Rupert Friend, distribuit ca Sergiu Celibidache tânăr, se alătură lui John Malkovich în Cravata galbenă

de Gloria Sauciuc în 27 Sep 2022
Cravata galbenă se va filma în România, în regia lui Serge Ioan Celebidachi (fiul dirijorului)

Nominalizat la premiile Emmy, actorul Rupert Friend îl va juca pe Sergiu Celibidache, în coproducția româno-britanică Cravata galbenă, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Interpretându-l pe marele dirijor român în apogeul carierei sale, Rupert Friend, cu roluri în Homeland, Young Victoria și, recent, Anatomy of a Scandal, vine în completarea distribuției deschisă anterior de actorul John Malkovich, cel care îl joacă pe Celibidache în ultimii săi ani.

„Sunt încântat să lucrez din nou cu John, unul dintre cei mai mari actori ai noștri. Este o onoare să împărtășesc cu el responsabilitatea de a portretiza un bărbat la fel de fascinant, complex și talentat precum Sergiu Celibidache. Sunt emoționat să aduc povestea lui pe marele ecran”, precizează Rupert Friend.

Celibidache s-a născut în Roman, județul Neamț, a trăit la Iași și a fost alungat de acasă de tatăl său când și-a declarat dragostea pentru muzică. După ce a trăit la limită pe străzile Bucureștiului, a călătorit la Berlin pentru a-și urma visul, dar s-a confruntat cu prejudecăți și discriminare. A supraviețuit celui de-Al Doilea Război Mondial și a câstigat, în ciuda șanselor mici, un concurs pentru a deveni cel mai tânăr dirijor al veneratei Orchestre Filarmonice din Berlin.

În adolescență, Celibidache era dat afară din casă după ce își anunța familia că vrea să urmeze o carieră în domeniul muzicii clasice. După o perioadă în care a stat fără adăpost, urma să câștige un concurs prin care devenea cel mai tânăr dirijor al Orchestrei Filarmonice din Berlin și apoi unul dintre cei mai faimoși dirijori ai secolului XX. A devenit celebru pentru decizia de a refuza înregistrările pieselor sale, susținând că audiția în afara sălilor de concert nu are același efect.

Un oponent ferm al regimului autoritar instaurat în patria sa, Celibidache, care a trăit o viață de sacrificii personale și însingurare, a devenit unul dintre cei mai emblematici dirijori ai secolului XX. Cu toate acestea, natura sa - ce excludea compromisul - și refuzul ferm, menținut de-a lungul întregii vieți, de a înregistra, l-au creionat într-o figură extrem de controversată.

În septembrie 2021,  John Malkovich era distribuit în rolul celebrului dirijor în anii de maturitate. „Sunt încântat și onorat să am ocazia să îl joc pe dirijorul Sergiu Celibidache”, declara atunci Malkovich. „Un talent unic și fără seamăn, este considerat unul dintre vizionarii din domeniul muzicii ai ultimului secol. Rolul lui Celibidache la maturitate va fi o călătorie provocatoare și fascinantă...”

Cravata galbenă se va filma în România, în regia lui Serge Ioan Celebidachi (fiul dirijorului), după un scenariu scris de către James Olivier și Serge Ioan Celebidachi. Filmul este produs de Adela Vrînceanu-Celebidachi și Cristina Dobrițoiu (Oblique Media Film), Andrei Boncea, Christopher Milburn (Frame Film, Romania) și James Olivier (Celi Films, Marea Britanie), alături de producătorul executiv Robert W. Cort (Cocktail, Mr. Holland’s Opus, Jumanji, Terminator Genisys, On The Basis of Sex).

Credit foto: Dave J Hogan/Getty Images

Exploreaza subiecte similare:

The Yellow Tie, Rupert Friend, John Malkovich

Alte știri din cinema

Amrit Kaur și Pauline Chalamet vorbesc despre The Sex Lives of College Girls, disponibil pe HBO Max

Al doilea sezon a debutat pe HBO în 17 noiembrie și se va încheia pe 15 decembrie

Phoenix. Har/Jar, în premieră la TVR pe 8 decembrie

60 de ani de muzică în 104 minute

Disney a pregătit un instrument de manipulare a imaginii care îi poate face pe actori să arate mai tineri (sau mai în vârstă)

Cu doar câteva clicuri, actorii pot arăta mai tineri sau mai în vârstă, fără să apeleze la efecte vizuale costisitoare

Ziua națională a filmului românesc

2022, un an aparte pentru industria de film din România

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells