România neîmblânzită, un documentar unic despre natură, din 13 aprilie la cinema

de Cinemagia în 9 Apr 2018
„România neîmblânzită este cel mai frumos și mai emoționant film realizat până acum despre natura și viața sălbatică de la noi”, a declarat alpinistul Alex Găvan

Pe 13 aprilie va avea loc în cinematografe premiera filmului România neîmblânzită, un film ce relevă o călătorie care începe de pe crestele împădurite ale Carpaților (unde urșii, lupii și râșii sălășluiesc liberi) și ajunge în apele agitate de vânt ale Deltei Dunării (locul din care pelicanii își iau zborul, și unde șerpii de apă înoată în adâncuri). Cel care narează acest spectacol veritabil al naturii este Victor Rebengiuc, unul dintre cei mai apreciați actori pe care îi are România.
 
Filmările au durat 12 luni, din dorința de a reda toate cele patru anotimpuri prezente în țara noastră, și, pe parcursul acestora au fost străbătuți în total peste 80.000 km. Echipa de filmare a ajuns în peste 18 locuri din România, printre care menționăm: Parcul Național Piatra Craiului, Munții Făgăraș, Parcul Național Cozia, Delta Dunării, Histria, Parcul Natural Vânători-Neamț, Peștera Urșilor, Munții Apuseni, Viscri, Râul Mures, Dunărea, Porțile de Fier, Parcul Național Cheile Beusnița.
 
În aceste tărâmuri, destinele viețuitoarelor sunt dictate de anotimpuri. Spectatorul va vedea cum arată un an din viața acestor făpturi legendare. Ele reușesc să îndure iernile aspre până în primele luni de primăvară; navighează printre pericole pentru a ajunge la recompensele pe care le aduce vara, pentru a intra din nou în cursa pentru supraviețuire, toamna.
 
„Am descoperit foarte multe lucruri pe care nu le știam și-mi dau seama câte ar mai fi de învățat, de cunoscut, de știut. Felul în care a fost făcut acest film, felul în care vocea domnului Victor Rebengiuc a povestit, a țesut și cu umor și cu poezie și cu farmec și cu naturalețe, stârnește interesul și vreau să sper că și interesul foarte multor oameni tineri, ca ei să cunoască aceste lucruri.”, a declarat Maia Morgenstern, unul dintre ambasadorii filmului.
 
„România neîmblânzită este cel mai frumos și mai emoționant film realizat până acum despre natura și viața sălbatică de la noi. Silueta de monstru preistoric a morunului în Dunăre, ursul și haita de lupi care își dispută o carcasă de cerb sau Făgărașul între Vânătarea lui Buteanu și Moldoveanu, surprins parcă în momentul celui mai magic apus din lume, sunt doar câteva dintre imaginile ce vor deveni iconice și vor redefini imaginarul nostru colectiv legat de cum ne reprezentăm sălbăticia.”, a declarat alpinistul Alex Găvan, ambasador al filmului.
 
Alături de aceștia, filmul are privilegiul de a fi susținut de personalități, precum actrița Oana Pellea, violonistul Alexandru Tomescu, gimnasta Andreea Răducan, jurnalistul și omul de televiziune Marius Constantinescu sau cosmonautul Dumitru Prunariu.
 
„Sper ca cei care vor vedea România neîmblânzită să fie plăcut impresionați să descopere o partea a țării lor despre care poate nici nu știau că există și ca acest film să îi motiveze să petreacă mai mult timp în natură, să se bucure mai mult de ea”, a declarat regizorul filmului, Tom Barton.


Filmul este produs și oferit de Auchan Retail România și distribuit în cinematografe de Transilvania Film.

Exploreaza subiecte similare:

România neîmblânzită

Alte știri din cinema

Hugh Jackman şi Patrick Stewart vor fi incluşi în Cartea Recordurilor

Cei doi deţin recordul pentru „cea mai lungă carieră drept supererou Marvel live-action”

Chris Hemsworth îl va interpreta pe Hulk Hogan într-un film biografic

Filmul va urmări transformarea lui Hogan în „cel mai cunoscut star al wrestling-ului mondial şi cel mai popular wrestler al anilor ‘80”

Hollywood-ul în criză: marea bătălie a serialelor

Studiourile şi platformele online se bat pe scenarişti şi showrunneri

Gwyneth Paltrow spune la revedere Universului Cinematografic Marvel

Avengers: Endgame e capăt de linie pentru Pepper Potts

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells