Regizorul Taika Waititi, despre secretul din spatele celei mai captivante vizual scene din Thor: Ragnarok

de Gloria Sauciuc în 11 Nov 2017
O scenă ca dintr-un clip heavy metal

2017 a fost un an excelent pentru efecte speciale în filme. În luna mai, Guardians of the Galaxy Vol. 2 a livrat multă acţiune cosmică. În iulie, Luc Besson ne-a adus o explozie de efecte vizuale cu Valerian and the City of a Thousand Planets. Şi în câteva săptămâni, Disney/Pixar va fermeca publicul cu filmul lor plasat în domeniul supranaturalului, Coco.

Thor: Ragnarok, pe lângă faptul că are cele mai captivante efecte speciale, are şi una dintre cele mai impresionante secvenţe. Dacă aţi văzut Thor: Ragnarok sau vreunul din trailere, deja cunoaşteţi momentul la care ne referim. În acea scenă, Hela Zeiţa Morţii comandă o armată de Valkyrii care arată de parcă s-ar scurge încet din cer. Momentul rulează în slow motion şi este slab luminat, cu raze puternice de lumină care aruncă umbre întunecate, ca într-un clip heavy metal.

Într-un interviu cu The Verge, regizorul Taika Waititi discută tehnologia de vârf prin care a fost creată secvenţa, o tehnologie destul de inovativă: Are aproape o sută de lumini stroboscopice, legate între ele, şi se aprind la interval de o secundă una după alta, în secvenţă continuă. Filmezi un subiect cu o cameră Phantom, care trage 1200 de cadre pe secundă. Efectul obţinut este comparabil cu cel a unei camere care suprinde un glonte ieşind din ţeavă, unde sunt puse 50 de camere în cerc, însă aici camerele sunt fixe, numai lumina se mişcă, iar filmarea creează umbre lungi peste tot. Aşadar, subiectul este învelit în lumină într-un mod suprarealist şi oniric, un mod care nu se regăseşte altundeva. Este ceva ce, în viaţa reală, nu se întâmplă. Şi fiind atât de particular şi, în plus, eu fiind mândru de asta, pot spune că a fost prima dată când s-a făcut în istoria cinematografului..."

La ora actuală, filmele şi serialele TV creează cu succes momente vizuale care sperie sau impresionează şi deja ne-am obişnuit cu ele. Însă ajungem să uităm câte ore de muncă au trebuit pentru ca Umblătorii Albi să apară în GoT, Chris să cadă în adâncuri în Get Out, sau pentru trailerul din Black Panther. Poate pentru unii secretele din spatele efectelor strică percepţia asupra secvenţelor, însă povestea aceasta despre sânge, sudoare şi lacrimi este o magie.

Exploreaza subiecte similare:

Thor: Ragnarok, Guardians of the Galaxy Vol. 2, Valérian and the City of a Thousand Planets, Coco, Get Out, Black Panther

Alte știri din cinema

Filmele cu femei în rol principal au avut încasări mai mari decât cele cu bărbați

„A vedea femei și fete pe ecran nu doar că este bine pentru toți - mai ales pentru copii - dar este și plăcut și profitabil...”, a spus Geena Davis

Jason Momoa nu a văzut încă Aquaman, iar motivul este înduioşător

Filmul se va lansa în cinematografele noastre pe 21 decembrie

O potenţială regizoare a lui Black Widow crede că „este foarte obositor să vezi un film Marvel”

Lucrecia Martel este de părere că s-ar putea renunţa la unele efecte vizuale

Viitorul film Pixar se numeşte Onward. Vor face parte din distribuţie Tom Holland şi Chris Pratt

Regizorul Dan Scanlon explică, pe scurt, care este povestea animaţiei aflate în pregătire

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ishmael pe 13 noiembrie 2017 15:50
de fapt Hela e atacat si nu "comandă o armată de Valkyrii" :)
mihnea_aspru95 pe 13 noiembrie 2017 20:19
Efectele vizuale au fost bune în film, true. (Cum a fost și-n GotG Vol 2, mai puțin în Spider-Man: Homecoming, dar per ansamblu ca film, Spidey a fost mai frumos decât Gardienii 2). O să fie o bătălie acerbă pentru premiul din această categorie (ca efecte, primele două care ies în față sunt - War for the Planet of the Apes și Blade Runner 2049).
hoadongtien pe 14 noiembrie 2017 04:47
This wasn't look internet websites by means of focused home elevators presented with question and present the property to consultant this point of view and therefore the page.
Watch The Revenant full movie

Qube86 pe 22 februarie 2018 22:49
Anul 2017 chiar a adus cu sine o multime de filme du efecte vizuale bune...
Totusi...secventa asta din Thor 3 nu este chiar atat de reprezentativa pentru ca au fost altele cu mult mai bune...
O scena reusita, dar nu printre cele mai bune...parerea mea !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells