Serialul despre expediția vasului HMS Terror, mai legat de România decât credeam

de Cinemagia în 23 Mar 2018
La mijlocul anilor 1800, expediția condusă de britanicul Sir John Fraklin (pe vasele HMS Erubus și HMS Terror) a fost înghițită de ghețuri, în nordul Canadei

Din 26 martie (de la ora 04:00) și apoi în fiecare joi (din 29 martie, de la ora 22:00), AMC își trimite privitorii în lumea înghețată a noului serial original marcă proprie „The Terror”. Vă poftim să pășiți în spatele ecranului, pentru detalii de culise interesante!

În culisele serialului AMC „The Terror”:

La mijlocul anilor 1800, expediția condusă de britanicul Sir John Fraklin (pe vasele HMS Erubus și HMS Terror) a fost înghițită de ghețuri, în nordul Canadei. Toți cei 129 de oameni de la bord au murit, iar legendele locale inuite le-au păstrat vie memoria până astăzi. În 2007, americanul Dan Simmons scria un roman de ficțiune despre cel mai mare dezastru abătut asupra Marinei Regale Britanice de-a lungul tuturor explorărilor sale în regiunile polare („HMS Terror”, publicat și la noi, de Editura Nemira). Viziunea lui literară a fost acum transpusă pe micul ecran de postul AMC, în cutremurătorul serial „The Terror”, difuzat în fiecare joi, de la ora 22:00, pe AMC.

Din echipa serialului face parte o româncă – Monica Tatu, script supervisor pentru șase din cele 10 episoade (care a ocupat aceeași funcție și pe platourile serialelor „Umbre” și „Jamestown” și ale filmelor „Mudbound” și „Inferno”, printre altele).

Aflați la conferințele Television Critics Association (desfășurate în ianuarie, la Los Angeles), actorii și producătorul executiv David Kajganich au dezvăluit câteva detalii interesante din culisele producției. După ce epavele vaselor HMS Erubus și HMS Terror au fost descoperite (în 2014, respectiv 2016), creatorii au ajustat din mers scenariul, în care – ca în orice adaptare literară – unele personaje deloc importante în cartea lui Simmons devin vitale în serial și invers.

Producția a fost una plină de provocări, implicând elemente complexe și dificil de coordonat: efecte speciale elaborate, costume atent croite, decoruri autentice, demne de admirat. Având în vedere că HMS Erebus și HMS Terror sunt în continuare scufundate în apele oceanice, în apropiere de Gjoa Haven (Nunavut, Canada), echipa le-a reconstruit într-un studio din Budapesta. Și a mai completat narațiunea cu scene fimate pe coasta Croației, într-o zonă bătută de vânturi și lipsită de vegetație. Atmosfera a fost „grozavă, ca în tabără” (cu o distribuție formată 98% din bărbați și filmări întinse pe luni de zile), a povestit Kajganich.

Pentru a păstra acuratețea istorică, producătorii au ales și actori din zona arctică: Lady Silence este jucată de Nive Nielsen, cântăreață și actriță inuită din Nuuk (capitala Groenlandei), iar din distribuție mai fac parte trei actori din Nunavut, Canada (Johnny Issaluk, Apayata Kotierk și Vinnie Karetak).

 

 

Exploreaza subiecte similare:

The Terror , Monica Tatu

Alte știri din cinema

Guardians of the Galaxy 3 a rămas fără regizor după dezvăluirea unor mesaje ofensatoare

James Gunn, care a stat la cârma primelor două filme din serie, a fost concediat de studiourile Disney

Poster plin de cranii pentru noul film Predator

Alături de noul poster (vezi galeria foto) a fost lansată şi o imagine clară cu teribilul extraterestru în nava ce îl transportă către Terra

Megaproducţia Netflix regizată de Michael Bay şi-a ales distribuţia

Starul peliculei - cea mai scumpă de până acum dintre producţiile companiei - este Ryan Reynolds (Deadpool)

Once Upon a Time in Hollywood, al lui Tarantino, se va lansa mai repede

Data anterioară marca aniversarea a 50 de ani de la uciderea actriţei Sharon Tate de către clanul Manson

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boghiu_andrei pe 27 martie 2018 01:36
Se anunta un serial foarte bun!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells