Revin scurtmetrajele în cinematografe

de Gloria Sauciuc în 25 Nov 2022
Calupul de trei scurtmetraje „Dragoste”, în weekend la Union

Rularea pe marile ecrane de la noi a unor calupuri de scurtmetraje este, în afara circuitelor festivaliere, foarte rară. Cel mai recent caz a fost, în vara acestui an, grupajul „Almanah Cinema. Şase filme scurte”, ce reunea șase dintre cele mai apreciate scurtmetraje recente ale cineastului Radu Jude. O nouă tentativă de a aduce pe marile ecrane filme scurte este a producătoarei Cristina Iordache, care ne invită - vineri (ora 18.30), sâmbătă (17.00) și duminică (18.30) - la Cinema Union din București, pentru un calup de trei scurtmetraje reunite de tema „Dragoste”.

Producătoarea, care își dorește ca aducerea filmului scurt la cinema să devină unul dintre principalele obiecte de activitate ale firmei sale, a declarat  - „Sunt trei povești despre dragoste în diferite etape ale vieții”.

Iată sinopsisul filmelor:

Must Love Kubrick - regia Alma Andreescu: Un cineast britanic își testează potențialele iubite după gustul lor la film, în principiu dacă îl iubesc și ele pe Kubrick că el.

Vin îndată, regia Cristian Vasilescu: Întreagă viață, Laura îl așteaptă pe Anthony să se întoarcă acasă, fără să știe că acesta a avut un accident fatal.

Planuri de vacanță, regia Alexandru Mironescu: Andrei visează să plece într-o tabăra de vara împreună cu colegii săi de școală, odată ce anul școlar se va sfârși. Între timp, părinții lui sunt prinși cu procesul lor de divorț.

 

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells