Serialul despre expediția vasului HMS Terror, mai legat de România decât credeam

de Cinemagia în 23 Mar 2018
La mijlocul anilor 1800, expediția condusă de britanicul Sir John Fraklin (pe vasele HMS Erubus și HMS Terror) a fost înghițită de ghețuri, în nordul Canadei

Din 26 martie (de la ora 04:00) și apoi în fiecare joi (din 29 martie, de la ora 22:00), AMC își trimite privitorii în lumea înghețată a noului serial original marcă proprie „The Terror”. Vă poftim să pășiți în spatele ecranului, pentru detalii de culise interesante!

În culisele serialului AMC „The Terror”:

La mijlocul anilor 1800, expediția condusă de britanicul Sir John Fraklin (pe vasele HMS Erubus și HMS Terror) a fost înghițită de ghețuri, în nordul Canadei. Toți cei 129 de oameni de la bord au murit, iar legendele locale inuite le-au păstrat vie memoria până astăzi. În 2007, americanul Dan Simmons scria un roman de ficțiune despre cel mai mare dezastru abătut asupra Marinei Regale Britanice de-a lungul tuturor explorărilor sale în regiunile polare („HMS Terror”, publicat și la noi, de Editura Nemira). Viziunea lui literară a fost acum transpusă pe micul ecran de postul AMC, în cutremurătorul serial „The Terror”, difuzat în fiecare joi, de la ora 22:00, pe AMC.

Din echipa serialului face parte o româncă – Monica Tatu, script supervisor pentru șase din cele 10 episoade (care a ocupat aceeași funcție și pe platourile serialelor „Umbre” și „Jamestown” și ale filmelor „Mudbound” și „Inferno”, printre altele).

Aflați la conferințele Television Critics Association (desfășurate în ianuarie, la Los Angeles), actorii și producătorul executiv David Kajganich au dezvăluit câteva detalii interesante din culisele producției. După ce epavele vaselor HMS Erubus și HMS Terror au fost descoperite (în 2014, respectiv 2016), creatorii au ajustat din mers scenariul, în care – ca în orice adaptare literară – unele personaje deloc importante în cartea lui Simmons devin vitale în serial și invers.

Producția a fost una plină de provocări, implicând elemente complexe și dificil de coordonat: efecte speciale elaborate, costume atent croite, decoruri autentice, demne de admirat. Având în vedere că HMS Erebus și HMS Terror sunt în continuare scufundate în apele oceanice, în apropiere de Gjoa Haven (Nunavut, Canada), echipa le-a reconstruit într-un studio din Budapesta. Și a mai completat narațiunea cu scene fimate pe coasta Croației, într-o zonă bătută de vânturi și lipsită de vegetație. Atmosfera a fost „grozavă, ca în tabără” (cu o distribuție formată 98% din bărbați și filmări întinse pe luni de zile), a povestit Kajganich.

Pentru a păstra acuratețea istorică, producătorii au ales și actori din zona arctică: Lady Silence este jucată de Nive Nielsen, cântăreață și actriță inuită din Nuuk (capitala Groenlandei), iar din distribuție mai fac parte trei actori din Nunavut, Canada (Johnny Issaluk, Apayata Kotierk și Vinnie Karetak).

 

 

Exploreaza subiecte similare:

The Terror , Monica Tatu

Alte știri din cinema

Terminator 6 va avea o nouă abordare, spune James Cameron

Lansarea reboot-ului a fost stabilită pentru 22 noiembrie 2019

Andreea Esca, în discuție cu Sebastian Stan în deschiderea American IFF

Vineri, „I, Tonya” va beneficia de o scurtă introducere în prezența lui Sebastian Stan și a Andreei Esca, de la ora 20:30 iar după proiecție, de la ora 22:30, cei doi vor reveni pe scenă

Iată cele 14 filme selectate în Romanian Short Film Corner

Participarea nu echivalează cu o selecție în cadrul secțiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes

Starul lui Kingsman, Taron Egerton, va fi Elton John într-un film biografic

Rocketman îl va avea la cârmă pe regizorul lui Eddie the Eagle

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boghiu_andrei pe 27 martie 2018 01:36
Se anunta un serial foarte bun!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells