Regizorul lui The Hunger Games ar putea sta la cârma noului film Battlestar Galactica

de Cristina Grigore în 14 Iun 2016
Francis Lawrence ocupă locul eliberat de Bryan Singer, care era ataşat proiectului încă din 2009

Una dintre cele mai de succes francize SF difuzată la TV, Battlestar Galactica, va ajunge pe marile ecrane sub egida studiourilor Universal. Proiectul unui film care să readucă în scenă personajele şi confruntarea dintre oameni şi cyloni datează din 2009, însă a fost amânat datorită programului încărcat de lucru al lu Bryan Singer, cel desemnat iniţial să îl regizeze.

După câteva variante de scenariu şi retragerea lui Singer, pelicula a intrat în sfârşit în drum drept spre producţie, iar cel care va sta la cârma acesteia ar putea fi, după informaţiile celor de la Variety.com, Francis Lawrence (The Hunger Games: Catching Fire şi The Hunger Games: Mokingjay). Cineastul mai are însă câteva proiecte în orarul de lucru, printre care şi un thriller cu spioni, Red Sparrow, ce o va avea în distribuţie şi pe Jennifer Lawrence.

De scenariu se va ocupa Lisa Joy, al cărei palmares include serialul HBO Westworld.

Serialul original Battlestar Galactica a fost creat de Glen A. Larson şi a fost lansat în 1978. Popularitatea sa a generat numeroase volume, benzi desenate, jocuri video şi de masă. O miniserie şi o producţie derulată cu mare succes între 2004 şi 2009 – între care au fost intercalate două lungmetraje - au relansat povestea SF, producţia lui Ronald D. Moore fiind inclusă în topul revistei Times, „Cele mai bune 100 de seriale SF din toate timpurile”.  În 2010, Moore readucea pe micile ecrane o parte a universului din serial, într-un prequel - Caprica - ce avea să reziste doar un sezon.

Exploreaza subiecte similare:

Francis Lawrence, Battlestar Galactica, Glen A. Larson

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
makomomo pe 14 iunie 2016 11:23
O stire foarte buna BSG fiind cel mai bun serial SF all time
spartacus pe 14 iunie 2016 12:31
BSG - ”cel mai bun serial SF all time”?!?!?...Serios???... Asta conform cui???... Tot așa pot spune și eu că cel mai bun serial SF all-time este ”Star Trek” conform mai multor reviste de specialitate.
Han_Solo pe 14 iunie 2016 14:18
Nu te aprinde. Conform mai multor publicatii de specialitate, BSG este probabil cel mai bun serial SF. Star Trek are onoare de a fi printre primele seriale SF daca nu chiar primu?
makomomo pe 20 iunie 2016 00:55
Am fost innebunit dupa BSG atunci cand l-am descoperit si multa multa lume la catalogat nr.1 SF si lume de specialitate nu doar casca guri ca noi...dar si pt mine este nr.1 Star Trek si Stargate mi-au placut enorm, de fapt cele 3 titluri sunt cele mai bune seriale SF care au existat si vor exista...Pacat ca acum nu mai vedem nici unul macar, este o pierdere mare in materie de seriale sau filme SF...
rob1cul pe 14 iunie 2016 12:51
cele mai importante top-uri il dau pe Battlestar Galactica... din cauza povestii sincer.
Pt mine ambele ocupa locul 1 impreuna cu Stargate :)

Cat despre "cineast"?? sincer mai bine ramanea Bryan Singer... pentru ca nu imi doresc ca acest "cineast" sa o aduca in rolul Starbuck pe "ëxtra-super-mega" "actrita" Jennifer Lawrence...

makomomo pe 20 iunie 2016 00:57
Doamne, sper sa nu joace acea jennifer de care pomenesti in noul BSG...ar fi un fiasco total

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells