Sezonul 3 din „Humans”, din 8 octombrie, la AMC

de Cinemagia în 1 Oct 2018
Noul sezon al producției mărește miza, explorând ce se întâmplă când granița dintre om și mașină este neclară

AMC anunță premiera autohtonă a celui mai nou sezon din serialul „Humans”, al treilea: acesta va fi difuzat în fiecare luni, de la ora 22:00, din 8 octombrie. „Humans” aruncă o privire cutremurătoare în culisele evoluției tehnologice și analizează efectul acesteia asupra societății, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Noul sezon al producției create de Sam Vincent și Jonathan Brackley („Spooks, Spooks: The Greater Good”) mărește miza, explorând ce se întâmplă când granița dintre om și mașină este neclară.

Revenim în universul „Humans” exact la un an de la finalul seriei a doua, când toate synth-urile au devenit conștiente (Ziua Zero). Efectul deciziei lui Mattie Hawkins de a încărca codul a fost imediat și catastrofal. Aproape 500 de milioane de synth-uri au devenit deodată capabile să gândească și să simtă, iar peste 100.000 de oameni și-au pierdut viețile.

Pe fundalul revoluției synth-urilor, clanul Hawkins se chinuie să lase trecutul în urmă și să se acomodeze cu viața de familie separată. Laura își administrează propria firmă de avocatură, specializată în protecția synth-urilor atipice, dar progesul e unul încet. Acasă, Mattie se simte extrem de vinovată din cauza deceselor provocate de cod. Toby și Sophie își vizitează tatăl (Joe) la Waltringham, unde acesta lucrează la un magazin și își pune din ce în ce mai multe întrebări despre traiul acesta departe de copiii lui.

La un an de la declanșarea conștiinței în rândurile synth-urilor, populația oprimată luptă pentru supraviețuire într-o lume care le urăște și se teme de mașini. Marea Britanie este divizată, iar oamenii și synth-urile luptă pentru pace, dar orice urmă de stabilitate dispare când în comunitatea synth-urilor încep să apară probleme. Pe fundalul haosului politic, complexitățile etice ale apariției unei noi specii sunt analizate pe mai multe planuri narative. Familia synth formată din Mia (Chan), Niska (Berrington) și Max (Jeremiah) luptă în continuare pentru dreptul la supraviețuire, iar Joe (Goodman-Hill), Laura (Parkinson) și copiii lor – Mattie (Lucy Carless), Toby (Theo Stevenson) și Sophie (Pixie Davies) – se chinuie să se adapteze la urmările evenimentelor cataclismice din sezonul 2.

Niska și Astrid trăiesc împreună la Londra, iar Astrid lucrează într-un pub, unde sunt bineveniți atât oamenii, cât și synth-urile. După ce pub-ul devine ținta unui atac terorist, oamenii și synth-urile trebuie să rezolve problemele politice care ies la iveală, într-o lume aflată într-un echilibru fragil. Forța de lucru robotică a fost refăcută, economia își revine, iar viața pare a fi revenit la normal. Acum, noile synth-uri „sigure” au ochii portocalii, iar exemplarele cu ochi verzi sunt ceva de temut. Acestea trăiesc, în principal, în zone restricționate, cu resurse limitate și fără protecție – iar într-una din aceste zone (Railyard) se află și Max, Mia și Leo. Primul este noul lider, Mia este fața noii mișcări (se ocupă de PR și își dă seama că trebuie să-și schimbe strategia, după ce interesul public în legătură cu problemele lor scade masciv), iar Leo e în comă (toate mecanismele de synth i-au fost îndepărtate și a devenit complet om). În poveste apar personaje noi: Anatole (care se ocupă de reparația synth-urilor) și Agnes (care nu e deloc mulțumită de felul în care conduce Max grupul), care trăiesc în Railyard.

Din distribuție fac parte Mark Bonnar („Catastrophe”, „Apple Tree Yard”), Gemma Chan („Captain Marvel”, „Crazy Rich Asians”), Katherine Parkinson („The Honorable Woman”, „The IT Crowd”), Tom Goodman-Hill („Mr. Selfridge”, „The Imitation Game”), Emily Berrington („24: Live Another Day”, „The Inbetweeners 2”), Colin Morgan („Merlin”, „The Fall”), Ivanno Jeremiah („Black Mirror”, „Doctor Who”) și Ruth Bradley („Grabbers”, „Pursuit”). A treia serie are 8 episoade.

Inspirat de premiatul serial SF suedez „Real Humans” (creat de Lars Lundstrom), al treilea sezon Humans a fost comandat pentru Channel 4 de Beth Willis și Simon Maxwell și pentru AMC de Kristin Jones. 

 

Exploreaza subiecte similare:

Humans

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells