Serialul The Great/Ecaterina, „savuros și cu un simț ușor pervers al umorului”

de Gloria Sauciuc în 20 Mai 2020
În luna iunie, vom putea urmări acest serial pe micul ecran

Unele restricții impuse de guvernanți din cauza pandemiei s-au ridicat, asta însemnând că putem ieși din casă fără o motivație scrisă, dar serile în continuare le putem dedica binge-watchingului. Dintre serialele ce au ieșit în evidență printre zecile de tentații este dramedia de epocă The Great. Despre serial criticii de film străini spun că este „Extraordinar, chiar dacă gratuit. The Great/Ecaterina nu reușește să ajungă la nivelul celei care i-a dat numele, anume Ecaterina cea Mare, însă rolurile savuroase realizate de Elle Fanning și Nicholas Hoult, plus un simț ușor pervers al umorului, îl fac un serial care merită urmărit”.

Serialul The Great/Ecaterina spune povestea amuzantă și ficționalizată a viitoarei Ecaterina cea Mare, o fată idealistă și romantică, care ajunge în Rusia pentru o căsnicie aranjată cu împăratul Petru. Sperând la iubire, Ecaterina descoperă acolo o lume periculoasă și depravată, pe care se decide să o schimbe. Tot ceea ce trebuie să facă este să-și ucidă soțul, să învingă biserica, să distragă armata și să atragă curtea de partea ei.

Publicația Slate scrie că „Aici vorbim de un pic de alt gen de comedie istorică. Ecaterina este monarhul de tip nou, care luptă să se nască. Peter este monarhul de tip vechi, care se luptă cu schimbarea. Problematica unei modernități care stă să se nască niciodată nu a fost tratată așa de amuzant”.

Publicația Newsday scrie că „The Great este o satiră istorică captivantă care rezonează cu publicului tocmai datorită dezmățului de la Curtea Regală pe care îl descrie, dar și jocului excelent al lui Fanning, Hoult și a celorlalți actori”.

Pe de altă parte, publicația Polygon scrie despre noul serial că „este o comedie la foc automat, care pare o adaptare pentru TV a lui The Favourite, plus părți din Urzeala Tronului, în care Tyrion Lannister îi convinge pe toți, la beție, să se dezbrace. Întreaga distribuție își face un titlu de glorie cu replici vulgare, unele inspirate din legende despre Ecaterina cea Mare, ca de pildă cea după care regina întreținea relații cu cai”.

Publicația The Slate mai scrie că „serialul este neverosimil însă inteligent, ce are o abordare licențioasă a subiectului monarhiei ruse”.

În materialele promoționale, Hulu a descris noul serial despre împărăteasa Ecaterina Cea Mare a Rusiei drept anti-istoric, „o poveste ocazional adevărată”. Semnată de către Tony McNamara, scenaristul lui The Favourite, seria de 10 episoade o are pe Elle Fanning în rolul Ecaterinei și pe Nicholas Hoult în rolul lui Petru al III-lea al Rusiei. O surprinde pe Ecaterina de la sosirea ei la curtea imperială rusă, unde înțelege că s-a măritat cu un om de paie, și apoi urmărește planurile ei de a-l mazili pe propriul soț.

Serialul Hulu este disponibil în România pe platforma HBO GO. Premiera la TV, pe canalul HBO, va fi în luna iunie.

Exploreaza subiecte similare:

The Great Ecaterina, Elle Fanning, Nicholas Hoult

Alte știri din cinema

Alien și The Thing se întâlnesc în horror-ul SF rusesc Sputnik. Iată trailerul!

Filmul o urmărește pe Tatyana Klimova (Oksana Akinshina), o doctoriță care încearcă să salveze viața unui pacient întors din spațiu

Horror-ul cu buget redus The Wretched este filmul nr. 1 al Americii pe timp de pandemie

Filmul cu evenimente supranaturale a fost difuzat în 45 de cinematografe drive-in din America weekendul acesta

Charlize Theron, în fruntea unui grup de nemuritori în trailerul The Old Guard

„De-a lungul istoriei, noi am protejat această lume, luptând din umbră”, spune personajul lui Theron

Părerea ta

Spune-ţi părerea
blackmore pe 24 mai 2020 01:21
In sfarsit un articol despre un serial ca un serial

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells