Stan Lee, despre modificarea culorii şi a orientării sexuale ale lui Spider-Man

de Cristina Grigore în 24 Iun 2015
O ştire recentă, în care se arătat că cei de la Sony nu au voie să modifice în filmele lor aceste aspecte, a stârnit comentarii printre fani

O clauză din contractul încheiat între Marvel şi Sony, ce specifică faptul că Spider-Man trebuie să rămână caucazian şi heterosexual, a apărut recent online şi a stârnit controverse în rândul fanilor supereroului. O parte au fost de părere că Spider-Man trebuie să rămână la culoarea albă a pielii, în vreme ce alţii au susţinut ideea că supereroul reprezintă tocmai ideea ca în spatele măştii sale să se poate afla oricine, indiferent de culoarea pielii sau orientarea sexuală.

Unul dintre creatorii personajului, Stan Lee, a ţinut să îşi ofere propria opinie legată de subiect: „Nu aş fi avut nicio obiecţie, dacă de la bun început Peter Parker era creat ca fiind afro-american, latino, indian sau orice altceva. Dar nu văd nici un motiv să schimbăm asta. Cred că există loc şi pentru supereroii homosexuali, desigur. Dar, încă o dată, nu văd nicio justificare în a schimba înclinaţiile sexuale ale unui personaj odată ce ele au fost stabilite”.

„Asta nu înseamnă că sunt împotriva homosexualilor sau a celor de culoare. Dar personajele latino trebuie să rămână latino. Black Panther clar nu ar trebui să fie elveţian. Pur si simplu nu văd de ce am schimba ceva ce a fost creat de la bun început într-un anumit fel, când este atât de uşor să adaugi personaje noi. Eu zic să vină fiecare cu tipul de personaj pe care îl doreşte”, a continuat Lee.

Marvel Comics va relansa anul acesta aventurile lui Spider-Man, într-o serie ce îl va plasa în costumul supereroului pe Miles Morales, fiul unui afro-american şi al unei portoricane.

Exploreaza subiecte similare:

Stan Lee, spider-man

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells