Star Wars: Episode VIII începe filmările în Irlanda

de Ştefan Dobroiu în 10 Sep 2015
Află ce sălbatic obiectiv turistic va apărea în filmul aşteptat în mai 2017

Rian Johnson, regizorul şi scenaristul lui Star Wars: Episode VIII, se apucă de treabă chiar luna aceasta, când va filma imagini ce vor fi incluse în premiera din 26 mai 2017. Prima locaţie vizitată de echipă este insula Skellig Michael, unul dintre cele mai celebre obiective turistice ale Irlandei.

În acest moment nu se ştie dacă secvenţele filmate aici vor include şi actori sau este vorba doar de fundaluri necesare pentru realizarea complexelor decoruri fantastice finisate cu ajutorul tehnologiilor CGI.

Interesant este faptul că această locaţie a fost folosită şi pentru Star Wars: Episode VII - The Force Awakens. Detaliul i-a făcut pe redactorii slashfilm.com să emită două supoziţii legate de revenirea echipei Star Wars pe insulă: ori aceasta va fi prezentă într-o secvenţă de pe genericul de final al Episodului VII, în stilul Marvel, ori este corect zvonul că aici au loc atât sfârşitul Episodului VII, cât şi începutul Episodului VIII.

Pitoreasca insulă face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind inclusă în 1996 pe lista obiectivelor protejate. O mănăstire creştină a fost fondată pe Skellig Michael în secolul VI, dar din secolul XII insula nu mai este locuită. Poate fi vizitată între lunile aprilie şi octombrie şi includerea ei în scene din filmele Star Wars cu siguranţă va creşte numărul de turişti să-i exploreze peisajele sălbatice.  

Sursă foto: Irish-Net.de

Exploreaza subiecte similare:

Rian Johnson, Star Wars: Episode VIII, Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells