Robert de Niro: personajul din „Internul” mi-a permis mici improvizaţii

de Cinemagia în 22 Sep 2015
Filmul care are premiera în cinematografele din tară pe 25 septembrie este o incursiune amuzantă în lumea modei şi o abordare atemporală despre experienţă, prietenie şi viaţa de familie

Producţia Warner Bros. Pictures „Internul” îi aduce împreună pe marile ecrane pe Robert De Niro şi Anne Hathaway, într-o comedie scrisă şi regizată de Nancy Meyers. În „Internul”, De Niro este Ben Whittacker, un bărbat de 70 de ani, care descoperă că pensionarea nu este o decizie aşa minunată precum credea. Profitând de oportunitatea de a avea din nou activitate printre profesionişti, acesta aplică pentru un post de senior intern la un site de modă, înfiinţat şi condus de Jules Ostin (Hathaway). Pe lângă Robert De Niro şi Anne Hathaway, din distribuţia filmului mai fac parte Rene Russo, Anders Holm, Anrew Rannells, Adam Devine şi Zack Pearlman.

Iată, în continuare, un interviu cu Robert de Niro, pus în exclusivitate la dispoziția cititorilor Cinemagia, de către distribuitorul în România al filmului, Ro Image 2000.

Întrebare: Ce ţi-a plăcut la scenariul filmului „Internul” şi cum ai lucrat cu Nancy Meyers?

Robert De Niro: M-am simţit flatat când Nancy mi-a propus să joc în filmul ei. Ştie exact ce îşi doreşte şi îmi place că este foarte precisă.

Întrebare: Când ai citit despre Ben Whittaker, ai înţeles imediat personajul sau te-ai consultat cu Nancy?

Robert De Niro: Am înţeles care e treaba cu el, deci nu am altceva de adăugat. Unii scenarişti îşi detaliază foarte bine personajele, astfel încât nu prea rămâne loc de interpretări. În cazul de faţă, personajul mi-a permis mici improvizaţii, însă nu am vrut să îi schimb ritmul, sincronizarea sau comicul specific comediei de faţă.

Întrebare: Îţi mai aminteşti de perioada în care bărbaţii purtau costum din trei piese la birou?

Robert De Niro: Unii încă o mai fac. Obişnuiesc să merg la anumite restaurante sau locaţii unde ţinuta obligatorie include sacou sau cravată. Îmi place stilul clasic. Sunt sigur că va redeveni la modă, dacă n-a făcut-o deja. E un stil plăcut şi sparge tiparele.

Întrebare: Cum a fost pentru tine să interpretezi un personaj în vârstă care încearcă să se adapteze într-un prezent complet tehnologizat?

Robert De Niro: Da, a fost interesant. Există lucruri în materie de tehnologie pe care nici acum nu le înţeleg. Toată lumea stă în faţa calculatorului toată ziua şi nu înţeleg ce fac oamenii atât acolo, pentru că evident fac ceva… pe Facebook, Instagram şi altele. Am auzit de reţelele astea însă nu le-am utilizat.

Întrebare: Deci nu ai cont de Facebook?

Robert De Niro: Nu. Ar fi un lucru în plus care mi-ar complica existenţa.

Întrebare: Cum ai lucrat cu Anne Hathaway?

Robert De Niro: Anne munceşte mult şi este o adevărată profesionistă. M-am simţit bine lucrând cu ea. Când eşti foarte conştiincios, nu prea mai ai timp de altceva decât să te concentrezi pe ceea ce vrea regizorul de la tine pentru fiecare scenă.

Întrebare: De ce crezi că Ben îi aduce lui Jules un echilibru pe care nimeni altcineva în lume nu o face?

Robert De Niro: Pentru că e mai în vârstă. Jules are încredere în el şi este convinsă că ştie mult mai multe lucruri decât ea, doar pentru că are o anumită vârstă. Pe măsură ce înaintezi în vârstă capeţi tot mai multe cunoştinţe.

Întrebare: Ben este unul dintre personajele care au încredere în femeile moderne. Crezi că o femeie poate avea succes în carieră şi în acelaşi timp o familie fericită?

Robert De Niro: Da. Experienţa personală mi-a dovedit-o. Oamenii cu care lucrez încearcă să facă de toate şi să obţină cât mai mult. Sunt de acord cu această atitudine.

Întrebare: În film, are loc o scenă între Ben şi Jules în care el încearcă să-i explice că ştie ceva, dar nu îi poate spune. Într-un final afirmă „Sunt un sentimentalist”. Este Ben genul de gentleman de şcoală veche?

Robert De Niro: Este un tradiţionalist, însă nu trebuie să fii tradiţionalist ca să ai aceeaşi părere. Ben s-a apropiat de Jules şi vede ce se întâmplă cu aceasta sau cu soţul ei. Nancy a fost foarte clară din acest punct de vedere şi a dorit ca lucrurile să fie tratate într-un mod specific.

Exploreaza subiecte similare:

The Intern

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells