Kidman face câteva numere de dans jazz, o premieră pentru o actriță care are de altfel în palmares musical-uri precum Moulin Rouge! și Nine: „Ryan a aranjat să fiu înconjurată de aceste dansatoare de Broadway care cu asta se ocupă”, relatează ea. „Am început și m-am gândit: Nu voi fi vreodată în stare să urc acest munte.... însă fiind pregătită să fac asta, și având această echipă care să mă susțină și care să mă facă să cred că pot, a fost minunat”.

Washington joacă rolul severei femei-președinte a Asociației părinților (și mama Alyssei) Dna Greene, oferind personajului mai multă profunzime decât în varianta pentru scenă, plus un număr final captivant. Actrița relatează că „și-a croit drumul în numărul muzical de la final.”

Distribuția a încurajat în unanimitate Netflix pentru gestul de a pune producția de pe scenă pe ecran, mai ales acum că teatrul de pe Broadway trece prin clipe grele. „Acum, numeroși oameni pot să vadă aceasta la distanță de un click, și, sperăm, ca acest mesaj de iubire necondiționată și de veselie să poată fi simțit pe ecran”, relata Kidman în ceea ce reprezenta o scrisoare de dragoste pentru toleranță.

„Cred că atunci când publicul va termina de vizionat vor spune ”Hai să urmărim din nou”, pentru că este ceva pe care pur și simplu nu poți obține într-o piesă de teatru”, a spus Streep.

Filmul va fi disponibil pe plan global pe Netflix dar și în anumite săli începând de pe 11 decembrie.

Exploreaza subiecte similare:

The Prom

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 1 decembrie 2020 20:22
Aha. Un film despre LGBTQ. Pas. Îmi iau porția despre aste în absolut toate filmele și serialele la un nivel ridicat sau mai redus.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells