The Institute, noul roman al lui Stephen King, va deveni serial

de Ştefan Dobroiu în 12 Sep 2019
Romanul spune povestea unor copii cu puteri supraumane supuşi unor experimente sinistre

The Institute, cel mai recent roman al lui Stephen King, s-a lansat marţi în întreaga lume şi deja a început lucrul la ecranizarea sa. De aceasta se vor ocupa două nume proeminente de la Hollywood, omniprezentul David E. Kelley şi unul din regizorii serialului Lost, Jack Bender. Cei doi sunt răspunzători şi pentru excelentul Mr. Mercedes, serialul inspirat de romanul omonim al lui King şi ajuns acum la al treilea sezon (cronica noastră, aici).

The Institute îl are în centrul atenţiei pe Luke Ellis, un băiat cu puteri ieşite din comun care este răpit de o organizaţie şi închis în Institut, alături de alţi copii cu puteri. Ce va afla Luke foarte curând este că Institutul condus de nemiloasa doamnă Sigsby are un singur scop şi anume să extragă puterile miraculoase ale copiilor - de la telepatie la telekinezie. Cine se împotriveşte are parte de pedepse mai mult decât brutale.

Poate că premisa seamănă supărător de mult cu X-Men, mai ales cu The New Mutants, filmul Fox amânat pentru aprilie 2020, dar conform Slashfilm cronicile romanului au fost mai mult decât amabile, cei de la The New York Times fiind de părere că The Institute ar putea fi "cel mai înspământător roman al lui King de până acum", lucru destul de greu de crezut. Cu siguranţă autorul este extrem de familiarizat cu benzile desenate şi filmele X-Men şi nu s-ar fi aventurat pe acelaşi drum fără câţiva aşi în mânecă.

În acest moment nu se ştie când va părea serialul, dar ne aşteptăm să-l vedem cel mai devreme în toamna lui 2020 sau primăvara lui 2021. Până atunci îl poţi vedea pe Stephen King într-un cameo în It Chapter Two, horror-ul lansat săptămâna trecută pe marile noatre ecrane.

Exploreaza subiecte similare:

stephen king, Jack Bender, David E. Kelley, It Chapter Two, Mr. Mercedes, The New Mutants

Alte știri din cinema

Cum arată mașina lui James Bond din No Time to Die

Pelicula se va lansa la noi pe se va lansa la noi pe 10 aprilie 2020

Sylvester Stallone a confirmat încă un film cu Rocky Balboa

Starul va reveni pe marele ecran din 20 septembrie în Rambo: Last Blood

The Lighthouse, în exclusivitate în România la Dracula Film Festival

Cea de-a șaptea ediție a festivalului dedicat filmelor fantasy și de groază va avea loc între 16 și 20 octombrie 2019 la Brașov

Drama medicală The Good Doctor, cu Freddie Highmore, din 3 octombrie, la AXN

Actorul a fost nominalizat în 2018 la Globurile de Aur, categoria „Cel mai bun actor într-o dramă TV”.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cretzulynne pe 14 septembrie 2019 10:49
https://stephenking.com/p/the-institute/?fbclid=IwAR3hz1b8rCM8Q7_DI0MtrSTuliXQ9XjunIQEtaNi5c_BeEQ3xHIYxIcQIp8

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells