„The Crown este plin de ficțiuni și de supoziții”, afirmă fratele Prințesei Diana

de Marina Florea în 25 Nov 2020
Charles Spencer a afirmat că publicul american are tendința de a lua evenimentele din The Crown drept fapte reale

Charles Spencer, fratele defunctei prințese Diana, avertizează publicul Netflix să aibă o doză de scepticism în ceea ce privește serialul dramatic The Crown.  Cel de-al patrulea sezon al serialului surprinde personajul Dianei, jucată de către nou-venita Emma Corrin. Într-un interviu cu „Love Your Weekend with Alan Titchmarsh” (citat de Today), Spencer a afirmat că publicul american are tendința de a lua evenimentele din The Crown drept fapte reale, lucru pe care el nu îl susține, în contextul în care personajul Dianei a devenit personaj principal în sezonul patru al serialului.

Charles Spencer avertizează cinefilii să nu creadă că The Crown prezintă fapte reale

Spencer a respins, de asemenea, solicitarea echipei de filmare de a realiza o parte din noul sezon la reședința familiei Spencer din Northamptonshire, Anglia.

„Echipa The Crown mi-a solicitat permisiunea de a filma la Althorp și, evident, am spus nu”, susține Spencer. „Grija mea este că lumea va vedea acest serial și va uita că este vorba de o ficțiune. Vor presupune, în special non-britanicii, mă gândesc la americani, că vor privi The Crown ca pe o lecție de istorie. Ei bine, nu de asta au avut parte. Există numeroase supoziții și ficțiuni, nu-i așa? Vă referiți la fapte reale, însă elementele de umplutură nu sunt fapte reale”.

„Este de datoria mea să o apăr pe cât se poate”, continuă Spencer despre sora sa defunctă. „Ea mi-a încredințat, de exemplu, tutela fiilor ei... așa că există o încredere transmisă mai departe. Noi am crescut împreună, și atunci când crești cu cineva rămâne aceeași persoană, indiferent ce se întâmplă mai târziu. Deci da, mă simt foarte implicat în rolul de a-i onora amintirea...”

Sezonul 4 din The Crown descrie căsnicia zbuciumată dintre Diana și Charles, și a trezit reacții negative în familia regală. Mai multe scene arată cum Charles o abuzează verbal pe Diana, apoi una dintre scene înfățișează o scenă sensibilă în care Diana îl acuză pe Charles, în seara de pregătire a nunții, de relația cu Camilla Parker Bowles.

The Mail anunța duminică faptul că Prințul William este nemulțumit de modul în care îi sunt prezentați părinții în sezonul 4 din The Crown. Un apropiat al ducelui de Cambridge a declarat că William este deranjat de „prezentarea simplistă a părinților săi, numai pentru ca (streamerul) să facă bani.”

Exploreaza subiecte similare:

The Crown, Emma Corrin

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells