Scarlett Johansson nu este dorită ca protagonistă a lui Ghost of the Shell

de Cristina Grigore în 18 Feb 2015
Un grup de fani, nemulţumiţi din cauza plasării actriţei caucaziene în rolul personajului asiatic, au cerut studiourilor înlocuirea lui Johansson

Studiurile Dreamoworks au primit zilele acestea o petiţie din partea fanilor adaptării producţiei clasice manga Ghost in the Shell, prin care  se cere înlocuirea actriţei Scarlett Johansson, distribuită nu de mult în rolul protagonistei.

Aceştia au solicitat studioului să „oprească dominaţia rasei caucaziene asupra personajelor asiatice”, o replică ce se regăseşte şi în povestea eroinei-cyborg Motoko Kusanagi, pe care Johnsson ar urma să o portretizeze. Petiţia se apropie acum de target-ul stabilit, acela de 30.000 de semnături.

„Acţiunea peliculei originale se desfăşoară în Japonia, iar majoritatea distribuţiei este japoneză. Aşa că de ce să aibă versiunea americană o actriţă caucaziană în rolul principal? Industria de film este şi aşa prea puţin prietenoasă cu actorii asiatici, fără să mai luăm în considerare acest aspect, al lipsei lor din filmele de producţie mare, adaptate pentru a-i exclude. Un studiu recent arată că, în 2013, personajele asiatice au înregistrat un procent de doar 4,4 dintre rolurile cu dialog din filmele americane de buget mare”, se arată în petiţie.

Ghost in the Shell o are în centru pe Kusanagi, membră al unei echipe de securitate specializate în infracţiunile ce ţin de inteligenţa artificială. Misiunea ei este aceea de a vâna un misterios hacker. Lansarea americană a filmului a fost stabilită pentru aprilie 2017.

Exploreaza subiecte similare:

Scarlett Johansson, Ghost in the Shell

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 18 februarie 2015 09:43
Foarte bine ! SAY NO to Johansson :)) , revoltati oamenii astia si putin prosti as zice , cum sa nu vrei o actrita ca Scarlett in filmul acesta ?! cu experienta ei si talentul ei de a jucat si frumusetea ei doar pentru ca e de alta rasa ???
Costel_21 pe 18 februarie 2015 09:44
sper sa nu o schimbe
spartacus pe 18 februarie 2015 16:47
O consider perfecta. Dar nu ar fi prima data cand "bosii" de la Hollywood vin cu tot felul de idei traznite, un exemplu clar fiind viitorul film "Wonder Women", unde vom vedea in rolul principal pe cineva care nu avea nicio legatura.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells