„Silence”, producția de anvergură a lui Martin Scorsese, din 17 martie în cinematografe

de Cinemagia în 9 Mar 2017
Andrew Garfield interpretează un preot portughez iezuit, trimis în Japonia pentru a ușura suferința „creștinilor ascunşi”, care trăiesc în subteran din cauza persecuției și torturii

 „Silence”, mult așteptatul film despre credinţă şi religie al reputatului regizor Martin Scorsese,  nominalizat la Oscar 2017 pentru Cea mai buna imagine (semnată de Rodrigo Prieto), intră în cinematografele noastre pe 17 martie.  

Cu rolurile principale jucate de Andrew Garfield, Adam Driver și Liam Neeson, „Silence” este povestea a doi misionari portughezi care pornesc într-o călătorie periculoasă în Japonia secolului al XVII-lea în căutarea mentorului lor dispărut,  pentru a răspândi creştinismul.

 În acea perioadă, conducerea japoneză şi elita samurailor erau hotărâţi să eradicheze creştinismul în toate formele ei.  Adepţii erau vânaţi şi torturaţi, forţaţi să renunţe la credinţă sau ucişi în chinuri groaznice.

Scenariul filmului este scris de Scrosese împreună cu Jay Cocks şi are la bază romanul publicat de Shusaka Endo în 1966 care pune sub semnul întrebării lipsa răspunsului divin în faţa suferinţei umane.

Andrew Garfield interpretează un preot portughez iezuit, trimis în Japonia pentru a ușura suferința „creștinilor ascunşi”, care trăiesc în subteran din cauza persecuției și torturii. Pentru impresionanta dramă istorică a fost construit totul de la zero, inclusiv satele, vechiul Nagasaki și zonele din Macao, precum Ruinele Sfântului Paul, unde erau exilaţi creștinii japonezi. Pentru a noua sa colaborare cu Scorsese, scenograful Dante Ferretti (care a făcut şi costumele) a aprofundat arhitectura japoneză din secolul al XVII-lea.

Un film distribuit de Freeman Entertainment.

Exploreaza subiecte similare:

Silence, Martin Scorsese, Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells