Se pregătește un serial Dune, axat pe ordinul surorilor Bene Gesserit

de Cristina Grigore în 11 Iun 2019
Dune: The Sisterhoood va fi produs, scris și regizat (episodul pilot) tot de către Denis Villeneuve, care stă și la cârma noului film Dune

Noul film Dune va ajunge în cinematografe anul viitor, în noiembrie, însă fanii sagăi lui Frank Herbert vor mai avea posibilitatea de a se bucura de fantasticul univers SF grație unui serial aflat acum în pregătire sub egida WarnerMedia.

Potrivit Variety.com, serialul se va numi Dune: The Sisterhood și va avea în centru ordinul surorilor Bene Gesserit. De scenariu, producție și regia episodului pilot se va ocupa tot Denis Villeneuve – responsabil și de relansarea cinematografică a lui Dune din 2020.

„Romanul lui Herbert, Dune, pune sub lupă un viitor în care omenirea s-a răspândit pe miile de lumi din Galaxie, aflate toate sub conducerea unui Împărat Padișah. Acțiunea din Dune: The Sisterhood se desfăsoară în același univers și explorează viitorul prin ochii unui misterios ordin feminin, Bene Gesserit. Datorită abilităților acestora de control asupra minții și corpului, surorile Bene Gesserit se strecoară printre intrigi și politici feudale, având în vizor propriile planuri, ce le vor conduce către enigmatica planetă Arrakis – cunoscută locuitorilor ei ca Dune”, se menționează într-o descriere a serialului făcută de thehollywoodreporter.com.

„Surorile Bene Gesserit m-au fascinat dintotdeauna. A baza un serial TV pe acest puternic ordin feminin mi s-a părut a fi nu doar relevant și inspirațional, dar și o desfășurare dinamică de forțe pentru o producție TV”, a spus Villeneuve.

Serialul va debuta pe canalul de streaming al WarnerMedia, ce va fi lansat spre sfârșitul acestui an.

 

Exploreaza subiecte similare:

Denis Villeneuve, Dune

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells