Scarlett Johansson şi Adam Driver, ovaționați la Veneția pentru Marriage Story

de Gloria Sauciuc în 1 Sep 2019
Producția Netflix concurează pentru Leul de Aur

Marriage Story, al doilea film pentru Netflix semnat de către Noah Baumbach, urmând după The Meyerowitz Stories, a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția, unde concurează pentru Leul de Aur. Filmul cu Scarlett Johansson şi Adam Driver a fost aplaudat minute în șir, scrie presa de specialitate. 

Driver joacă rolul lui Charlie, un regizor de teatru de avangardă. Johansson joacă un rol excelent nuanţat - Nicole, o femeie care îşi doreşte să îşi descopere vocea şi să reuşească pe cont propriu. Nicole este pe punctul de a pleca din casa familiei din New York pentru a ajunge la Los Angeles, acolo unde va filma episodul pilot al unui serial TV, lucru important pentru ea, odată cu şansa de căpăta puţină faimă pentru ea însăşi, deşi vede că Charlie priveşte proiectul cu condescendenţă. Îl va lua pe micul Henry cu ea, şi cu toate că verbal înţelegerea este că se va întoarce la New York după ce se încheie filmările, e clar despre căsătorie că e pe ducă. Odată ce Nicole ajunge la Los Angeles, lucrurile escaladează. Nicole intră în legătură cu avocată aproape diabolică specializată în divorţuri, Nora Fanshaw (Laura Dern).

The Guardian notează că filmul este bine jucat, fiind un film pentru întreaga familie cu dialoguri originale şi cu un simţ ascuţit al propriei absurdităţi. Marriage Story este o „trecere pe sub furcile caudine”.

Publicația Time relatează că „Driver transmite publicului scenariul raţional al lui Baumbach cu emoţie pură, ce devine un uragan”.

Publicația mai notează că „Baumbach face cea mai bună mişcare prin faptul că nu explică nici cum, nici de ce lucrurile au mers rău între cei doi soţi. De fapt, nimeni dinafara unei căsnicii nu poate şti acest adevăr: este un secret între cei care trec prin asta”.

Hollywoodreporter.com scrie: „Ca filmul lui Ingmar Bergman Scenes From a Marriage - o influenţă clară - Marriage Story oferă o poveste dură, marcată de o durere perceptibilă (filmul este inspirat de divorţul lui Baumbach de actriţa Jennifer Jason Leigh) şi neiertător în tendinţa de a observa, uneori cu o apropiere emoţionantă, cum oameni buni dau ce e mai rău din ei. Un film amuzant şi, când te aştepţi mai puţin, aproape insuportabil de tandru, filmul datorează aproape totul actorilor din rolurile principale care oferă un joc viu, profund şi sensibil, ce salvează filmul din a deveni povestea unei iubiri ratate în genul lui Annie Hall”. 

Exploreaza subiecte similare:

Marriage Story, The Meyerowitz Stories, Scarlett Johansson, Adam Driver, Ingmar Bergman, Noah Baumbach

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells