Revin scurtmetrajele în cinematografe

de Gloria Sauciuc în 25 Nov 2022
Calupul de trei scurtmetraje „Dragoste”, în weekend la Union

Rularea pe marile ecrane de la noi a unor calupuri de scurtmetraje este, în afara circuitelor festivaliere, foarte rară. Cel mai recent caz a fost, în vara acestui an, grupajul „Almanah Cinema. Şase filme scurte”, ce reunea șase dintre cele mai apreciate scurtmetraje recente ale cineastului Radu Jude. O nouă tentativă de a aduce pe marile ecrane filme scurte este a producătoarei Cristina Iordache, care ne invită - vineri (ora 18.30), sâmbătă (17.00) și duminică (18.30) - la Cinema Union din București, pentru un calup de trei scurtmetraje reunite de tema „Dragoste”.

Producătoarea, care își dorește ca aducerea filmului scurt la cinema să devină unul dintre principalele obiecte de activitate ale firmei sale, a declarat  - „Sunt trei povești despre dragoste în diferite etape ale vieții”.

Iată sinopsisul filmelor:

Must Love Kubrick - regia Alma Andreescu: Un cineast britanic își testează potențialele iubite după gustul lor la film, în principiu dacă îl iubesc și ele pe Kubrick că el.

Vin îndată, regia Cristian Vasilescu: Întreagă viață, Laura îl așteaptă pe Anthony să se întoarcă acasă, fără să știe că acesta a avut un accident fatal.

Planuri de vacanță, regia Alexandru Mironescu: Andrei visează să plece într-o tabăra de vara împreună cu colegii săi de școală, odată ce anul școlar se va sfârși. Între timp, părinții lui sunt prinși cu procesul lor de divorț.

 

Alte știri din cinema

La aniversarea de 25 de ani, Titanic, filmul care a scris istorie, este din nou în cinematografe, remasterizat, disponibil în format 3D HFR

În ajun de Ziua Îndrăgostiților, publicul din întreaga lume poate trăi din nou, în cinema, povestea de dragoste epică, plină de acțiune, plasată în timpul călătoriei inaugurale a „nescufundabilului” Titanic, la acea vreme cel mai mare obiect în mișcare construit vreodată.

Revin la Festivalul Internațional de Film de la Berlin – trendurile 2023 și cronica 2020

Anul acesta nu voi lucra ca interpret, dar voi participa la Berlinale ținând cititorii Cinemagia la curent despre festivități, vedetele și în general filmele en vogue

Ramon: comedie absurdă sau fiasco narativ?

În ultimul film al lui Jesús del Cerro, Pavel Bartoș interpretează un țăran viticultor sărac cu duhul, dar bogat în peripeții

Cristina Jacob, despre noul ei film în engleză: „Bătăile inimii nu au nevoie de nicio traducere”

„Filmul acesta e pentru publicul din România, tot atât cât este pentru publicul de oriunde. Vorbim despre sentimente și relații în care ne regăsim cu toții”, mai spune regizoarea

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells